"I wanna rock you, baby..."

Simian Mobile Disco - Murmurations

2018. június 02. 22:14 - jószívvel.

a1723881406_10.jpg

Imádom az új Simian Mobile Disco lemezt, csodálatosan visszavettek, gyönyörűen minimál és elképesztően jól felépített cucc, hetek óta éltet, és mivel ez a legendás és fontos duó még nem szerepelt a blogon, iderakom a korábbi lemezeiket is, amiket a Murmurations után szerencsére újra elővettem. Kibaszottul nincs rossz megmozdulásuk, és szerintem kurvára nem semmi, hogy mindegyik lemezük máshogy bassza oda a segged a táncparkettre.

Attack Decay Sustain Release
a0575776273_10.jpg

Akkora debütálás, hogy csak még. Minden idők egyik legnagyobb nyitószáma a Sleep Deprivation, de a poposabb, szofisztikáltabb diszkóságok és klubslágerek közül az I Believe mindent visz. 

Temporary Pleasure 
temporary-pleasure.jpg

A legvokálorientáltabb, legpoposabb, de még így is bőven napbaugrós és picsánpattogós lemezük, rajta az Audacity of Huge című világrengető táncdallal, amitől nekem mindig szétrobban az agyam. Vagy ott van a Cruel Intentions house-sláger, de erről a lemezről is minden dalt fel lehetne sorolni. Őrületes királyság, amit amúgy Damon Albarnnal vettek fel. 

Unpatterns
a0391752485_10.jpg

Meglepően sötét, savas, szentségesen agyrohasztó hangulatokkal van tele ez a lemez, komolyabb és súlyosabb cucc a korábbiaknál, kevesebb énekkel, de több tág pupillával és szétfolyó aggyal. Akinek az alábbi szám nem jön be, az nyugodtan megbaszhatja:   

Whorl
2014simianmobiledisco_whorl_180614.jpg

Élőben felvett, de lemezzé szerkesztgetett anyag, improvizatív is, meg nem is. Nincs tömegzaj, meg semmi ilyesmi, de az élőség szellője ott libeg az amúgy elég nyúlós, kísérletezősre és szabadra vett sajátos analóg-technójukban.

Welcome to Sideways
e42426f0.jpg

Döngetős, kemény, minimálisan és gyönyörűen építkező, monoton cseszetés. Szerintem a legkábítószeresebb és legpronyóbb anyaguk, de ezt jól kell érteni és főleg érezni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr7314019392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása