"I wanna rock you, baby..."

Mark Heaney – Ambient Visions I + II

2024. január 27. 23:01 - amuzsikokhangjai

heaney1.jpg

Nemrég fedeztem fel Mark Heaneyt magamnak, és azonnal beleszerettem abba, amit csinál. Ötévesen kapott a faterjától egy dobszerkót, tyz volt, amikor már turnézott az apjuk bandájával a ködös Albionban.

Később olyan zenekarokban adta a taktust, mint a progrmetálban utazó Threshold (1997-1998), a Stone Roses-utód The Seahorses (1998-1999), a The Verve-gyermek The Shining (2001-2002), majd 2006 és 2013 között ő lett a legendás Gang of Four dobosa.

Session zenészként dolgozott, egy csomó filmhez írt zenét, egy Google-féle Doodle-projektnél volt sound designer is, Xboxhoz is gyártott zenét, és elkezdte kiadni a saját lemezeit is. És milyen jól tette. Divatcégek használják reklámjaikban a zenéjét.

Elmondása szerint az ambient izgatja leginkább, ami talán dobostól szokatlan, de ez nem úgy ambient, mint az úsztatott drone zenék vagy a new age-es próbálkozások. Ahogy az ambient dallamokra dobol, abból inkább valami tribal és triphop-féle produktum lesz inkább. Vagy jazz. Vagy amit akartok.

Tavaly jött ki az Ambient Visions, amivel kilóra megvett.

 2024 januárjában pedig máris itt a folytatás: ugyanazt csinálja, mint az előző lemezen, de egyáltalán nem érzem, hogy ezzel bármi probléma lenne, semmi megújulás, csak még több jóság.

heaney2.jpg

Korábbi lemezei a Bandcampen.

Még több Heaney.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr1718312825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása