"I wanna rock you, baby..."

Turin Brakes - We Were Here

2013. október 01. 18:36 - wovbagger

tb-wwh.jpg

A három és fél éve, az Outbursts megjelenése idején írtak teljes mértékben igazak a We Were Here-re is, ezért az önidézet:

"Az 1999-ben alakult, Ollie Knights és Gale Paridjanian alkotta dél-londoni duó három nagyszerű (The Optimist LP 2001, Ether Song 2003, és Jack In A Box 2005), valamint egy elég jó (Dark On Fire 2007) negyedik lemez után idén az Outburstsszel tér vissza. Fennállásuk bő egy évtizede alatt - szerencsére - nem érték el a sztárstátust, működésüket sokkal inkább a "csendes jelenlét" és a "lassú építkezés" jelzős szerkezetekkel érdemes leírni. Indulásukkor a "new acoustic movement" nevű értelmetlen cimkét aggatták rájuk; folkos szellemben fogant, billentyűs- és ütőshangszerekkel gazdagon hangszerelt, mégis emberközeli és szellős dalaik körülírását megoldandó. A Turin Brakes valahol mindig ugyanazt az egy lemezt alkotja újra, de ugyanazt a nagyon jó lemezt. Ez most ismét sikerült nekik, melynek eredménye egy tucat gyöngyszem lett. Tájékozódási pontok: Tim és Jeff Buckley, Neil Young, korai lebegősebb Pink Floyd."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr445546434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása