"I wanna rock you, baby..."

Ne csak nyaraljatok, menjetek koncertekre is

2016. július 02. 02:43 - minden hiába

A következő tíz nap tartogat néhány jó koncertet a post-punk kedvelőinek. Lássuk!

Vasárnap a francia Litovsk lép fel, megosztva a színpadot három magyar zenekarral és a Kaliforniából érkező, d-beat suhanású Torsóval. Maga a Litovsk pedig sötét post-punkot játszik, és nem vagyunk teljesen hülyék, ha mondjuk az Estranged neve ugrik be idei bemutatkozó albumukat hallgatva.

Vigyázat, helyszínváltozás!

a1237769488_16.jpgLitovsk (2016)

A hattagú Rule of Thirds kicsit messzebbről, Ausztráliából hozza el punkos felhangokat szintén nem nélkülöző, nyolcvanas évek gothic rock hangzását idéző műsorát. Nekik tavaly jelent meg az első nagylemezük. Ezt még akár az idősödő Siouxsie and the Banshees rajongók is szívesen hallgatják, az ifjabbakról nem is beszélve. A koncert csütörtökön lesz, fellép a Padkarosda is!

a3921151938_16.jpgRule Of Thirds (2015)

A Destruction Unit már jó ideje kultuszbanda, illik ismerni őket annak, aki valamennyire is belegázolt már az amerikai underground rockzene sűrű ingoványába. Ebben az ajánlóban ők töltik be a kakukktojás szerepét, mert bár zenéjük kellően sötét és tüskés, a dark/gothic címke mégis nehezen lenne rájuk húzható. A post-punk viszont annál inkább, az alkotja zenéjük gerincét, amire persze az évek során rengeteg minden lerakódott. Így jutottak el a kezdeti synthpunk/Jay Reatard korszaktól a védjegyszerű, csak rájuk jellemző hangzásig, amely noise rockot, garázsrockot és elsősorban vaskos pszichedéliát ötvöz játszi könnyedséggel. A Hawkwind morajló basszusfutamai és a Chrome bizarr elszállásai adnak itt randevút az experimentális gőgnek és a szabad formátumú rocknak, miközben hihetetlenül zabolátlan punk feszül neki a hangfalaknak és kerül izgalmas kontrasztba a sivatagi életérzéssel. A zenekar tavaly jelentette meg legutóbbi albumát Negative Feedback Resistor címmel, a koncert pedig jövő vasárnap lesz, a Foci Eb-döntő napján, és itt is fellép két magyar előzenekar.

a1639664026_16.jpgNegative Feedback Resistor (2015)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr688861076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása