"I wanna rock you, baby..."

The Black Keys - Delta Kream

2021. május 13. 20:23 - wovbagger

blckky21.jpg

Dan Auerbach és Patrick Carney duója is új albummal jelentkezett idén májusban.

 

Szólj hozzá!

Birnam Wood - Wicked Worlds

2021. május 13. 20:10 - wovbagger

brnmwd18.png

A MetalPress jelentette, hogy brit tudósok hosszas keresés után megtalálták a fém-evolúció egyik Black Sabbath és Sleep közti hiányzó láncszemét. A magát Birnam Woodsként megnevező társulatra a részletes vizsgálatok elvégzése előtt különleges módon az észak-amerikai Bostonban figyeltek fel először, és a szakértők egyelőre vitatkoznak azon, hogyan kerülhetett az Atlanti-óceán túlsó partjára. Viszont amíg pontot tesznek az ügyre, addig határozottan becsületkasszás füleldoda:

 

Szólj hozzá!

Moanaa - Embers

2021. május 09. 18:54 - wovbagger

moanaa21.jpgMoanaa a lengyel földön az utóbbi bő évtizedben gombamód elszaporodott frankó metál bandák közé tartozik. A harmadik nagylemezükön hallható műfajt mindenki ismeri: ha feldobom, hangulati sludge, ha leesik post-metal, de emellett doom-os lassúságokat is tetten érünk a hat szerzeményben. Az énekes nem hörög vagy gurgulázik, hanem a kiabálás és harsogó üvöltés közötti regiszterekben rezgeti hangszálait (a lá Kirk Windstein); a dalok témái a személyes démonokkal való küzdelemről, az ezek során átélt katarzisról, valamint a reménytelenségről és ürességről szólnak. Nem ragozom tovább: a kép mögött negyven percnyi jóság vár minden post-metal rajongóra.

 

Szólj hozzá!

Squid - Bright Green Field

2021. május 09. 10:20 - jószívvel.

a2848376887_10.jpg

Nagyjából be lehet lőni azzal, hogy: Gang of Four, STNNNG, Protomartyr, Happy Mondays, Talking Heads, Joy Division, Parquet Courts. Nagyjából. Ugyanakkor ez így kevés, megtévesztő és igaztalan: ez a kibaszottul mesteri lemez többet érdemel mezei hasonlítgatásoknál, mert több annál, ami eszünkbe jut róla. Fantasztikus az egész, és minden bizonnyal oldalakat lehetne írni róla. Akkora zenélés ez, amekkorára már nagy szükség volt. Átfutni nem lehet, oda kell rá figyelni, mert amúgy mégis mi az isten történik itt, a jó kurva életbe.   

Szólj hozzá!

Old Forest - Mournfall (Bonus Tracks)

2021. május 05. 19:41 - wovbagger

oldforest21.jpg

James Fogarty és Anders Kobro zenészek miatt az In the Woods... oldalhajtásának tekinthető Old Forest trio maga a nagybetűs Underground: '98-ban alakultak meg, '99-ben megjelent az első nagylemezük, 2001-ben feloszlottak, majd hat évvel később újrakezdték. A föld alatt azóta is tolják a feketefém szekerét: a tavaly Back Into the Old Forest címen újra kiadott bemutatkozó albumukkal együtt a Mournfall a hetedik korongjuk, és EP-jük is van vagy fél tucat. A mai kora nyárból őszbe forduló időjáráshoz azért hatásos aláfestés a 2001-es, mostanáig kiadatlan Sussex Hell Hound demo négy dalával megtámogatott hanganyag, mert a nyolc új, alapból dallamos fekete szerzemény kiválóan olvasztja magába a Katatoniát idéző többszólamú melódiákat, a gót/post-punk Joy Divisionös fílinget, valamint némi akusztikus témázgatást. A karakteres nóták erejét legjobban az mutatja meg, hogy a lemez erősen hallgattatja magát, emellett pedig könnyen beszippant, hogy belefeledkezz. Hallgatni arany.

 

Szólj hozzá!

Witchrot - Hollow

2021. május 03. 19:33 - wovbagger

witchrot21.jpg

A Witchrot a doomból kiindulva egy nagylemeznyi idő alatt a doom-sludge-on keresztül eljut egészen a zajos sludge-ig. A gyönyörű mocsokságok folyamatos zenei átmenete mellett nem ültek fel az okkult kecskenyaló bandák vonatára, szövegeik sokkal inkább elborultnak és morbidnak nevezhetők. A borító jól visszaadja a lényeget: miközben tudod, hogy egy borzalmas képet nézel, képtelen vagy levenni róla a szemed. Két kislemez és egy EP után így kell egy frankó bemutatkozó albumot kiadni.

 

Szólj hozzá!

VA - Two Minutes to Late Night - Covers, Volume 1-7

2021. május 02. 17:42 - wovbagger

coversvol1.jpg

Tavaly az első és a második hullám idején a Two Minutes to Late Night show szereplőgárdája és vendégzenészei jó néhány esetben biztosították számunkra a kellemes szórakozást, és a karanténbeli zenei felüdülést. Úgyhogy következzenek az alkalmi formációk feldolgozásai, hét felvonásban. Mindegyiket külön csomagoltam, hogy ha valaki csak egy-egy részt szeretne belőle, ne kelljen az egészet lehúznia. Az első részben a White Zombie, a Danzig, Bruce Springsteen, a Guns N'Roses és Ozzy egy-egy dalának átirata hallható, a későbbi fejezeteket pedig a "Tovább" gomb után találjátok meg.

Tovább
Szólj hozzá!

Beachy Head - Beachy Head

2021. május 02. 11:53 - jószívvel.

a2397924191_10.jpg

Christian Savill szerelemgyereke. Nem Slowdive, nem Monster Movie, de épp olyan jó. Őszinte, szép-szomorú shogegaze és dreampop dalcsokor, amit Savill jellegzetes gitárja és éneke önmagában értékké tesz. Bármeddig elhallgatnám a tagot, de azért meg kell említeni, hogy itt van még Steve Clarke (The Soft Cavalry), Ryan Graveface (The Casket Girls) és Matt Duckworth (The Flaming Lips) is. Ja, és Rachel kibaszott Goswell is énekel a lemez néhány dalában. A Destroy Us pedig az a szám, amit nem lehet elégszer meghallgatni. 

Tovább
Szólj hozzá!

Steve Von Till - A Deep Voiceless Wilderness

2021. május 01. 07:21 - wovbagger

stvtll21.jpg

Szépség, lassúság, merengés - Steve Von Till ismét gondoskodik róla, hogy egyetlen hallgatói szív sem maradjon megszakadatlanul. Mozgókép nélküli csillagba révedő filmzenés dalok, szűk negyven percben.

 

Szólj hozzá!

Róisín Murphy ‎– Crooked Machine

2021. április 30. 07:16 - amuzsikokhangjai

r-18514726-1619749354-8478_jpeg.jpg

Lassan 20 éve már, hogy végleg bezárt a Karóva Tejbár. A Moloko 2002-es Statues című lemeze minden eddigi készülékemen ott volt mint a túlélőcsomagom egyik legfontosabb eleme. 2003-ban még volt szerencsém elkapni őket a Szigeten, Róisín Murphy énekesnő már akkor is lenyűgöző volt.

Mark Brydonról - alias DJ Plankton - nem sokat hallottunk azóta, míg nem annyira titkos szerelmünk, Mörfi Rózsa kisasszony nem nyugszik. Tavaly októberben jelentkezett új lemezzel, amitől beindultak a lábak, amit most újraértelmezett az öreg angol underground techno legenda, Richard Barratt a.k.a. Crooked Man.

Remixalbum kevesebb bugival. Épp ma jelenik meg hivatalosan. 

 

Szólj hozzá!

Coldun - Grand Sun Ritual

2021. április 29. 20:20 - wovbagger

coldun21.jpg

A Coldun a hetvenes évek rockjának ízeivel injektálja be a proggeres és post-metalos súlyt, valamint az alfa-állapotba ringató doomközeli rezgéseket. Az orgonával, szaxofonnal és persze gitárral felvezetett nagyívű dallamok messzire utaztatnak, ám bárminemű zaklatás nélkül. A homogén hangulatú ötven perces lemez középtempós dalokból épül fel, melyek könnyen újrahallgattatják magukat. Persze lesz, akinek pont emiatt lesz unalmas.

 

Szólj hozzá!

Neptunian Maximalism - Solar Drone Ceremony

2021. április 28. 16:34 - jószívvel.

a3151902190_10.jpg

Ez most nem 3 órás, ez most csak egy 52 perces dal.

Mármint "dal".

Szólj hozzá!

Temple of the Fuzz Witch - Red Tide

2021. április 23. 17:22 - wovbagger

tmfzzw21.jpg

A detroiti Temple of the Fuzz Witch stoner doomban utazik. Zsíros riffek fölött gomolygó füstben folytatnak Sabbath-, Uncle Acid- és hetvenes évek-imádást. Mindent tudsz.

 

Szólj hozzá!

Zao - The Crimson Corridor

2021. április 23. 17:10 - wovbagger

zcrmns21.jpg

Véletlenül találkoztam nemrég a Zaoval, és kiderült, hogy a banda a kilencvenes évek első fele óta alkot, így a The Crimson Corridor a sokadik nagylemezük. Zenéjük rendesen odavág, mert a post-metal, a sludge és a metalcore háromszögében mozogva zúzza meg a hallójáratokat. A korong csekkolása közben egy laza fülbevérzés szinte mindenkinél garantált.

 

Szólj hozzá!

Dawn of Solace - Waves

2021. április 22. 21:10 - wovbagger

dwnsls20.jpg

Sötét hangulatú, melankolikus, überdallamos és szomorúan álmodozó zenét művel a Dawn of Solace. Sacc/kábé ilyen lenne, ha a Dead Can Dance hangulati doom metalban nyomulna. Fémes gótikus dalokra homályos  szobában pityergők, szevasztok!

 

Szólj hozzá!

Crown - The End of All Things

2021. április 21. 18:44 - wovbagger

crown21.jpg

A Crown elektronikus - néhol iparias - alapokra felépített post-akármi, ami néha fémes, néha pedig határozottan a tavalyi Ulver nagylemezt juttatja az eszembe. Az idén tíz éves bandának ez a harmadik korongja, amelynek beszerzése becsületkasszás módon történik.

 

Szólj hozzá!

Rudimentary Peni - Great War

2021. április 20. 19:32 - jószívvel.

a1557924971_10.jpg

Örömünnep, nagy nap. A mindenható, legendás, csodálatos Rudimentary Peni 26 évvel az utolsó nagylemezük és 13 évvel legutóbbi kislemezük után új anyagot adott ki. Tíz dal, 19 perc, töretlen mocsadék őrület, ahogy csak ők képesek rá. 

Szólj hozzá!

Nun Gun - Stealth Empire in Dub

2021. április 19. 20:56 - jószívvel.

a2737965317_10.jpg

A Mondo Decay messzemenőkig zsenális lemez, a kibaszott Nun Gun pedig nem szarozott, kiadott mellé egy társcuccot, ami, amikor megvettem még nem erre a névre hallgatott, de tök mindegy. Új számok, többnyire Mark Stewarttal, de milyenek, bazdmeg. Aztán ott van a Sankara Speaks, az mi már, bazdmeg? És persze az első lemez dalainak dub remixei többek között Adrian Sherwoodtól, de milyenek, bazdmeg. Az ONO is újragondolja a számát, de hogy, bazdmeg. Végem, sikítok, annyira oda vagyok ettől a zenekartól. 

  

Szólj hozzá!

Motorpsycho - Kingdom of Oblivion

2021. április 19. 19:23 - wovbagger

mtrpsy21.jpg

Az a csodálatos a Motorpsychoban, hogy negyedik évtizede zenélnek, ez alatt huszonsok nagylemezük jelent meg, és minden, ami kikerült a kezük közül, nyugodtan nevezhető remekműnek. A hihetetlen teljesítményen túl létezésük harminckét éve alatt ráadásul nem egyszer hihetetlen iramot diktáltak a zeneszerzés terén. Mert háromnegyed évvel a The All is One után máris itt van az újabb opus. Amelyen nagyrészt visszakanyarodtak a rockhoz (az albumnyitó The Waning egy pszicho stoner dalnak is beillik), majd a hetven perces korongon szépen ráfordulnak a space és pszichedelikus rockból sarjadó dalokra (az ötödik szám konkrétan egy Hawkwind-átdolgozás), az utolsó harmadára pedig szépen elcsöndesedik a lemez. Kíváncsi vagyok, hogy innen vajon merre fognak továbblépni?

 

Szólj hozzá!

Edward Ka-Spel - Prints of Darkness

2021. április 18. 20:52 - amuzsikokhangjai

r-17937823-1616286972-5868_jpeg.jpg

Ő maga a Legendary Pink Dots, aki unalmasnak találta a brit zenei szcénát, és négy év után Amszterdamba költöztette a formációt 1984-ben. Tavaly a Robotban élvezhettük a zenekar 40 éves jubileumi koncertjét. Meg nem lehet mondani, mennyi lemezük van, emlékszem, olyan 1991 körül is már egy egész sor CD-t mutattak nekem a Wave-ben – és azóta eltelt 30 év.

A szövegíró-énekes-billentyűs Edward Ka-Spel emellett még szólólemezeket is készít, az itteni "táncosabb" Prints of Darkness március elején jött ki – igaz azóta már megjelent egy újabb ötszámos cucca is. Tartsa meg jó szokását, még csak 67 éves, simán benne van még 20-30 lemez a fickóban.

Szólj hozzá!

Earthless - Live in the Mojave Desert, Volume 1

2021. április 18. 12:58 - wovbagger

rthlss21.jpg

Az Earthless sivatagi koncertje három dalban és hetvenhét percben mondja el mindazt, amit ebben a műfajban el lehet mondani. A sorozat további tagjai a Nebulától, a Spirit Mothertől, a Stönertől (új banda: Nick Oliveri, Brant Björk, és Ryan Güt dobos), valamint a Mountain Tamertől érkeznek majd.

 

Szólj hozzá!

Rob Zombie - The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy

2021. április 17. 12:54 - wovbagger

robzombie21.jpg

Mindig meghallgatom, ha új Rob Zombie lemez jelenik meg - és aztán általában törlöm is. Az öt év után kiadott hosszú című album viszont - még ha nem is egy új La Sexorcisto - határozottan jól sikerült, konkrétan szerintem a legjobb hanganyag a '98-as Hellbilly Deluxe óta. Csekira:

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása