"I wanna rock you, baby..."

Action Beat

2013. február 18. 17:58 - jószívvel.

Az Action Beat egy instrumentális, hol improvizatív, hol feszesre húzott noise-rock banda az Egyesült Királyságból. A "banda" amúgy nem is írja le jól az Action Beat formációját. Általában minimum négy gitárossal tolják, egy basszusgitárral, és átlagosan három-négy dobossal. Leginkább a chicago-i és az ikervárosi noise rockra emlékeztet, de részemről ez csak próbálkozás. Idővel mindenképp a Hammerhead/Vaz lesz egyre erőteljesebb hatással rájuk, mert bíz a dobok olyan eszelősen zuhognak, ahogy csak náluk figyelhető meg, a gitárok is egyre nyersebbek és mosottabbak lesznek, a basszus pedig hol eltűnik, hol az arcodba szakad. Szerencsére csak elvétve lassulnak be, vagy támolyognak feltérképezetlen területekre. Nem sokat matekolnak, nem sokat menőznek, csak nyomják, leginkább punk modorban, semmi vesztenivalóval. Minden lemezükből árad a monotónia által kialakított hipnotikus szaggatás, a ritmuskavalkád simán lenyűgöző, a hangulat pedig robosztus, tömör, kemény és varázsosan szögletes.

Az első lemezükön van néhány töltelék, s talán még a Beatings is lehetne erősebb, (bár így is nagyszerű), a The Condition viszont a maga 64 percével a legfárasztóbb, de a leghatásosabb is. Kurva jó lemez, csak legyen rá erőd. A fenti videó pedig lenyűgöző.

The Noise Band from Bletchley
R-2186985-1324221584.jpgBeatings
R-3059953-1320930343.jpgThe Condition
R-4063987-1354031036-5437.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr475087311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása