"I wanna rock you, baby..."

Shellac - The End of Radio (Archival)

2019. június 20. 14:25 - wovbagger

shllc19.jpg

Valójában két részből áll a lemez: az első négy dal az a bizonyos '94-es Peel Session. A másik fele egy 2004-ben, Maida Vale-ben (London) készült koncert felvétele - John Peel a fellépés előtt pár héttel hunyt el, Albinó Pista ezért ajánlja az ő emlékének nemcsak a műsort, hanem az egész karrierüket is.

 

Szólj hozzá!

Blossom Wash - Washed

2019. június 20. 09:23 - Bane85

 a3296909435_10.jpg

Nekem virágba borult az egész napom tőlük. Két ember a hegyekből, akik nem keseregnek sokat az élet szarságain, hanem könnyűre veszik a dolgokat - beleértve a zenéjüket is - , ami ebben a langymeleg időben könnyed limonádé. Szürcsikézzétek lassanként ezt a nektárt, fürdőzzetek sokat a napocska alatt, hívjatok mindenkit táncikálni a közeletekben, akit csak megláttok. Lo-fi sunshine pop, amiben van rendesen soul, hogy közelről megérintsen és elrepítsen a zenéjük keltette hullámokon.

Szólj hozzá!

Der Weg Einer Freiheit - Finisterre

2019. június 19. 21:54 - wovbagger

drwgnr17.jpg

A fura nevű A szabadság útja atmo-prog black metált tol, és emellett

legközelebb élőben: 2019. szeptember 16., Budapest, Dürer kert,

a Downfall of Gaia előtt lesz látható.

 

Szólj hozzá!

This Gift is a Curse - A Throne of Ash

2019. június 19. 12:05 - wovbagger

thsgft19.jpg

Nyár ide, vagy oda, mindent el fog borítani a feketeség, ha megszívod a lemezborítón látható démon kezében lévő sátáni bongot. Mert a svéd This Gift is a Curse nem galacsinnal gurigázik, hanem pernyévé égeti el a lelked, és a csontjaidra aszalja a húst. Fogyásra ácsingózóknak is ideális. Hallga' csak:

 

Szólj hozzá!

Abrahma - In Time for the Last Rays of Light

2019. június 18. 13:38 - wovbagger

abrahma19.jpg

Úgy tűnik, hogy a francia Abrahma tagjai szeretik hosszú címmel ellátni albumaikat: 2012-es Through the Dusty Paths of Our Lives bemutatkozó lemezük után nemcsak a 2015-ös Reflections in the Bowels of a Bird, hanem idei harmadik korongjuk is sokszavú titulust kapott. Zenéjük pont annyira eklektikus, mint amennyire nehéz elsőre a lemezcímeket megjegyezni: alapból sztónernek mondják magukat, de helyesebb, ha a heavy-atmoszférikus-prog-post-psych-sztóner-grunge-doom körülírással próbáljuk meg őket jellemezni. A dalok pedig a depressziótól való függést, illetve a belőle történő kilábalás folyamatát mesélik el a hallgatónak.

 

Szólj hozzá!

Jonathan Bree - Sleepwalking

2019. június 17. 16:39 - jószívvel.

a0745036107_10.jpg

Aki nem megy ma Jonathan Bree-re a Dürerbe, az nem normális.

A Sleepwalking a tavalyi év egyik legfaszább lemeze, Bree pedig tisztán zseniális pápája a indie-popnak. Mindig változik az arc, mindig érdekes, izgalmas, melankolikus, rohadtul hangulatos és merengős és gyönyörű, csodálatosan zenei dolog. 

A korábbi - szintén remek - anyagai itt vannak:

Tovább
Szólj hozzá!

Marissa Nadler & Stephen Brodsky - Droneflower

2019. június 17. 11:18 - wovbagger

mrssnd19.jpg

Marissát jól ismeri a blogolvasó közönség, de Stephen Brodskyt sem kell külön bemutatni - a gitáros olyan illusztris csapatoknak a jelenlegi és egykori tagja, mint a Cave In, Converge, Mutoid Man, Old man Gloom, vagy a Zozobra. Közös munkájuk első hallásra leginkább Nadler kisasszony zenei világának kiteljesítéséről szól, és igazán jól sikerült.

 

Szólj hozzá!

Cthuluminati - Reliqideus

2019. június 16. 16:52 - wovbagger

cthlm19.jpg

Elszállt témákból, feketés metálból és zsíros sztóner-doomból kevert ki egyéni elegyet a holland Cthuluminati. A végeredmény olyan, mintha a mainál kissé ellazultabb High On Fire tripes blackened dalokban utazna.

 

Szólj hozzá!

Morass of Molasses - The Ties That Bind

2019. június 16. 07:44 - wovbagger

mrssf18.jpg

A globális klímaváltozás kevés pozitívumainak egyike, hogy mostanra mindenhol gombaspórák szállnak a levegőben, melynek következtében a varázsgomba olyan előadók ihletőivé vált, mint pl. a brit Morass of Molasses. Mert máshogy nehéz megmagyarázni, hogy a közvélekedés szerint egy esős éghajlatú országban hogyan születhet meg olyan sokszínű sludgy stoner album, mint a The Ties That Bind. A változatosságot mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy szinte minden dal másik hangulatot tükröz; emellett pedig a két alapzsáner mellett befigyel némi proggerkedő felhang, illetve az elmaradhatatlan blues-os/fuzzos rock is zenéjük szerves része. Persze lesz, akinek nem fog tetszeni, hogy ennyire kaleidoszkópszerű a hanganyag, de lesz ez még így se - hiszen egyelőre még a második nagylemezüknél tartanak.

 

Szólj hozzá!

Heavy as Texas - Heavy as Texas

2019. június 15. 08:51 - wovbagger

hvystx19.png

A Heavy as Texas Kyle Thomas és Marzi Montazeri gitáros közös gyermeke. Utóbbi úriember Anselmo Fülöp illegális csókái közül, vagy Szuperszittyó Rituáléjából lehet ismerősünk - esetleg onnan, hogy újabban az Exhorder harmadik inkarnációjának pengetőse. Előbbiekből már sejthető az irányvonal: zsíros déli, (s)üvöltős, kicsit Panterás, kicsit Exhorderes a zene, egyedül a dobhangzásra lehet panasz. Sebaj, idén elvileg még új Exhorder is lesz (hogy a szóhalmozás vétkébe essek)!

 

Szólj hozzá!

Eternal Black - Slow Burn Suicide

2019. június 13. 12:56 - wovbagger

trnlbl19.jpg

Két évvel a Bleed the Days után megérkezett a tradícionalista dúmszter brooklyni Eternal Black második nagylemeze. Szerzeményeik továbbra is riffhegyekkel dúsítottak, a lá Sabbath, Saint Vitus, és The Obsessed.

 

Szólj hozzá!

Eagles of Death Metal — Presents Boots Electric Performing The Best Songs We Never Wrote

2019. június 11. 23:38 - Bane85

c2jjdvt64c8.jpg

Eagles Of Death Metal frontembere Jesse Hughes szolóban összehozott egy válogatás albumot a saját gondozásában válogatva nagy kedvencei közzül néhányat több egymástól jól elválasztható stílusokban mint heavy metal, punk, country, vagy r&b. Hughes külcsön veszi David Bowie, KISS, Guns N’ Roses, AC/DC, The Ramones, George Michael és Cat Stevens számait sokak mellet. Felbátorodva és alkotási buzgalomtól fűtve még teker egy jó nagyot QOTSA számon is, amibe még a jó öreg Josh Homme-ot is meghívta vendégnek a saját számába he he. The Distillers-t sem hagyja békén Jesse, amit Homme feleségéhez lehet kötni megint csak, azaz Brody Dalle-hoz. szerintem szunyókálásuk közben is odakuporodik melléjük egy cigire. Hughes fel is vette, meg szponzorálta is mind a 13 dalt különben. Külső segítség csak Nic Jodoin (The Coathangers, Allah-Las) személyében folyt bele a munkálatokba.

Szólj hozzá!

Xentrix - Bury The Pain

2019. június 11. 22:23 - Bane85

 xentrixburythepain.jpg

Vannak csapatok, melyek nem maradnak le egy arasznyival sem a nagyobb nevek mögött teljesítményben, de valamilyen oknál fogva nekik nem jön össze a nagy áttörés. Én még csak macskaszaros homokból építettem homokvárat anyám óvó tekintete alatt a játszótéren, amikor ezek a brit úriemberek már be is mutatták magukat a Shattered Existance lemezükkel, és be is rakták azt sarokkőnek a thrash szentély falaiba. A ’90-es lemez is remekül kalapált, de valahogy visszafogottabban és kiforrottabb képet festett a bandáról. Innentől mintha nem igazán tudták volna, hogy merre tovább, aminek felbomlás lett a vége. A kétezres években még volt pár fellépésük, de holtaikból való feltámadásuk egészen mostanáig váratott magára. Ez a lemez nem múltidéző giccsparádé, hanem egy új kezdetnek néz ki. A mikrofon mögött új embert hallunk, egy bizonyos Jay Walsht, a mord és feszes hangzás viszont hozza az első lemez - azaz a nyolcvanas évek - hangulatát és hozzáállását. Ha Xentrix, akkor Bay Area. A dalok lényegre törők, nincsen üresjárat. A Let The World Burn Exodusos témával operál, a World Of Mouth pedig tisztára Testament-aprítás Chuck-ék legjobb pillanatai szerint. Chris Astley hangja és karaktere sokat dobott volna a végeredményen, de ez a visszatérés még így is rendjén van.

Szólj hozzá!

Cutie - Cutie

2019. június 08. 22:26 - jószívvel.

a4272661935_10.jpg

Vadkan egy lemez ez, jelentős punk csuda, amire önfeledten, dühösen, szarkészen lehet rázni a fejeket. Dögös, kemény, épp kellőképp agyas és játékos és beleszarós, nagyon cinikus, nagyon rock and roll a maga gané módján. Ugrálsz, verekedsz, szétcsapod magad, ámulsz és léggitározol a legrohadtabb kocsmák kilocsolt sörtől ragadós padlójába fagyva. Tökéletes pár perc, amit jó újra és újra lepörgetni, felszopásilag.  

Szólj hozzá!

Enzyme - Howling Mind

2019. június 08. 22:15 - jószívvel.

a1795403160_10.jpg

Brutális és csúnya ausztrál hardcore-punk. Ezerrel bassza ketté az agyad. Nagyon basszusos, nagyon nyekereg, nagyon acsarog, nagyon megüvölt és le se szarja, hogy mit szeretnél. Szükség van az ilyen szennyes, redvás, retkes, szemét zenére. Csodaszép, ahogy belefojt egy húgytócsába, ahogy rugdossa a tetemed, ahogy megaláz a szeretteid előtt, ahogy legyalulja a hülye naiv mosolyt a fasz fejedről, ahogy kíméletlenül darálja szarrá a jó ízlésed a világvége arcába csulázva.  

Szólj hozzá!

Aziza - The Root of Demise

2019. június 08. 03:50 - wovbagger

zzatr19.png

Blastbeat-ek és hörögve-büfögve beszélő énekes mintegy harminc percben. Ezt kínálja a minneapolisi Aziza a hallgatónak. Hangosan, dühösen, agresszíven - ami náluk alap, de most főként az, mert nemrég vesztették el egyik társukat.

 

Szólj hozzá!

Birdstone - Seer

2019. június 06. 07:47 - wovbagger

brdst19.jpg

Olyan a francia Birdstone muzsikája, mintha egy hetvenes évekből itt maradt power trio folyamatosan imprózna az utca végi rock klubban péntek estétől szombat délig. A blues-os rock náluk az alap, erre építenek rá mindenféle nagy jóságot, legyen az pszichedelikus elszállás, vagy Deep Purple-féle hard rock.

 

Szólj hozzá!

Thetan - Laughed at By The Gods

2019. június 05. 18:29 - Bane85

a0902479097_10.jpg

Nashville fia, Dan Emery tövig benyomja a jack-et a basszusába, és nem csak egy kísérő, másodhegedűs ritmusfokozó hangszerként működteti a czájgot, hanem az ortodox szemlélettel ellentétben vezető szerepet tölt be. Ebben asszisztál legjobb barija, Chad L'Plattenier a dobok mögött. 2011 előtt hárman indítottak egy közös projektet Sanctions néven, amiből magánéleti okok miatt Ryan, a gitáros kiszállt. A banda tehát csak dob meg basszus lo-fi power violence, aminek még ha sludge-osra veszik a formát, a számhosszok akkor sem nagyon mennek két perc felé. Maga a név a scientologiához köthető és azon belül a lélek létrejöttével van kapcsolatban. A basszus jól a béka segge alá van hangolva, a dobok mögött meg egy szélhűdésben szenvedő görcsökkel küszködő beteg nyomja az ütemet. A szövegvilágot tekintve személyes benyomásokat tükröznek, mint például a technológiához fűződő viszonyunkat vagy a közösségi oldalak személyiséget kifordító negatív hatásait veszik górcső alá. A basszer főbb hatásai a Asschapel, és a From Ashes Rise voltak, ami a mai napig végigkíséri őket. Az albumot Dan saját maga maszterolta. Náluk az ego sutba van hajítva, teljes a harmónia. De kérem: egy duóban ez nem is működhetne máshogy. Csak semmi baszakodás.

Szólj hozzá!

Blueprint - The Asterisk Era

2019. június 05. 17:28 - Bane85

a1129517020_10.jpg

Ma ittam egy üdítőt, aminek a kupakja azt tanácsolta, hogy legyek őszinte mindenkivel. Ezt az utat járva megint belefutottam egy "Brotherly Love City" bandába. Van arrafelé valami a vízben, amitől Philly ontja a jobbnál-jobb punk bandákat. Ez is az egyik közülük: zajos hardcore punk, gyors, és nincs benne semmi fölösleges pózolás.

Szólj hozzá!

Witch Ritual - Death: Beyond

2019. június 04. 17:10 - wovbagger

wtchrt19.jpg

Német doom női énekessel, frankón, odatevősen. A Lacri nevű pacsirtessa szerintem sokkal jobban nyomja, mint Elizabeth Rockwell a Castle-ben, és teljesen máshogy tolja, mint Sara a Messában. Így kifejezetten élvezet hallgatni a sok hölgynótást felvonultató mezőnyben.

 

Szólj hozzá!

Hey Colossus - Four Bibles

2019. június 04. 16:25 - wovbagger

hclss19.jpg

Másfél évtized, tucatnyi sorlemez, két alapító tag körül folyton átalakuló felállás - sacc/kábé így lehet megvonni a brit Hey Colossus munkásságának egyenlegét. Az új album három irányba is tágítja a hangzásvilágukat: utaztató betétek, hangos zúzdák és a kortárs poszt-pszich-akármi stílusok felé irányuló kikacsintások. Az egész annyira heterogén lett, hogy igazából egyetlen skatulyába nehéz begyömöszölni a Four Biblest - azt pedig, hogy ezzel egy nagyot dobtak, vagy épp arcon rúgták magukat, az idő és a hallgatózás év végéig majd kideríti.

 

Szólj hozzá!

Yarrow - A Mild Circus

2019. június 02. 01:12 - Bane85

 a0803346931_10.jpg

A punk zenéket kiadó Get Better Records (Philly) adta ki nem is olyan rég ennek a bandának a debüt EP-jét. A három arc nem kezdő, ismerősek lehetnek más helyi bandákból - név szerint pl: Great Weights vagy a King Azaz. Hangzásra olyanok mint a Slint vagy a Unwound, csak egy kicsit felbaszottabban. Aki csípi a doomgaze-be itatott post-punkot, annak kár kihagynia.

Szólj hozzá!

Adrift - Pure

2019. június 01. 20:39 - wovbagger

adrift19.jpg

Ha sludge metal, akkor akaratlanul is a Neurosishoz, vagy az első három Mastodonhoz hasonlítgat az ember. A spanyol Adrift esetében viszont tényleg nincs más, mint leírni sokadszor is, hogy a két fenti banda örökségét továbbvivő társulatról van szó. A hangulati elemek hasonlósága mellett érdemes még kiemelni a tömör monolit hangképet, illetve az énekes inkább feketefémre, mint mocsárira jellemző károgó megszólalását. Jóság, és egyúttal nagy meglepetés is.

 

Szólj hozzá!