"I wanna rock you, baby..."

Teho Teardo & Blixa Bargeld - Still Smiling

2014. január 23. 22:42 - wovbagger

ttabb-sts.jpg

Blixa bácsit mindenki ismeri, így róla nem vések ide túl sokat. Teho Teardo olasz multi-instrumentalista és zeneszerző, aki a kilencvenes években Meathead nevű indusztriál/noise crossover bandájával vált hazájában ismertté, a kétezres években viszont már önálló munkáival öregbítette hírnevét (pl. ő szerezte az Il Divo filmzenéjét is), de dolgozott Lydia Lunchcsal, Mick Harrisszel, vagy éppenséggel a Cop Shoot Coppal is. Tavalyi közös projektjük hanganyaga a Claudio Cupellini által rendezett 2010-es Egy csendes élet című filmhez közösen írt betétdalból hízta ki magát nagylemeznyi hosszúságúra.

Az elnyújtott bevezető után illene magáról a zenéről is szót ejteni: mivel a műfaji meghatározásnál erősen vakartam a fejem, inkább ideírom, milyen érzéseket váltott ki belőlem. A tizenkét szerzemény hol felemelő, hol pedig megindító (és van, ahol pedig mindkettő), de az alkotópárosnak sikerült elkerülnie a habos-babos könnyedséget, és az érzelmi túláradás gejl sziruposságának csapdáit is. A vonós betétek egy részében a Balanescu Quartet működik közre. Csekkold-e:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr755779010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása