"I wanna rock you, baby..."

Mantric Muse - s/t

2013. március 14. 13:10 - wovbagger

mm12.jpg

Az Øresund Space Collective munkáival már nem egyszer foglalkoztunk, és most is az ő házuk táján fogok kapirgálni. Fent nevezett társulat ugyanis három banda tagjainak aktív közreműködésével született meg 2004-ben: ezek a Bland Bladen, a Gas Giant és a Mantric Muse voltak. A későbbiekben az egyes OSC-lemezeken közreműködő arcok folyamatosan kombinálódtak egymással - nemrég posztolt 2012-es albumaik elkészítésében az alaptagság mellett a First Band From Outer Space, a My Brother the Wind és a The Univerzals zenészei is részt vettek.

Visszakanyarodva a poszt témájához: a Mantric Muse még az OSC-s idők előtt kiadott egy EP-t (Picks in Space, 1998), majd a Kollektíva dolgaiban való évtizedes közreműködés mellett/után tavaly jelentette meg első nagylemezét. A cím nélküli korong jóféle psych prog/space rock muzsikát tartalmaz, a progos oldal felől megközelítve. A hét szerzemény nem annyira az OSC zenéjéhez, hanem inkább az Ozric Tentacles, a Quantum Fantay és a Hidria Spacefolk fémjelezte vonalhoz áll közel, gyönyörű pszichedeliájukat ezért mindhárom együttes kedvelőinek csak ajánlani tudom. Ráadásként: Soundcloud.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr995134460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása