"I wanna rock you, baby..."

Electric Taurus - Veneralia

2013. március 28. 20:18 - wovbagger

et-v.jpg

A dublini Electric Taurus power trio - mostanában nem egyedül - a hetvenes évek heavy fuzz (és proto-doom, proto-metal) rockjának oltárán mutatott be áldozatot, majd 2012-ben kiadta első nagylemezét. Mivel nem esküvői zenélésből akarnak megélni, elődeik szent muzsikájának hangjait egybegyúrták a két-három évtizeddel későbbi doommal és sztóner rockkal, így születtek meg olyan az dalok, amelyek mintha egy Blue Cheer vagy egy Cactus nagylemezről maradtak volna le. A New Moon és a Mountains című számok elejüktől a végükig egyaránt nagy súllyal húznak, és kihallik belőlük csipetnyi pszichedelia is. A Mescalina/If/At the Edge of the Earth hármas tételét Psych-Prog-Stonervilleből szalasztották, a megduplázott Two Gods/Caput Algol pedig hihetetlen erejével és hegynyi riffjeivel mintha a Sabbath-Saint Vitus-Down triász közös gyermeke lenne. A Prelude to the Madnessben a Grateful Dead üli Pentagrammal közös nászát, a lemezt záró Magic Eye pedig kétséget sem hagy afelől, hogy a három arc a sztóner rocknak is értő művelője.

Másoknak hallgatás közben persze eszükbe fog jutni a Grand Funk Railroad, az MC5, a Sir Lord Baltimore, és a Leaf Hound is, de a banda nevéhez méltón a Veneralia bikaerősre sikeredett anyag.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr375178762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása