"I wanna rock you, baby..."

Kittens

2013. március 07. 10:48 - jószívvel.

A legendás (hírhedt) kanadai Kittens az egyik örök szívszerelmem. Valami olyasmit csináltak a kilencvenes évek közepe-vége tájékán, amit talán úgy lehetne leírni, mintha az Unsane (és a Cutthroats 9), a Scissorfight, a Pigmy Love Circus, a Motörhead, a Penthouse és a Mule egy közös üstbe lógatnák a pöcsüket. Gyors, kibaszottul súlyos, elképesztően magával ragadó, arcpirítóan fogós és tömör, mocskos és agresszív, zajos, vidéki, hangos és őrült és nevetségesen dögös zene, tömény tökély. Délies modorban, stoner- és sludge érzéssel, csirkebaszó dühvel előadott kibaszott rock and roll, mintha Chris Spencer bagót rágva nézne egy tömegverekedést. 

Nincs rossz anyaguk, de akárhányszor hallgatom meg a Bazooka and the Hustler lemezüket, mindig kipukkadnak a szemgolyóim. Nagybetűs dalszerzés van itt, téglaszerű állag, üresjárat semmi.

Klip, de nem nagy minőség (bár itt egyik sem az).

Ez is, csak a Tiger Comet egy slágeréhez.

Ez is klip.

A többi kiadványuk is ámulatba ejtő faszaság, a Tiger Comet nyersebb és zajosabb, élesebben szóló mocsok nagy szartúrás, nem olyan telt és megordító, de szaggat. A The Night Danger Album pedig inkább egy kislemez, ami hat (jó, öt) sugárzó, sodró, koszos, már-már teljesen stoner pöfékeléssel ugrasztja meg a hívők szívét. A split pedig szintén döbbenetes dalokat tartalmaz, és szerintem kifejezetten lemezszinten működik, ami a fergeteges Shallow North Dakota érdeme is. A végén meg ott van egy kis hiánypótló gyűjtemény.

Tiger Comet
R-3349716-1326861174.jpgKittens / Shallow North Dakota - Rhinoceros Love
R-3052412-1313472920.jpgBazooka and the Hustler
kittensss.jpgThe Night Danger Album
R-3247488-1322241313.jpgLo-Fi Classics...and Other Rarities
2841213.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr525121073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása