"I wanna rock you, baby..."

Death Metal - 2015 első negyedév

2015. április 08. 18:41 - norberthellacopter

 collage-2015-04-08.jpg

Válogattam össze pár death metal anyagot az eddigi idei termésből, a feldolgozhatatlan mennyiségben ránk ömlő lemezeknek (csak death metal megjelent már vagy kétszáz idén) nyilván csak egy töredéke van itt, de azért egy pár napot el lehet tölteni velük. Túl sok hozzáfűznivalóm nincs a lemezekhez, bele lehet hallgatni mindbe, majd dönteni hogy mi érdekel. 

*külön köszönet a Szavak a világ koporsójába blognak, jópár lemez mellett elmentem volna, ha nem hívja fel rá a figyelmem.

Armageddon - Captivity & Devourment

a4135893451_10.jpg

 Az ifjabb Amott aktivizálta régi zenekarát, a hazai vonatkozású nagy hír az volt hogy az ex-Pokolgépes Veress Marci lett a dobos (szerintem amúgy borzasztóan szól a lemezen a dob, viszont azt még úgy tudom nem ő játszotta fel). A gitármunkával természetesen nagy gond nincs, ennek ellenére ez nekem ugyanolyan dögunalom, mint a bátyja vezette Arch Enemy utóbbi lemezei.

facebook

 Chapel of Disease - The Mysterious Ways of Repetitive Art 

chapel-of-disease_cover_www.jpg

 A kölni zenekar három évvel ezelőtti debütáló lemeze egy irgalmatlan, leprás tiszteletadás volt a korai Death, Morgoth, korai Pestilence, Asphyx tengelyen, minden old school death metal rajongónak kötelező hallgatnivaló. Ehhez képest első hallásra az új lemez kisebb csalódásként ért, kicsit más irányba mozdultak, bejött egy pár heavy metalosabb riff és melódikus szóló, viszont öt-hat hallgatással rájöttem, hogy ez is egy nagyon jó lemez, mégha az előzményét nem is sikerült megfejelni vele.

facebook

The Crown - Death is Not Dead

635531947267462523.jpg

Év elején kijött az idén negyed évszázados fennállásukat ünneplő svédek új lemeze is, érdekesség hogy van rajta egy Paradise Lost (az Eternal a Gothic-ról) feldolgozás is. Maradjunk annyiban, hogy csináltak már erősebb anyagot is, nem egyet.

facebook

 Desolate Shrine - Heart of the Netherworld

folder_6.jpg

Elég faszára sikerült a harmadik Desolate Shrine lemez, földgyomorból morajló, mizantrópikus halálmetál, hosszú dalokkal - van köztük majd negyedórás is - sötét atmoszférával. Amúgy felállásilag elég érdekes ez a finn trió, az összes hangszerért egy LL művésznevű fickó felel, hörgős viszont van kettő is.

facebook

Exhumed - Gore Metal - A Necrospective 1998-2015

1423233463_5t2ww74v.jpg

 A kaliforniai gore metal zenekar újra felvette debütlemezét, azt hogy ez mire volt jó, ők biztos tudják, szerintem nagyjából semmire.

facebook

 Gouge - Beyond Death

dho6wjb.jpg

A modern death metal hívők ettől a lemeztől valószínűleg ordítva hánynák össze a nyolchúros basszusgitárt, viszont ha szereted a nyolcvanas évek primitív, szennyes, Repulsion, Autopsy ízű nekro death metalját, ez a norvég debüt LP tetszeni fog. Fenriz is lájkolja.

facebook

Hate - Crusade:Zero

464608.jpg

Ha jól számolom, ez a kilencedik stúdiólemeze az idén huszonöt éves veterán varsói death metal csapatnak, de nagy port ezzel sem fognak kavarni, el lehet hallgatni, de minek.

facebook

Heaving Earth - Denouncing the Holy Throne

heaving-earth-denouncing-the-holy-throne.jpg

Tomáš Halama gitáros és Michal Štěpánek énekes a Brutally Deceased lemezeken a svéd death metalnak hódol magas minőségben, ebben a zenekarban pedig a Morbid Angel, Immolation féle amerikai halálfémnek.

facebook

Hereza - Misanthrope  

hereza.jpg

 Két horvát srác tavaly júliusban hozta létre ezt a zenekart (a határ melletti Pélmonostorról), év elején már ki is hoztak egy teljes nagylemezt, amiről nem sok helyen hallani, pedig hibátlanul hozzák a kilencvenes évek elejének Sunlightos svéd death metalját, 2-3 perces, punkosan lendületes dalokban. Én vagy két számot lecsíptem volna a végéből, de másba nem nagyon tudok belekötni.

facebook

Hooded Menace - Gloom Immemorial

hooded.jpg

 Nem új nagylemez - idén lesz az is - hanem a különböző spliteken, kislemezeken elszórt dalok gyűjteménye a horrorfanatikus deathdoom brigádtól.

facebook

Johansson & Speckmann - Mask of the Treacherous

johansson-and-speckmann-mask-of-the-album-cover.jpg

 Igen, a zenekar nevében a Speckmann természetesen a death metal egyik kultikus alakját, Paul Speckmannt jelöli, ahol a tucatnyi zenekarban megfordult svéd Rogga Johanssonnal, és a szintén egy rakat zenekarban doboló Brynjar helgetun dobossal nyomja a minden cicomától mentes, szögegyenes old school death metalt, már a második nagylemezen. Ha szereted a Mastert, csalódás kizárva.

facebook

Morgoth - Undead

1427387997_91665apy32l_sx500_-1.jpg

Az egyik legjobban várt, nagy death metal visszatérés az idei évből. A Morgoth 19 éve nem adott ki lemezt, death metalt 22 éve. A borító piszok jellegtelen, és Marc Grewe is igazán maradhatott volna legalább amíg felénekli a lemezt, de sajnos maga a zenei rész sem lett túl kiemelkedő.

facebook

Obscure Infinity -  Perpetual Descending Into Nothingness

cover_63.jpg

Ők is egy FDA Rekotzhoz tartozó NSZK banda, ez a harmadik nagylemezük. Az, hogy a nevüket egy Grave dal alapján választották, el is árul sokmindent, természetesen régivágású halálfém, sok svéd hatással, és sok király heavy szólóval.

facebook

 Overtorture - A Trail of Death 

folder_9.jpg

 Mégegy old school svédhalált nyomató banda, mondjuk ők svédek is. Körülbelül a Dismember vonalához lőhetők be modernebb hangzással, a Mirrorkinben Jörgen Sandström (Entombed, Grave, Krux, stb) vendéghörög, az utolsó dalban pedig Karl Sanders (Nile) ereszt el egy szólót.

facebook

 Psycroptic - Psycroptic

psycroptic-psycroptic.jpg

 Ez már a hatodik nagylemeze Tasmánia elsőszámú teknikás death metal zenekarának, és noha nevük elég jól cseng az undergroundban, ugyanúgy nem tudtak meggyőzni vele, mint eddig, bocs.

facebook

 Sarpantinum - Blessed Be My Brothers

sarpant.jpg

Nyolc év kellett az angol zenekarnak a második lemez elkészítéséhez, szélvészgyors, teknikás death metal, ahol az Immolation, Hate Eternal féle kalapálásokat hangulatfokozó billentyűvel, némi blackened hatással, és melódikus szólókkal dobják fel. Kár hogy a hangzás nem az igazi, mert amúgy nem rossz lemez ez.

facebook

Sulphur Aeon - Gateway to the Antisphere

sulphur-aeon-gateway-to-the-antisphere-gatefold-double-vinyl_2484.jpg

Ez is egy fasza teuton zenekar, második nagylemezükön is nyakig merültek az óceán mélyéről felmorajló lovecrafti mitikus halálfémbe, amit a borító is ékesen alátámaszt. 

facebook

 Winds of Genocide - Usurping the Throne of Disease

cover_56.jpgEgy EP és két split után végre kijött az angol brigád első nagylemeze a Pulverised Recordsnál, a lemezt Fred Estby ex-Dismember dobos segítségével vették fel - ő keverte - jó nyers, pusztulat death metálba oltott apokaliptikus crust. A zenekar legérdekesesebb hozzávalója a nemet váltott énekes Kat Shevil (micsoda név), aminek pusztán a zenét nézve nyilván nincs jelentősége, de azért elég mellbevágó élmény lehet élőben látni egy hosszú szőke hajú, Hellhammer pólós, Doom, Bathory, Wolfpack felvarrós transzszexuálist, ahogy nyomja az üszkös halált a dis-beatre...

facebook

Weak Aside - The Next Offensive

485908.jpg

 A végére még egy német banda, természetesen az FDA Rekotznál vannak ők is, masszív Bolt Thrower (eredetileg Spearhead néven alakultak) és Morgoth imádattal, nem rossz lemez, de a hangzás lehetne kicsit piszkosabb.

facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr177348382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása