"I wanna rock you, baby..."

Agent Orange (OC Punk-Rock)

2013. január 23. 17:41 - jószívvel.

Az Agent Orange ott áll a '80-as évek Orange County-színterének élén, és fogja a Descendants kezét. Persze csak az idő és a hely közös, az Agent Orange közel sem olyan gyermeteg debilség, mint Milo zseniális társasága. De a bulizás, baszki, a seggrázós, dallamos, együtténeklős és pörgetős punk csuhajja, az van itt is bőven.

Living in Darkness
R-3243779-1339393831-9101.jpg

Eleinte az Agent Orange is keményebb, reszelősebb, óbégatósabb zenét játszott (és azt fergetegesen csinálta), aztán egyre finomabb lett a dolog - plusz rengeteg tagcsere zavart be - s egyenesen a pop-punk felé hajlottak (amit ha nem is fergetegesen, de jól csináltak). Részemről az első lemezt kedvelem a legjobban, és szerintem sokan vannak ezzel így, az totális alapmű. A Living in Darkness lemezen (és az utána kiadott kislemezen is) bizony nagyon komoly dolgok történnek, és nem is feltétlenül a kötelezően megemlítendő surf-témák műfajidegen felbukkanására kell itt gondolni.

Bitchin' Summer EP
R-617351-1294454414.jpg

When You Least Expect It... EP
R-404260-1161385455.jpg

A Bitchin' Summer és a When You Least Expect is kislemezek szintén isteniek. Az első úgy szól, mint a kurva élet, jönnek a szaggatós upbeat punkba betolakodó surf-dallamok, lüktet a táncritmus, dörmög a basszus és püföl a dob és rázod a segged a Miserlou feldolgozásra, mert ez a kislemez már csak ilyen. A második visszafogottabban szól, sokkal éneklősebb és dallamosabb, jóval több a pszichedelikus hangulat, de a dalok ezt nem sínylik meg. Személy szerint pedig oda vagyok a Somebody to Love feldolgozásért, jobb az eredetinél.

This is the Voice
R-1422029-1281806940.jpg

A második nagylemezt feltehetően valami süket stúdiós arccal rögzítették. Én nagyon szeretem, ha valami direkt szól szarul, ha valami zajos és szembe megy dolgokkal, de szerintem a This is the Voice simán csak el van baszva ezzel az ingerküszöbön túl eső dobhangzással, meg az általános halksággal. Pedig lennének rajta kurva nagy dolgok, lehet érezni. 

Real Live Sound
R-910039-1257126144.jpg

Ez egy koncert, jobban szól, mint a második lemez, kifejezetten fasza.

Virtually Indestructible
R-910041-1197451593.jpg

A harmadik nagylemez egy évtizeddel a második után jött, sok volt a változás is az együttesben, de ki nem szarja le. A hangzás teljesen rendben van, a dalok tutyimutyibbak, de alapjában véve jó értelemben. Van egy-két üresjárat, és van jó pár remek sláger, kitűnő dallamok és kedélyes miliő. De ez már nem az első lemez/kislemez vonala. Pop-punk lemez, annak viszont simán jó.     

Szólj hozzá!
Címkék: punk agent orange

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr35027213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása