"I wanna rock you, baby..."

Katey Sagal nagylemezek

2014. január 11. 11:54 - wovbagger

A hollywoodi születésű Katey Sagal nemcsak kiváló színésznő, hanem remek énekesenő is. Pályájának ez a része (is) a hetvenes években kezdődött, mikor is olyan előadók háttérénekese volt, mint Bette Midler (akinek The Harlettes nevű turnébandájának '79-ben konkrétan tagja is volt), Tanya Tucker, Gene Simmons vagy Bob Dylan. Így nem megy csodaszámba, hogy az utóbbi húsz év alatt összesen három nagylemeze is megjelent; a legutóbbi éppen 2013-ban.

ks-w.jpg

Well... (1994)

Első albuma 1994-ben látott napvilágot a Virgin gondozásában. Sagal már a lemezkezdő taktusok után bebizonyítja, hogy képzett hanggal rendelkezik, amivel nagyon jól tud bánni. A Well... zeneileg helyenként rockos popzenét tartalmaz, olyasmit, amit előszeretettel szoktak felnőtt (vagy kortárs) popnak cimkézni.

ks-r.jpg

Room (2004)

A Room annyiban különbözik elődjétől, hogy változatosabb nála: a tíz éve megjelent anyag zenei világa kissé tágult elődjéhez képest, és soulos, bluesos illetve countrys ízekkel gazdagodott.

ks-c.jpg

Covered (2013)

A nemrég kiadott Covered fele részben feldolgozás: megtalálható rajta Laura Nyro, Joni Mitchell, Ron Sexsmith, Tom Petty illetve Ryan Adams egy-egy dalának átirata. Sagal erről úgy nyilatkozott, megunta, hogy nagyon lassan születik meg a keze között egy albumnyi saját szerzemény, így a már meglévő anyaga mellé rögzítette néhány kedvencét is. A Roomhoz képest a hangvétel nem változott meg jelentősen - az átdolgozásokkal természetesen tovább színesedett a kép, de két elődjéhez hasonlóan sagalos maradt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr945752567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása