"I wanna rock you, baby..."

Kurt Elling - SuperBlue

2021. október 22. 18:46 - wovbagger

krtllng21.jpgKurt Elling jazzben és funkban alkotó dalszező és énekes, aki a Kurt Elling Quartetből lehet ismerős. A SuperBlue hanganyaga a pandémia lezárási periódusa alatt született, mikor is Corey Fonville dobossal és a billentyűs-basszista DJ Harrisonnal (mindketten: Butcher Brown) egymásnak küldözgették az ötleteket és a dalkezdeményeket. Ennek ellenére a SuperBlue nem egy deprimált album, hanem egy lazán megszólaló, beat poetryt és dalos részeket váltogató grúvos jazz- és (neo)soul-inspirált funk korong lett. A hetvenes évek hatását persze nem tagadhatná le - aki komálja Donny Hathaway és Stevie Wonder ekkortájt született albumait, annak ez a nagylemez is begyere lesz.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr3216732648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kultság Kajetán 2021.10.23. 06:48:08

Jajj. Az elején összekavarodott Charlie Hunter és Kurt Elling. Hunter volt a Garage a Trois tagja, míg a Corey Fonville a Butcher Brown dobosa. Elling - sajnos - soha nem játszott a Garage a Trois-val, ami egyébként most megint összeállt, de ez más tészta. MInden más nagyjából stimmel, de a szezon, meg a fazon. Azt ne. Amúgy fasza, hogy ajánljátok, nagy egy lemez ez - bár a referencia Stevie Wonderre kicsit félrevisz, de belefér.

wovbagger 2021.10.24. 07:52:31

Köszi a helyesbítést, javítottam. Stevie Wondert csak útjelzőként említettem meg, Hathaway mellett hitelenjében más nem jutott eszembe.
süti beállítások módosítása