"I wanna rock you, baby..."

Twin Speak - Soulss

2020. február 25. 19:45 - wovbagger

twspk19.jpg

Instrumentális muzsikájában a sivatagi rockot keveri a post-műfajokkal, valamint a pszichotikus elszállásokkal a New York államban alkotó Twin Speak. Nemcsak a nevük ötletes, hanem a zenei megoldásaik is egyéniek, hangulatosak, és erősen hajlanak a fuzzos improvizációk irányába. Küldeném mindenkinek, aki komálja az ingyenes, ám királyos albumokat.

 

Szólj hozzá!

Lowrider - Refractions

2020. február 21. 18:07 - wovbagger

lwrdr20.jpg

Álmomban sem gondoltam volna, hogy az egylemezes Lowridertől valaha is újabb album fog érkezni. A 2000-es Ode to Io a mai napig nagy kedvencem, mert szerintem a svéd banda a Kyuss után az egyik legnagyobb alap a sivatagi rockban. De megtörtént a csoda, úgyhogy nyomás, és mindenki füleljen! A Refractions ugyanis nagyon nagy jóság lett, ami nemcsak, hogy összemérhető az első nagylemezzel, hanem talán kicsit még állva is hagyja azt.

 

Szólj hozzá!

Wrekmeister Harmonies - We Love to Look at the Carnage

2020. február 20. 18:46 - wovbagger

wrek20.jpg

I am able to describe this album easily with four words: the autumn of life.

Next time in town: 5th of April 2020., at Dürer Kert

 

Szólj hozzá!

Mondo Generator - Fuck It

2020. február 20. 17:34 - wovbagger

mndgnr20.jpg

"If you buy one piece of pussy at the regular price, you get another piece of pussy of equal or lesser value for only a penny! Try and beat pussy for a penny! If you can find cheaper pussy anywhere...fuck it!"

 

Szólj hozzá!

OZO - Saturn

2020. február 19. 22:20 - jószívvel.

a4278830219_10.jpg

Mike Vest (Drunk in Hell, Melting Hand, 11Paranoias, Bong), Karl D Silva (szintén Drunk in Hell) és Graham Thompson (Ballpeen). Mindenkinek jó utat a szétcuccolt világegyetem legmozgalmasabb szegleteibe. Improvizáció, örömzenélés, mesterien. Szakító tempók, nagy dobolászat, dörgedelmes autoritással baszó basszusok, sikált és nyektetett és a picsába elszálló gitárok, valamint ugye a lényeg, az a kurva szaxofon. Pszichedelikus remekmű ez, semmi más. Tömör, szétcseszi a fejetek, transzba hív, engedjetek neki.   

Szólj hozzá!

Godthrymm - Reflections

2020. február 19. 18:54 - wovbagger

godthrymm20.jpg

Az Icon időszakának Paradise Lostja keveredik a My Dying Bride melankóliájával a Godthrymm bemutatkozó albumán. Ami nem csoda, mert Shaun Taylor-Steels dobos, illetve Hamish Hamilton Glencross gitáros korábban a MDB tagja volt. Ezekből már sejthető, hogy a játék neve doom mötál. Így is van, és bár nem találták fel újra a kereket, a trió mindhárom tagja rendesen odatette magát mind a nyolc dalban.

 

Szólj hozzá!

The Dhaze - Deaf Dumb Blind

2020. február 19. 18:35 - wovbagger

thdhz20.jpg

A blues rock és az agyas elszállás a The Dhaze zenéjének két alapköve, a felépítmény pedig egy kis Seattle-érzést, némi sivatagi fuvallatot, valamint alternatív rockot is tartalmaz. Nada szigorúság, maximum lazulás, füleldoda:

 

Szólj hozzá!

Folian - Blue Mirror

2020. február 08. 09:06 - wovbagger

flnblm20.jpg

Téli hidegben jó melegen felöltözve sétálsz az óceán partján, miközben kedvenc füleseddel zenét hallgatsz. Belső csendedre hangolódva egyre jobban egybeolvadsz a tájjal, és lassan kizökkensz az időből. Ezt az élményt nyújtja a portlandi Folian bemutatkozó lemeze, amely a meditatív mélázást a dream pop és a shoegaze, a tengerpartot csapkodó hullámok erejét és hangját pedig a néhol megdörrenő post metal segítségével varázsolja eléd. Nemcsak hétvégékhez, nemcsak tengerparti sétákhoz ajánlom.

 

Szólj hozzá!

Seven Planets - Explorer

2020. február 08. 00:02 - wovbagger

svnplnts20.jpg

Heavy boogie, blues rock és persze klasszikus mötál táplálja a Seven Planets dalait, a végeredmény pedig tökös-mákos, grúvval fűtött fuzzos rákenró. Az Explorernek minden Clutch-, The Bakerton Group-, és Brant Björk-rajongó örülni fog.

 

Szólj hozzá!

Chains - Sonic Sabbath (EP)

2020. február 07. 22:07 - wovbagger

sncsbbth20.jpg

Az EP címe ellenére kivételesen most nem a Sabbathizmusról szól a mese. A szlovén Chains egy fura, de király módon működő hibridet tenyésztett ki a nyolcvanas évek olasz retro doomjából, a szintén nyolcvanas évekbeli dark/goth metálból, a death rockból, valamint a post punkból. Csekkold, mert nagyon megéri!

 

Szólj hozzá!

Øresund Space Collective - Experiments in the Subconscious

2020. február 06. 22:04 - wovbagger

rsndspc20.jpg

Kiváló űrbéli jómunkásembereink tovbbra sem pihennek, ami megnyugtató. Mondjuk a Bandcamp oldalukon azt írják, hogy ez a hanganyag az utolsó a 2016 novemberében felvett cuccaik közül (kíváncsi vagyok, hogy azóta hány száz órányit rögzítettek?). Itt és most ráadásul az Øresund Space Collective társulata némileg eltér a tőlük megszokott zenei világtól: a tudatalattival való kísérletezést Miles Davis-es, Tangerine Dream-es és afrobeates beütést is magában hordozó szerzeményekkel festették meg.

 

Szólj hozzá!

Sandveiss - Saboteur

2020. február 06. 19:31 - wovbagger

sndvss19.jpg

Tavaly ősszel egyik szemfüles olvasónk ajánlotta ezt a lemezt a FB-csoportunkban. Jól beszereztem, azóta is még jobban hallgatom (ezúton is köszönöm szépen!), ráadásul meg voltam róla győződve, hogy posztoltam is - de nem. Pedig a quebeci Sandveiss a kilencvenes évek grungerisztikus törekvéseit fűszerezi meg a sztónerikus vibrálással. A végeredmény tökös hard rock rákenró, amit mindenki kedvére kategorizálhat.

 

Szólj hozzá!

Bong Wizard - Left Hand Pass

2020. február 05. 19:24 - wovbagger

bngwzrd20.jpg

Ha sikerül túljutnod az első, háromperces és unalmas dalon (I Took One Hit to Believe), akkor olyan, majd negyvenöt perces, némi sludge-ot és sztóneres felhangokat is magába szívó doom-olást kapsz a Los Angeles-i Bong Wizardtól, hogy örömödben mind a tíz ujjadat megnyalod!

 

Szólj hozzá!

Woorms - Slake

2020. február 03. 22:00 - jószívvel.

a0992000022_10.jpg

Ezek a faszok tavaly kiadták ezt a bámulatosan nehéz, rút, gecis, rohadék lemezt, idén márciusban pedig már jön is az új. Olyan, mintha a Melvins, a Killdozer és a Sons of Otis egy széthugyált sikátorban éppen szarrá verné azt, aki számodra a legfontosabb. Ezeket a málhásan omladozó, pszichedelikus, gyilkos riffhegyeket ép ember nem mássza meg. Az egész egy gyönyörűen dzsuvás, tömör, kegyetlenül túlcuccolt túlvilág, ahonnan nincs kiút: elkezded hallgatni és a "Find a Meal, Find a Bed, Find a God" első dörrenése után mást nem is akarsz, csak megtörni a Woorms nevetséges hatalma alatt. Drogos sludge-doom tavaly sehol és semmikor nem volt ennyire drogos sludge-doom. A kibaszottul vicces számcímeikért és a kibaszott nagy taglót ellenpontozó frenetikus iróniáért pedig minden este hálát adok. 

   

Szólj hozzá!

Asbestos Worker - Dead End Town

2020. február 03. 21:06 - jószívvel.

a1399023087_10.jpg

Két számomra nehezen érthető dolog. Az egyik az, hogy ez a zenekar egy ember. A másik, hogy a faszért adja ingyen a lemezeit. Illetve három dolog. A harmadik az, hogy mi az isten történik az ikervárosokban rockzeneileg. Ez az arc egy csoda. Egy személyben van itt Tar, Melvins, Hammerhead, és főleg Scissorfight. Gyűlölködő, ocsmány, végtelenül dögös, mocskos, kemény rockzene, amiben duzzadnak és áradnak és tombolnak az alkoholszagú gonoszan zakatoló riffek és a sérthetetlen, szent Killdozert idéző tahó óbégatások (kevésbé ironikusan, inkább felbaszva). Rá kell gyújtani és bele kell kúrni egyet a falba. A lentebb fellelhető lenyűgöző című kislemez elég ergyán szól, az idei nagy viszont fantasztikus. 

Tovább
Szólj hozzá!

Pinko - You and You

2020. február 03. 20:46 - jószívvel.

a1185432792_10.jpg

Ideges, feszült, kiakadt, nem normális zajrock, hangosan, kalimpálva, rángatózva, súlyosan, de elsőre alig értelmezhetően. Nagyon kanyarog, nagyon húz, nagyon teker, nagyon nyekereg és épp eléggé matek is. Gondolom Fugazi meg Unwound, meg ilyesmi. Vagy egy felbaszott és begyorsult és célját vesztett The Jesus Lizard. Nem izgat. Ritka zaklatott egy őrült szarság, haragból, de aggyal. Fogalmam sem volt róla, hogy ennyi irányba lehet egy zenére bólogatni. Azoknak, akik rá tudják szánni a seggüket és nem adják fel a refrének hiányában.    

Szólj hozzá!

Electric Moon & Terminal Cheesecake - In Search of Highs #3

2020. február 03. 20:30 - jószívvel.

a1614072552_10.jpg

Sula Bassana kultikus psych-triója és minden idők egyik legjobb együttese közösen keresik a bekábultság magaslatait a Riot Season split-sorozatában. Fogalmam sincs, mi kellhet még. Aki a lemez végére nem kúszik be a szőnyeg alá, az nem pörkölt eleget.  

Szólj hozzá!

Shit and Shine - Doing Drugs, Selling Drugs

2020. február 03. 20:17 - jószívvel.

a1234688968_10.jpg

A tavalyi év legjobb lemezcíme. Amúgy meg Shit and Shine. Ha valami kibaszott Für Elise-t vársz, akkor jó nagy hülye vagy. Egyébként rég tolták már ennyire ortószemét szarnehéz pszichotikus sludge miliőben, de ettől még meg nem fogod műfajelmélettel ezt a sátáni förmedvényt. Kevés kíméletlenebb és rosszindulatúbb elmebeteg gányt fingott ki magából 2019. 

 

Szólj hozzá!

Zed - Visions of Dune (2014 Reissue)

2020. február 01. 12:03 - wovbagger

zed7941.jpg

Bernard Szajner aka Zed a saját jogán csupán két albumot jelentetett meg, így ő is a zeneipar ismeretlen ismerősei közé tartozik. A hetvenes évek elején feltalálta a Jean-Michel Jarre által sikerre vitt lézerhárfát, később a Gong, a Magma és a The Who lézersóinak kiötlője és fő megvalósítója volt. A Dűne víziói eredetileg '79-ben látott napvilágot, amelyen Zed részéről a rajongás főhajtásba csapott át, és amihez főként az évtized végi elektronikát használta fel - de a gitárok sem hiányzanak róla. A végeredmény kicsit hangulatfüggő, hol ambientes, hol pedig mozgalmasabb zene lett, ami kifejezetten ajánlott Frank Herbert és a Dűne-ciklus összes rajongójának.

 

Szólj hozzá!

Zolfo - Delusion of Negation

2020. január 31. 18:48 - wovbagger

zolfo20.jpg

Az olasz Zolfo irtózatos sludge doom rombolást végez ötven perc alatt a hallójáratokban. Zenéjüket leginkább egy bezombult, és durva hörgéssel megspékelt Shrinebuilderként lehet körbeírni. Némi noise rockot is beépítetek az öt szerzeménybe, a végeredmény pedig egy hipnotikus hatású mocsári szörny lett. Pont passzol a ma esti ramaty időhöz.

 

Szólj hozzá!