"I wanna rock you, baby..."

Alpha Strategy - Drink the Brine, Get Scarce

2016. december 05. 23:18 - minden hiába

a3752716014_16.jpgCsütörtökön hazánkba látogat az Alpha Strategy, akik vannak annyira jók, hogy itt és most megejtsek egy gyors bemutatást. A kanadai fiúk 2014-ben préselték bakelitre bemutatkozó anyagukat, és a Birthday Party/PIL/Minutemen tengelyen mozgó, ám rengeteg egyéni ötletet is megvalósító korong volt annyira fura és szabálytalan, hogy a jövő art/post-punk reménységeiként, no és persze az akkori jelen izgalmas zenekaraként tekintsünk rájuk. Aztán idén meg is érkezett a folytatás, amin már Albini mester varázskeze keverte a paklit - ez a tény már önmagában szavatolja a minőséget. És igen, valósággal letaglózza a hallgatót a szembejövő vaskos, masszív sound, a srácok kanadai identitása terebélyes Nomeansno hatásokban ölt testet, miközben a Jesus Lizard szilaj noise rockját is beültetik sajátos stílusukba. A végeredmény egy bivalyerős, rendkívül izgalmas lemez, amely gyakorlatilag megeszi reggelire az egyébként remek első anyagot és jobbnál jobb ötletek sorát vonultatja fel, elég csak az East Bay Ray ízű szörfgitárokra gondolni. A Ceausescu-éra propagandaplakátjait idéző kazettaborító pedig már csak hab a tortán. Ja, merthogy csak kazettán jelent meg ez az anyag. Egy szó mint száz, a koncert kihagyhatatlan, főleg úgy, hogy fellép még a Pozvakowski és a litván Arma Agharta is.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr5312026259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rory Hinchey 2018.06.23. 02:12:57

Hello, thanks for the nice words... we have a new album out on Aug 31, would be happy to send along download info for you, if you would like to provide an email address.

Best,

Rory / AS
süti beállítások módosítása