"I wanna rock you, baby..."

Rishloo - Living as Ghosts with Buildings as Teeth

2015. január 14. 08:41 - wovbagger

ri15.jpg

Neve ellenére a Rizsló nem kínai, hanem amerikai együttes. Viccet félretéve: a seattle-i csapattal jó régen, a 2007-es Eidolon megjelenése után találkoztunk, mikor a blog még csecsemőkorban járt. Az az album egy jó értelemben vett koppincsbanda képét mutatta, amit a Tool rajongói akár a nagynevű zenekar cédéi mellé is odarakhattak a polcra. A két évvel lésőbb kiadott Feathergun viszont egyáltalán nem tetszett: ötlettelennek, vérszegénynek és önismétlőnek találtam, így hamar a törlés lett a sorsa.

A most megjelent negyedik nagylemez viszont megint jól sikerült: bár nem szabadultak meg végleg a Szerszámot idéző megoldásoktól, zenéjükbe bevonult és erősen teret nyert egy másik, lassan szintén legendává váló előadó, a The Mars Volta behatása. Persze nincs über-túlbonyolítás, mint a Voltánál, de talán pont ez teszi élvezhetővé a produkciót. Eredetiséget továbbra sem kell keresni az ötven percnyi hanganyagban, viszont ha már türelmetlenül várod az új Tool megjelenését, vagy ha egy kis Volta-ízt szeretnél vinni a hétköznapokba, ezertémás agyrobbantó kompozíciók nélkül, akkor mindenképpen hallgasd meg az új Rishloo-t!

RishlOfficial / RishloFácse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr137072705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása