"I wanna rock you, baby..."

Batillus - Furnace

2018. szeptember 22. 17:01 - wovbagger

btlls11.jpg

Öt éve találkoztunk először a brooklyni Batillusszal, de eggyel előző 2011-es nagylemezük is alaposan fejbe somja az embert. A Kohón ugyanaz a kissé ipari, kissé doom-os sludge adja a munkamenet gerincét, mint a fél évtizede posztolt Concrete Sustain-en. Küldeném mindenkinek, akinek kiakasztó szombatja volt!

 

Szólj hozzá!

Revocation - The Outer Ones

2018. szeptember 22. 11:08 - wovbagger

rvctn18.jpg

A Revocation a bostonhalál képviselője, és bár csak most ismertem meg őket, a The Outer Ones már a hetedik nagylemezük. Zeneileg a thrash területére is áttévedő technikás halálmetálban utaznak, a gityós-hörgős David Davidson játékából pedig kihallatszik, hogy Alex Skolnickhoz hasonlóan kedveli a jazzes futamok fémbe oltását. Engem első hallgatásra meggyőztek az arcok.

 

Szólj hozzá!

JK Flesh - New Horizon

2018. szeptember 20. 18:54 - jószívvel.

screen_shot_2018-07-09_at_14_09_03.jpg

És akkor íme az idei új JK Flesh nagylemez. Kellemes falbontást, kábítószerezést, baszatást, már ha nem eszi meg a lelked az első szám felénél. Végtelenül súlyos, a nyári kislemeznél azonban minden taglózása és hasfalszaggató őrlése ellenére is kifinomultabb, több rajta a sokkoló hullaszagú üresség és a mély, hipnotikus nihillel megtöltött tér, az éjfekete árnyalatok, a hangulat és a hangzás pedig kísérletezőbb és gyomorforgatóbb, de ez nem jelent semmit, molekuláira bombázza majd szét a barom arcod. Zseniális.  

Szólj hozzá!

Joel Eel - Performing a Crime

2018. szeptember 17. 21:24 - jószívvel.

a1069188910_10.jpg

A koreai-kanadai technopápa a messzemenőkig zseniális Very Good Person után idén új lemezzel baszik oda. Sokkal sűrűbb, sokkal több a történés, a szín, a hangulat, az elszállt-elvont agyfasz és kevésbé lesújtó a hangzás, de ettől még kalapál és lüktet és taszít bele a jó kurva nagy transzba, kíméletlenül. Nagyon fasza lett, kifinomult, mély, változatos, kemény, szédítő cucc. A bandcamp oldalán érdemes elolvasni a lemez koncepciójáról írottakat.

 A Very Good Person linkjét frissítettem, itten van. 

Szólj hozzá!

Grizzlor - 5 Wasted Years

2018. szeptember 17. 19:24 - jószívvel.

a0036462882_10.jpg

Ahogy arra egyik szemfüles barátunk a Facebook-csoportban rámutatott, van új Grizzlor kislemez, ami annyira új, hogy egy soha meg nem jelent 2013-as kislemez újrazenélt számait hallhatja rajta a nép. Ez azonban semmit nem változtat a tényen, hogy a Grizzlor a kortárs zajrock egyik legnagyobbja, egy kibaszott szaggató pszichotikus riffről fel lehet ismerni madártávlatból is őket. Ez a négy szám is olyan, hogy bazdmeg.

   

Szólj hozzá!

Commodity Fetishism - Manifesto

2018. szeptember 17. 19:14 - jószívvel.

a1427453883_10.jpg

A tűrhetetlen és a katartikus között ingázó Manifesto kőkemény, megterhelő és kompromisszummentes zajlemez, a minimális kapaszkodót nyújtó ritmikus hupákolása megszorítja a hülye kis fejed és belebassza az emberi szenny legmélyebb és legrohadtabb pöcéjébe. Ugyan ijesztően nyers és gecis és mizantróp, mint a kurva élet (hogy éljek pár zeneesztétikai terminus technicusszal), mégis én szépnek, kegyetlenül hipnotikusnak, húsba vágóan zsigerinek és megtisztító erejű félelmetes szentségnek tartom. De ez én vagyok. Mindegy. Nem fogod végighallgatni, pedig végig kellene hallgatnod. 

2 komment

Janedriver - Janedriver

2018. szeptember 17. 18:51 - jószívvel.

a1433159712_10.jpg

Éjsötét, penészes, nyirkos és büdös kazamatákból bugyog és csörömpöl a Janedriver koszos, nyekergős, visszhangos, bámulatosan alulkevert, szomorú, totális melankóliával letaglózó post-punkkal vegyes shoegaze remeke. Kitűnő esti, lamentálós, merengős, lassan cigizős lemez, ingyen.     

Szólj hozzá!

Obscura - Diluvium

2018. szeptember 17. 16:48 - wovbagger

bscra18.jpg

A német Obscura nagyot alkotott: már a két évvel ezelőtti Akróasis sem volt piskóta, de a Diluvium köröket ver az előző lemezre. A basszusgitár olyan szépen szól, hogy sírni támad tőle kedvem. Ha komálod az olyan prog-tech-jazz-death bandákat, mint a Cynic, vagy a Human-időszakbeli Death, akkor ez az album is sokáig a lejátszód foglya lesz.

 

Szólj hozzá!

Crippled Black Phoenix - Great Escape

2018. szeptember 15. 11:06 - wovbagger

crppl18.jpg

-Nézd anya, mekkorát ugrik az a ló a képen!

-Kisfiam, az nem ló, hanem egy Mozgáskorlátozott Fekete Főnix!

Legközelebb élőben: 2018. október 7., A38.

Beugró: 3500/4500 pénz.

 

Szólj hozzá!

Jungle - For Ever

2018. szeptember 13. 20:42 - jószívvel.

117197-for-ever.jpg

Az élet újra élhetőbb lett, a mindennapok táncolhatóbbak, a gondok megszűnnek, mindenkinek lófasz a seggébe, te csak lazán bólogatsz és higanymozgással csúszol nyakig az új Jungle eszméletlenül jó dalaiba. Részemről örömünnep, amire megérte 4 évet várni. A Mama Oh No és a House in LA párosánál csodálatosabb nincs. 

Odalent jó pár táncolós klip és az első lemezük is, ami már itt volt, de hátha valakinek most esik le, hogy mit hagyott ki.

Tovább
Szólj hozzá!

Mark Lanegan & Duke Garwood - With Animals

2018. szeptember 08. 13:51 - wovbagger

mldg18.jpg

Mark Lanegan másodszorra kollaborál turnézenekarának multiinstrumentalista tagjával, a brit Duke Garwooddal. De míg 2013-as első közös albumukon (Black Pudding) leginkább kortárs folk és akusztikus blues szerzemények kaptak helyet, addig a With Animal minimál megközelítésű, lo-fi esztétikára hangszerelt darabok gyűjteménye. Merengésből jeles.

 

Szólj hozzá!

Black Mirrors - Look into the Black Mirror

2018. szeptember 05. 16:31 - wovbagger

blckmr18.jpg

Sztóner rockként hirdeti önmagát a Marcella Di Troia énekesnő vezette Black Mirrors, pedig sokkal inkább blues rock és garázsrock, illetve klasszikus hard rock keveréke. Persze van egy-két sivatagi megmozdulásuk is, Marcella hangja hol Janis Joplint, hol pedig Elin Larssont idézi - de ha egyébként kedvenced a Blues Pills, akkor a belga banda sem fog hidegen hagyni.

 

 

Szólj hozzá!