"I wanna rock you, baby..."

Pride & Glory - s/t

2014. március 11. 10:04 - wovbagger

pag1.jpg

A Pride & Glory Zakk Wylde oldalági projektje volt, amit a gitáros eredetileg Lynyrd Skynhead néven rántott össze a White Lion korábbi ritmusszekciójával (James LoMenzo basszistával és Greg D'Angelo dobossal). A triónak ebben a felállásban csupán két dala jelent meg: a Farm Fiddlin' és a blues standard Baby Please Don't Go átirata, mindkettő 1992-ben.

Pride & Gloryra 1994 elején cserélte le a nevüket Wylde, illetve ezidőtájt D'Angelo helyét Brian Tichy vette át a dobok mögött; LoMenzo sem maradt sokáig a posztján: őt ugyanennek az évnek a novemberében John "J.D." DeServio váltotta fel. A cím nélküli nagylemez '94 májusában látott napvilágot, és jammelős fílingű, déli ízekben bővelkedő hard rock hallható rajta. Az akkori Music TV a rocknak fenntartott idősávban rendszeresen játszotta a két, kislemezre kimásolt számukat, a Losin' Your Mind-ot és a Horse Called War-t. A Pride & Glory szép jövőnek nézett elébe, ennek ellenére utolsó koncertjük '94 decemberében, Los Angelesben volt.

A rövid életű trió hosszabb szünet után 1998-ban egyetlen villám-újraegyesülés keretében a hollywood-i Whiskey Clubban, az eredeti felállással adott koncertet. A következő évben a Spitfire Records egy bónusz lemezzel megfejelve újra megjelentette a '94-es albumot. Ami nálam továbbra is a kilencvenes évek nagy kedvencei közé tartozik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr595853731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása