"I wanna rock you, baby..."

Jah Wobble & Bill Sharpe - Kingdom of Fitzrovia

2013. november 16. 10:48 - wovbagger

jwabs-kof.jpg

Jah Wobble mindannyiunk ismerőse és hőse, Bill Sharpe pedig brit billentyűs és producer, korábban olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Herbie Hancock & Headhunters, Miles Davis, Art Blakey, Weather Report. A kettejük által közösen megénekelt Fitzrovia London központi részének kisebb körzete, amit a West End, Bloomsbury és a Soho határol. A XVIII. században fejlődésnek indult, ékszerdoboz kinézetű környékről további részleteket a Wikin olvashat, akit érdekel.

A Kingdom of Fitzrovia tehát egyszerre hommázs és aláfestő zene, amit egy konkrét városrész ihletett. Az albumon minden napszak megkapja a magáét: találunk rajta az első kávé mellett hallgatandó napindító darabokat, elmélyületebb jazz-a-like billentyűs-trombitás szerzeményeket és éjszakai mélázóbb, vagy pont borultabb dalokat is. Lehetne boncolgatni, hogy akkor ez műfajilag micsoda, de az egyszerűség kedvéért nevezzük míves popzenének. Kellemes hallgatózást mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr535636612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása