"I wanna rock you, baby..."

Palehorse/Palerider - Burial Songs (2017)

2019. október 20. 22:00 - lorsolace

cover_200.jpg

Aki szereti a shoegaze felemelő merengéseit, de a doom súlyát is szívesen érzi a vállán, annak egészen éteri 40 percet adhat a Palehorse/Palerider formáció lemeze, ami mindössze négy hosszas tételből áll. A denveri trió doomgaze-ként definiálja ezt a csodálatos elegyet, és a hangulata simán végigkísér a napodon. Csak azt sajnálom, hogy azóta egy kétszámos EP (Fire Gone Out / Haxan) a legfrissebb megjelenés tőlük.

Érdekesség, hogy a zenekar neve Katherine Anne Porter újságírónő Fakó ló fakó lovasa novelláskötetének címéből eredeztethető, Porterről többek közt azt kell tudni, hogy 28 évesen túlélte a spanyolnátha-járványt, és egészen megrengetően tudott írni a betegségről és a szenvedésről, a zene mellé itt egy szép idézet is, kellemes merengéseket!

„A fájdalom visszatért, iszonyú, hasogató fájdalom szaladt végig az erein, mint a tűzláng, rothadás szaga ütötte meg az orrát, genny és oszlásnak induló hús édeskés, émelyítő bűze; kinyitotta a szemét és derengő fényt látott az arcát borító durva fehér vásznon át szivárogni, ekkor megsejtette, hogy a halál szaga a tulajdon testéből árad.”

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr6415242236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2019.10.20. 23:55:15

Kellemes hallgatni-való.
süti beállítások módosítása