"I wanna rock you, baby..."

n-So - Out of the Valley

2020. július 17. 07:56 - amuzsikokhangjai

n-so-cover.jpg

Pár éve, amikor erősen küszködtem a depresszióval, rákattantam a zongoraalapú ambient, modern klasszikus zenékre, amiknek a stockholmi 1631 Recordings és a montréali Moderna Records a legprominensebb istállói, a Bandcampen mindkettő ontja magából a jobbnál jobb darabokat.
Az n-So néven ismert Nick Angeloni amerikai zeneszerző és producer is az utóbbi kiadóhoz igazolt le, június közepén jelent meg az Out of the Valley című lemeze, ami egy képzeletbeli hegyek közötti metafizikai utazás, finom zenei textúrákkal és sok-sok fekete-fehér billentyűnyomogatással. A csávó analóg és moduláris szintikből, preparált zongorákból, magnószalagokból csalogat ki romantikus, ambient, blues, modális jazz hangokat. Olyanok hatottak rá, mint Nils Frahm, Thom Yorke vagy a szép emlékű Jóhann Jóhannsson.

 

Az akusztikus és elekronikus zene találkozása a boncasztalon, miközben fejünk fölött elröpül egy nikkel szpotifáj.
Ajánlom figyelmetekbe. Szép és nyugis.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr7616010574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása