"I wanna rock you, baby..."

P - P

2013. július 21. 14:25 - jószívvel.

R-761074-1209002242.jpg

A lemez, amin együtt zenél Gibby Haynes, Bill Carter, Johnny Depp, Steve Jones, és egy kicsit Flea. 

Garázs, alternatív, punk, country, pszichedelikus, blues-rock, grunge, folk, és hasonlók húzzák a lemezt. Persze nem feltétlenül e csodás műfajok paneleiből építkezve, mivel ez - ha nem tűnt volna fel - egy elég kreatív társaság volt. Dalaik amúgy nagyon is működnek, kifejezetten örömzenébe csapnak néha át - épp ezért a lemez inkább különálló dalok gyűjteményének tűnik. Van rajta egy ABBA és egy Daniel Johnston feldolgozás is, meg egy kilenc perces dub mix, nagyszerű mind. Nem arról van amúgy szó, hogy - a zenészek ellenére - olyan kurva nagy eget rengető súlya lenne a lemeznek, mégis bája van, hallhatóan jól érezték magukat, dalokat meg tudtak írni, és kész. Rövid életű project volt, mindenki ment dolgára utána - és ez így van rendjén.

Persze az együttest arról szokás ismerni, hogy a Depp által akkoriban birtokolt Viper Room-ban adott koncertjük alatt halt meg River Phoenix. Az már csupán csak egy kis ironikus plusz, hogy a Michael Stipe című dal alatt szenvedett ki, melyben van egy sor, amiben pont róla van szó. Nagyon király.    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr155417252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása