"I wanna rock you, baby..."

Primordial - The Gathering Wilderness

2020. május 22. 20:52 - wovbagger

prmrdl05.jpg

A Primordialt a blognak köszönhetően ismertem meg. Még a freeblogos időkben posztolta valaki, és első hallásra szerelembe estem az album hangzásával: nem volt ez igazán sem black, sem folk, sem doom, vagy középkori zene, mégis mindegyik elemből megvolt benne több-kevesebb. Hozzáadva ehhez a lemezborító erőteljes hangulatot árasztó képét, az egész alkotást belengte valami háború utáni döbbent csend, amikor csak dögevők köröznek a magasban - a harcoknak már vége, az emberek a természettel közösen pedig a fellélegzés kegyelmi pillanatában vannak. Számomra a két évvel később, 2007-ben megjelent To the Nameless Deaddel együtt a The Gathering Wilderness afféle ikerlemez, mert hol az egyiket, hol a másikat tartom a legjobb Primordial korongnak. Ebből pedig már sejtitek, hogy egy újabb évfordulós posztot olvastatok, mert a lemez pár napja betöltötte a tizenötöt.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr615712940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huhú az uhu 2020.05.22. 23:34:42

Alapvetés. Örök top 3-as lemez, bár nekem inkább a Journey's End-del párban.
A Spirit The Earth Aflame meg pont ma 20 éves ;-)

wovbagger 2020.05.23. 13:15:10

Jaja, de pont emiatt nem azt posztoltam, amiről sokan megemlékeznek, hanem inkább a "kis" évfordulós The Gatheringet. :o)
süti beállítások módosítása