"I wanna rock you, baby..."

Ifriqiyya Electrique - Rûwâhîne

2017. október 29. 09:15 - wovbagger

ifrq16.jpg

A Banga szertartását Tunézia déli részén, apró sivatagi városkákban szokták megtartani. Az ünnepélyen a szubszaharai övezetből származó rabszolgák mai szabad leszármazottai vesznek részt, és hasonlóan a szúfi rituálék többségéhez, a résztvevők itt is transzba esnek a zene hatására. Hitük szerint ilyenkor ugyanis az ősök szellemei szállják meg őket, és velük együtt ünnepelnek.

François Cambuzat és Gianna Greco nemcsak tanulmányozta, illetve filmre vitte a rituálét, hanem négy Banga-zenésszel karöltve rögzítette a Rûwâhîne hanganyagát. A végeredmény gitárzenéből és elektronikából egyaránt építkező, hipnotikus és lelket üdítő muzsika lett, ami mindenkit segít felvidítani a piszkos októberi időben. Csekira:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr8813113756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása