"I wanna rock you, baby..."

Part Time - Modern History (2019)

2019. október 03. 22:00 - lorsolace

e050fb23974125fc6e4dc98e07f4a065_414x414x1.png

Van ez a hypnagogic pop néven emlegetett irányzat, ami még csak picit sem metál, de épp annyira le van öntve a nyolcvanas éves nosztalgiájával, hogy meg tudjon fogni bizonyos napjaimon amolyan háttérzajnak, hozzáteszem leginkább egy retró pornófilmben, vagy egy meggyötört TDK szalagon játszott limonádéreklámban tudom elképzelni. Finom kis lo-fi cucc szintikkel és gitárral, és bár véleményem szerint ezt a stílust még mindig Ariel Pink illetve John Maus gyakorolja a legizgalmasabban és legtökösebben, kellemes pillanatokat tud okozni ez a David Loca nevű csóka is a Part Time név alatt futó projektjével, aki talán a legtöbb elszállós hatást viszi bele a dologba ebből a hármasfogatból.

>

A szeptemberben kijött Modern History-nak már a borítója is sejteti, hogy Dávid urat elragadta egy sárga tengeralattjáró, miközben a delfineknek játszott a pálmafás stégen, az utazás alatt pedig volt ideje megírni egy indokolatlanul hosszúra nyújtott lemezt, amin most kevesebb emlékezetes pillanat van, mint a korábbi anyagain (az album névadó dalán és a Happy Birthday Ricky-ben jön fel leginkább levegőre a langymeleg víz alól), de a hangszerelés a régi, így ha az valakinek bejön, érdemes messzebbről szemezgetnie a munkásságával, mondjuk berakni a 2013-as PDA-t, vagy a 2011-es What Would You Say-t, mert Loca öregemberebb mint valaha, és az utolsó "Drugs Drugs Drugs (Synthetic)" című dal sem kell ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon, valamire eléggé rácsúszott, bár ezt már eddig is sejtettük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr9415191498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása