"I wanna rock you, baby..."

Älgarnas Trädgård - Delayed

2013. május 29. 12:55 - wovbagger

at-d.jpg

Az Älgarnas Trädgård (angolul: Garden of the Elks) 1969-1972 között létezett svéd banda, egyetlen nagylemezük '72-ben jelent meg Framtiden är ett svävande skepp, förankrat i forntiden (The future is a floating ship, anchored in antiquity) címmel. Bő egy évvel később elkezdték második albumukat rögzíteni, de mire kész lettek volna vele, feloszlottak. A felvételek majd' három évtizedet pihentek dobozban, míg végül 2001-ben napvilágot láttak.

A Delayed ott folytatja, ahol az első lemez abbahagyta: jobb híján nevezzük progrocknak, amit műveltek - bár a krautkodás, a pszichedelia, az elszállás az űr felé, és évtizedekkel későbbi post-rockos megoldások legalább annyira részei szerzeményeiknek. A hanganyagot megközelítőleg a Hawkwind, King Crimson, és Captain Beefheart által jelzett zenei világok környékére lehet belőni. Ha nem szűnnek meg idejekorán, ma talán klasszikus zenekarként ismernénk őket, így viszont az érdekesség/hiánypótlás kategória büszke tagjai.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr715332087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyula Dudas 2013.05.30. 18:35:19

Köszi, hol lehet letölteni az albumot?
süti beállítások módosítása