"I wanna rock you, baby..."

Pig Frenzy - Hogtied

2019. március 18. 16:21 - Bane85

Négy-fejű rém-show Rotterdam gyomrából olyan bandákból összegyúrva, mint Forbidden Wizards, Goodnight Moonlight vagy INWAR. Az albumot most is a Duck Tape Studioban rögzítették önköltségi alapon. Ha te nem is mered mutogatni a genitáliádat, hát majd megteszik ők helyetted. De disznómód, mert elegük van a hangya-mód menetelő társadalomból, amit a militáns dob tempóval festenek alá. Klimaxolnak és okádják a káoszt sörösen.

a0216429702_10.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: garage punk

mewithoutYou - mewithoutYou

2019. március 16. 11:11 - wovbagger

mwtht18.jpg

A philadelphiai mewithoutYou három évvel a Pale Horses után megjelent cím nélküli albuma tavaly kimaradt a szórásból. Pedig semmi okunk sincs a korongot feledésre ítélni: szerintem a 2006-os Brother, Sister óta ez a legjobb nagylemezük. Zenéjük továbbra is a post-HC/art rock/indie háromszögben mozog, a szövegek pedig vallási és egzisztenciális kérdéseket boncolgatnak.

 

Szólj hozzá!

The Cinematic Orchestra - To Believe

2019. március 15. 10:13 - wovbagger

cnmtc19.jpgA The Cinematic Orchestra londoni kollektíva, és fura módon még nem posztoltuk őket. Két évtizede, a kilencvenes évek végétől kezdve adnak ki lemezeket, és nevükhöz híven erős atmoszféra-teremtés jellemzi szerzeményeiket. Első három albumukra (Motion 1999, Every Day 2002, Man with a Movie Camera 2003) nem lehet panasz, és a második három sem volt rossz, csak szerintem már nem ütöttek olyan nagyot, mint a kezdő hármas. Hetedik albumuk viszont ismét minőségi munka (emellett egy szám kivételével mindegyik dalban vendégeskedik valaki), úgyhogy fülelni ér!

 

Szólj hozzá!

Sâver - They Came with Sunlight

2019. március 14. 18:12 - wovbagger

saver19.jpg

A Sâvert korábbi Tombstones- és Hymn-tagok alapították, és spacey sludge a csapásirányuk. Ebből sejthető, hogy az album hat tételének nem tavaszi szüneti bohóckodás a témája, hanem mélyre húzó apokaliptikus szerzemények sorakoznak a banda első nagylemezén. Meditálj együtt a norvégokkal, hátha szebb lesz tőle az idő!

 

Szólj hozzá!

Dead End Thoughts - Seeing Red

2019. március 12. 19:37 - jószívvel.

a4077368326_10.jpg

Judd Madden egy jó ideje pakolja ki saját neve alatt az ocsmány riffeket tök ingyen, a melómániás ausztrál dúvadnak azonban az idei Dead End Thoughts az igazi nagy húzása: rothadt, végtelenül sötét, improvizatív, leszedált sludge-doom, vágatlan, zsigerből kibuggyanó éjfekete geciség, a lehető legőszintébben és legmegindítóbban. Lassan árad a frusztráció, a Sátán mosdatlan farpofái összeszorulnak a torkodon, oszlik minden szét a faszba, temeted a szépet, éled a végíteletet, a szívedhez szorítod a bongod és nézel bele a nihilbe összeszorított fogakkal, derékból hajlongva, csodálatos csúnya transzban. Sokszor hallottunk már amúgy ilyesmit itt, de amikor ilyen egyszerűen gurgulázva és tisztán dörögnek fel ezek a bemindenezett kazamata-riffek, akkor az igazi.  

Szólj hozzá!

Karma Sutra - The Daydreams of a Production Line Worker

2019. március 12. 18:12 - jószívvel.

r-1041605-1339530355-9655.jpeg

Helló 1987-ből, amikor a brit anarcho-punkok egymás hegyére-hátára szülték meg a jobbnál jobb lemezeiket (melyek közül egy rakás volt már nálunk). A Karma Sutra kimaradt eddig, méltatlanul, hiszen az egyik legautentikusabb, legszebb, legigazibb és legizgalmasabb anarcho-himnuszgyűjteményről van itt szó. Nyilván beakadt náluk is a Crass, a Flux of Pink Indians és a Dirt, de főleg a korai Chumbawamba, az Internal Autonomy, a számomra szent és sérthetetlen Zounds, valamint a Liberty hatását érezni. Szóval a csúnya és nyers csodák mellett a dallamos, akusztikus, folkos-popos, dalolós gyönyör van túlsúlyban. A dalszövegek meg letaglózóak.   

Szólj hozzá!

Straytones - Beware, Dark Lord! Here Comes Bell​-​Man!

2019. március 08. 17:23 - Bane85

a3850526155_10_1.jpg

Van az interneten pár történetmesélős pszichedelikus rock csapat. Ám ilyen eredeti hangzással aláfesteni Bell Man hőskölteményét aligha tudná jobban összekomponálni más, mint ez a trió. Még több ilyen hőst a világunknak! Ameddig nem rúgja farba Marvel Kapitány a Titán bolygó szupergonoszát, addig lehet erre utazgatni a végtelen számú dimenziók között.

Szólj hozzá!

Florida Man

2019. március 08. 14:45 - Bane85

a3214543060_10.jpg

Kellett már nagyon nekem, hogy ráakadjak erre a bandára. Képzeld el a Fugazit és a Drug Church-öt, hogy kibérelnek hosszú turnézásuk közepette egy motelt és basznak egy kiadósat kb. nyolc meneteset. Ennek a közösülésnek a gyümölcse lehet közel az igazsághoz, amit ezek a faszingerek össze post punkoskodnak. Szóval nem érdemes a tropicariumban az aligátornak a szottyant herezacsit lóbálni ha van, mert elkapja és nem ereszti. Baszassátok sokat.

 

Szólj hozzá!

Thank - Sexghost Hellscape EP

2019. március 06. 21:00 - jószívvel.

a1234191453_10.jpg

Parádés. Mondanám, hogy az év egyik legjobb kislemeze, de 2017-ben jött ki. Nagyon nem egyszerű és nem átlagos baszomság. Olyan, mintha a Girl Band, a Dazzling Killmen, a Pretty Girls Make Graves, a Pop Group, a Big Black és a Killdozer belefejelt volna a Skin Graft katalógusába. Remélem érthető. Elmebeteg dalok ezek, idióta szerkezetekkel, pszichotikus sokkal, ijesztő monotóniával, bődületesen rémisztő ötletekkel, agyhalott énekkel, de a klasszikus New York-i no wave hatások, a noise-rockos kikacsintások és a post-punk tendenciák nem idézik a múltat, hanem csúnyán pöcsön pöckölik, rohadtul kortárs modorban. Meredek, na.  

Szólj hozzá!

Modern Technology - Modern Technology EP

2019. március 06. 20:27 - jószívvel.

a4083841834_10.jpg

Súlyos debütálás egy felettébb társadalomkritikus hangvételt megütő mogorva londoni dob-gitár duótól. Ledörgöli a bőrt a puha seggedről. Tagló, málha, acsarkodás, dagonya, tiló, nihil, húgy, erőszak. Ilyesmi. Zajrock, erős Big Black utánérzéssel, ugyanakkor én elég frissnek, fontosnak, relevánsnak és őszintén felbaszottnak érzem. Ja, amúgy dalokat is kurvára tudnak írni. Szóval baszki, itt van még egy kikúrt noise-rock banda, akikre érdemes lesz odafigyelni.  

Szólj hozzá!

Rainforest Spiritual Enslavement - Venus Flytrap Exotica

2019. március 06. 19:39 - jószívvel.

a2020052523_10_1.jpg

Két idei dalocska Fernow esőerdei projektjétől, nincs 8 perc az anyag, de legalább újfent számottevő csapadék szexi hangjára tudtok elaludni. 

Szólj hozzá!

Zeni Geva & Steve Albini - Maximum Implosion

2019. március 06. 19:21 - jószívvel.

a2364130564_10.jpg

Hiánypótló tavalyi gyűjteményes lemez. A mindenható Zeni Geva minden egyes olyan agyszaggató durvasága, amit Steve Albinivel közösen csináltak. Nai-Ha, All Right, You Little Bastards!, egy rakás ritkaság és élő felvételek, pimpelt hangzás. Fontos, kötelező, nevetségesen nehéz, baszottul tömény, meghalsz.  

Ahogy Albini és a Zeni Geva együtt nyomja a Big Black Kraftwerk-feldolgozását, páratlan:  

Szólj hozzá!

sassya- - Sekizui (脊髄 )

2019. március 06. 18:48 - jószívvel.

71fxcop3v_l_sl1417.jpg

Sok, sőt, kurva sok a jobbnál jobb noise-rock zenekar ezen a bolygón. Mindnél jobb a japán sassya-. Alapvetően mindenki bekaphatja, aki ezzel az amúgy vitathatatlan, tudományos eszközökkel abszolút cáfolhatatlan ténnyel nem ért egyet. Ez az érvem a sassya- mellett, ennél jobbat nem tudok. Idei lemezüket - melynek címe magyarra fordítva Gerincvelő - a megjelenése napján nem találtam meg a neten, ezért végigbőgtem az éjszakát és megvertem egy csövest. Aztán meglett, meghallgattam a faszom se tudja hányszor, azóta meg azért bőgök, mert ennél mostanság nem fogok jobb dolgot hallani. Nem sok értelme van így semminek már. Zseniális.  

Akinek kellenek támpontok, az olvassa el itt az első lemezükről hasonló szellemben írt ajánlót (a non communication linkjét frissítettem).  

Ez mi a halál már:

Meg ez is:

Szólj hozzá!

Kiala and The Afroblaster - Money

2019. március 03. 18:03 - wovbagger

klfrb18.jpg

A nyelvtörő vezetéknevű Kiala David Nzavotunga a nyolcvanas években a nigériai Ghetto Blaster sorait erősítette, később pedig Fela Kuti zenészkollektívájába tartozott. Jóval ezután történt, hogy társakat toborzott saját ötletei megvalósításához - ennek eredményeként született meg tavaly a nemes egyszerűséggel csak Money címet kapott album. Nagy rejtvényre nem kell számítani tőlük: remek afrobeatet tolnak, laza grúvokkal és gyomorig ható fúvósokkal. Tavaszváráshoz ez is bőven elég. FB.

 

Szólj hozzá!

My Disco - Environment

2019. március 02. 18:19 - jószívvel.

i4de78ip_400x400.jpg

Nem csak én vártam irdatlanul ezt a lemezt. A My Disco azt csinál, amit akar, most éppen egy súlyos, minimalista, hipnotikus, morózus, mély, lassan rád mászó komor ambient szörnyet szültek világra, ami nem feltétlenül lesz a mindig kísérletező együttes rajongóinak kedvence, de mégis ki a fasznak képzelem magam, hogy ilyeneket állítok. Amúgy óriási, csak legyen segged és füled hozzá. Szóval, aki egy második Severe-t várt, az pofára esett, de ez benne a fasza. Pontosabban ez is. Sötét szobában, sötét városban, sötét kedvvel kell nekivágni, és hagyni kell, hogy belebúgjon és susogjon és suttogjon és dörögjön a lelkedbe. Amolyan Lustmord-utánérzés, abból viszont a legjobb. 

Szólj hozzá!

Sunwatchers - Illegal Moves

2019. március 02. 12:12 - Bane85

Peter Nye Kerlin, Jim McHugh, Jason Robira és Jeff Tobias közös projektje ez. Ismerheted ezeket a „Nagy Almából” szalajtott művészeket olyan működő/inaktív formációkból, mint a NYMPH, a Dark Meat, a Chris Forsyth’s Solar Motel Band, esetleg az Arthur Doyle’s New Quiet Screamers. A zenei paletta, amiből ezek a nagy formátumú zenészek merítenek, eléggé sokféle. Kennek arra a bizonyos palettára avant-jazzt (szaxi!), punkot, de pszichedelia, ethio-jazz és desert blues is akad dögivel. A hangulat garantáltan örömteli, kellőképp kaotikus és misztikus.

Üdítő ez a zene minden kiüresedett, elszegényedett, orrát lógató durcás embertársamnak, akiknek elegük van az egyre bigottabb, fasizálódó, csak a másik kihasználását éltető világunk beteg vízhangjaiból.

a3067931237_10.jpg

Szólj hozzá!

Heavy Lungs - Straight to CD

2019. március 02. 11:18 - Bane85

Négy srác egy tavaszi napon elhatározta a barátság jegyében, hogy világra szülik Bristol legpozitívabb punk bandáját. Ők azt vallják, vagy legalábbis igaznak tartják azt a felfogást, hogy tök mindegy, hogy mi történt a múltban, vagy mi következhet be az eljövendőben, igenis csinálni kell csakazé’ is a bejárt út kedvéért, az élményekért. Hangosak, fürgék, mint a bolha és ők is forrón szeretik a kakaót, mint te.

a0191509652_10.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: punk uk heavy lungs

Drool - Drool II.

2019. március 02. 10:47 - Bane85

Chicago újfent. Van két srác, sokat nem lehet róluk tudni. Még a nevük is elég titkosan hangzik: BL és MDC. Annyi viszont biztos, hogy szeretnek partizni és jól képviselik a punk életérzést. Az általuk tolt zenéről annyit állítanak, hogy szabályokra fittyet hányós, gépesített, ipari zaj kavalkád. Ha ezt le kéne fordítanom, azt állítanám én meg, hogy ez zaj rockba hajló post-punk. Ez meg ugye elég jól hangzik…

a2332344918_10.jpg

Szólj hozzá!

Hate Force

2019. március 02. 10:05 - Bane85

Két bivaly erős demo után végre itt van az első teljes album a Hate Force-os malterköpködő fasziktól. Annyit érdemes róluk tudni, hogy a tagok nyomták már olyan más, hasonló attitűddel rendelkező zenekarokban, mint: Harm’s Way, Like Rats, vagy nem utolsó sorban WEEKEND-kibaszott-NACHOS! Remélem, hogy hamarosan megcsodálhatóak lesznek egy klubkoncert erejéig, és a környék összes nindzsája újra felöltheti a susogós harci dresszt.

a0257601181_10.jpg

Szólj hozzá!

Gorm - Gorm

2019. március 02. 09:36 - wovbagger

grmgr19.jpg

Az Európai Űrügynökség (European Space Ageny, ESA) mindig is szerette önálló felfedezőútra küldeni frissen végzett asztronautáit. Most sem történt másképp: a 2018-as osztály három tagja (Marcus Henning, Ernst-Hanning Drude, Paul Bornemann) kapta azt a nemes feladatot, hogy a Gorm intersztelláris rakétával látogasson meg néhány holdat Naprendszerünkben, majd ezután mutassák be megfigyeléseik vizsgálati eredményeit. Így is történt: a trió öt bolygókísérővel történt találkozásának anyagát öntötte hallgatható formába, és a végeredmény magáért beszél. A jelentés a fuzzos pulzálástól kezdve a nagy energiájú kozmikus sugárzáson keresztül egészen a gravitációs hullámok tompa lökéseiig alaposan taglal mindent, amire csak kíváncsi lehet az űr végtelenjéért rajongók füle.

 

Szólj hozzá!

Chicago Odense Ensemble - Chicago Odense Ensemble

2019. március 01. 17:54 - wovbagger

chdsm10.jpg

Amikor megnéztem a kollektíva adatlapját a RYM-on, beleszédültem, hány zenekarban és projektben érdekeltek a COE tagjai. Úgyhogy nem is ragozom: ez az egyetlen lemezük, és ilyen, amikor a jazz felől elindulva egy társaság apró lépésekkel, de azért végig improvizálva eljut a pszichedelikus rockig és még azon is túl.

 

Szólj hozzá!

La Dispute - Panorama

2019. február 28. 10:36 - wovbagger

ldspt19.jpg

A La Dispute bemutatkozó albuma, a hosszú című Somewhere at the Bottom of the River Between Vega and Altair a mai napig nagy kedvencem. Igaz, hogy csak az első két lemezüket ismerem, és a 2011-es Wildlife óta kicsit szem elől tévesztettem őket, most viszont megérkezett a vadiúj korongjuk. Első fülelésre furcsa, de tetszik: a nyitó dalok inkább lassabbak, de aztán a közepe táján van gyorsulás is.

 

Szólj hozzá!

Dead Witches - The Final Exorcism

2019. február 24. 08:20 - wovbagger

ddwtch19.jpgA Mark Greening, korábbi Electric Wizard-, Ramesses- és With the Dead-ütős által alapított Dead Witches bemutatkozó albuma (Ouija, 2017) után két évvel itt van a banda új korongja. Ezen Virginia Monti énekesnőt egy másik hölgy, Soozi Chameleone váltotta a nótafa posztján, ami nem vált a banda hátrányára. Zeneileg összeszedettebb elődjénél az Utolsó Ördögűzés: aki komálja a With the Dead-et és a Monolordot, annak cirógatni fogja a kagylóit a lemez.

 

Szólj hozzá!