"I wanna rock you, baby..."

Porcupine Tree - Closure/Continuation

2022. június 23. 19:41 - jószívvel.

ptcc-scaled.jpg

Tipikusan az a lemez, amin „vannak jó részek”.

Ha valamit igazán tudok utálni, akkor az pontosan egy olyan lemez, amin „vannak jó részek”.

Tovább
Szólj hozzá!

Hundred Year Old Man - Sleep in Light

2022. június 22. 18:41 - wovbagger

hundredyear22.jpg

Idén egyelőre nem sok post-metal albumtól ájultam el. Persze ott vannak a szeren a Cult of Luna, a Celeste, és az Absent in Body idei anyagai, melyek mellé harmadik nagylemezével feliratkozott a brit Hundred Yeard Old Man. Egyedül a hanganyag nyolcvan perces hossza lehet első körben riasztó, de a leedsi banda annyira jól összerakta a nyolc szerzeményből álló kiadványt, hogy ez csak utólag tűnt fel. A Sleep in Light így nálam nemcsak az eheti évlemeze, hanem van rá esély, hogy a csak fejben elkészülő 2022-es listámra is fel fog kerülni.

 

 

Szólj hozzá!

Sergeant Thunderhoof - This Sceptred Veil

2022. június 14. 18:41 - wovbagger

sergeantthunderhoof22.jpg

Negyedik, és eddigi legjobb albumával jelentkezett a Sergeant Thunderhoof. Idén megjelent sivatagi rockot talán nem is hallottam jobbat a Veilnél - ráadásként hozzácsomagoltam a pandémia első hulláma idején rögzített, két éve ősszel megjelent fél órás akusztikus anyagukat, a Delicate Sound of Thunderhoof-ot is.

 

Szólj hozzá!

Thunder - Dopamine

2022. június 09. 19:16 - wovbagger

thunder22.jpg

Alig egy évvel az All the Right Noises után megjelent az új Thunder nagylemez. Valszeg mindkét album dalai a pandémiás lezárások idején, közel egy időszakban születtek, mert a kiváló hard rockot tartalmazó korongokat nyugodtan nevezhetjük egymás testvérének is. Tizenhat dal hetven percben elsőre hallásra soknak tűnik, viszont a hanganyag jóságát jellemzi, hogy a játékidő könnyen elviselhető.

 

Szólj hozzá!

Merzbow & Lawrence English - Eternal Stalker

2022. június 06. 10:23 - jószívvel.

cover_209.jpg

Masami Akita zajvihara és Lawrence English hangszobrász (aki HEXA néven már zenélt Merzbow-val) sötét kísérleti ambienttel vegyített mesteri field recordingjai összeolvadnak ebben a csodás rituáléban. Indusztriális halálsikolyok, egy kibelezett gyárépület kegyetlen morgása, komoly horrormisztérium és persze arccsontrepesztő rémisztő süvítés.    

Szólj hozzá!

Graham Bonnet Band - Day Out in Nowhere

2022. május 28. 17:02 - wovbagger

gbb_day_out_in_nowhere.jpg

Minőségi hard rock albumot jelentetett meg idén Graham Bonnet (Alcatraz, Rainbow, The Michael Schenker Group, stb.), amihez nemcsak kiváló zenésztársai tették hozzá a magukét, hanem nem kevésbé illusztris vendégei is. Név szerint: Don Airey, Jeff Loomis, John Tempesta, Mike Tempesta, Roy Z. Saját stílusában jelenleg nálam ez az egyik heti évlemeze.

 

Szólj hozzá!

Nervochaos - All Colors of Darkness

2022. május 27. 21:13 - wovbagger

nervochaos22.jpg

A Morbid Angel és a Vader nyomdokain halad a brazil Nervochaos, új korongjuk pedig a tizedik a sorban. A szövegeikben keresztényellenes és sátánista húrokat pengető zenekar tizenegy dala alig harminc percnyi játékidejű, a szerzeményekből lemetszettek minden fölösleges mozzanatot. Nincs üresjárat, az úthenger átgázol rajtad, és a brutalitás egyszerűen agyrobbantó. A korongvégi Misfits-átirat mondjuk hiábavaló, mert se íze, se bűze, a Hank Williams-feldolgozás záródal viszont nem hagy kétséget a hallgatóban, hogy az újraértelmezéskben is tudnak ők, ha akarnak.

Szólj hozzá!

Just Mustard - Heart Under

2022. május 27. 10:39 - jószívvel.

a2053125514_10.bmp

Százezer éve volt róluk szó (a linket frissítettem), akkor is kurva jók voltak. Most talán még jobbak is. Nem is talán, jobbak és kész. Rohadtul át van ez most gondolva. Olyan, mint egy sötét lyuk, tele poshadt esővízzel. Lehúz, szétbasz, elsodor és fullaszt. Nagy hangulat, nagy ötletek, nagy hangok, nagy ösztön, az úgynevezett rockzene pedig agyon van rúgva. Ők voltak amúgy nemrég a Fontaines D.C. előtt, túl nagy lelkesedést nem éreztem az egyébként tök okés produkciójukban, de annyi baj legyen, ez a lemez simán mesteri.

Tovább
Szólj hozzá!

Alune Wade - Sultan

2022. május 24. 19:38 - wovbagger

alunewade22.jpg

Zeneszerő, basszista, énekes - első lépésben ennyi mindenképpen elmondható a szenegáli Alune Wade-ről. Zenéjében az észak-afrikai és a közel-keleti hatások az uralkodók, de saját bevallása szerint igyekszik az etióp és az egyiptomi muzsikák örökségére is támaszkodni. Az eredmény pedig legalább annyira afrobeat és funk, mint amennyire jazz és világzene. Engem egyből megnyert magának, úgy meg pláne, hogy: szaxofon és trombita: van!

Szólj hozzá!

Porridge Radio - Waterslide, Diving Board, Ladder to the Sky

2022. május 20. 13:16 - jószívvel.

a2805321733_10.bmp

A Porridge Radio két éve akkora lemezt adott ki, amit a mai napig hallgatok, imádok, megkönnyezek. Itt a folytatás, ami nyilván nem tud egy újabb Every Bad lenni, de nem is akar. Nagyon fasza. 

 

Szólj hozzá!

Carpenter Brut - Leather Terror

2022. május 19. 19:06 - wovbagger

carpenter22.jpg

Nem mestermű, de majdnem - ami azt jelenti, hogy ma ez az e heti évlemeze a lejátszómban. Carpenter Brut az új albumával bebizonyítja, hogy gitárok nélkül (avagy: helyenként háttérbe kevert gitárokkal) is lehet feszes és rokkmetálos súlyú muzsikát alkotni. Szintihullám zenéjének spektruma az ipari őrülettől a nyolcvanas évek rádió-rágógumi popjáig terjedő skálán terpeszkedik el. Ebben olyan nótafák segítenek neki, mint Garm, Greg Puciato, Persha (aki orgánumilag szinte teljesen Sandra negyven évvel ezelőttről), Sylvaine (figyeldoda: megvan az undorgrund kapcsolat!), vagy Johannes Andersson (Tribulation). Zsíros és finom, mint a sült malackaraj - de nem fekszi meg a gyomrod, csak erős dallamtapadást okoz.

Legközelebb élőben:

2022. október 12., Bécs, Arena

2022. október 13., Pozsony, Majestic

 

Szólj hozzá!

Desert Clouds - Planexit

2022. május 07. 18:02 - wovbagger

planexit.jpg

Pszicho grunge bandaként gondol magára a londoni Desert Clouds, és annyit tennék még ehhez hozzá, hogy a déli és a sivatagi szelek is érződnek a muzsikájukban. Ennek megfelelően az Alice In Chains, a The Doors, a Pearl Jam és a Stoned Jesus is kihallatszik a nótáikból. A hanganyagba klassz dolog belebújni, mert igazán úgy jönnek ki a szerzemények finomságai. A kiváló album mellett szimpatikus a hozzáállásuk is, miszerint nem szeretnének mainstream sztárokká válni. Igazuk van, mert a lassan nyári melegben bőven elég, ha a Nappal hasat süttetve ezt injektálod a füledbe.

 

Szólj hozzá!

Stone House On Fire - Time is a Razor

2022. május 07. 17:30 - wovbagger

stonehouse22.jpg

Stoner/fuzz rock a brazil Stone House öndefiníciója, és bár az albumot indító Bitter Times tényleg sztónerkedő türürürű-türürürű-pararara típusú dal, közelebb járunk a lényeghez, ha a hatvanas/hetvenes évtizedforduló mentén és némi C.O.C.-s ízeket felhasználó blues/hard rockként próbáljuk körülírni a zenéjüket. A Waterfallban törzsi dobokkal, az Uzumakiban pedig Hendrixes megmozdulásokkal találkozhat a fülelő, és aki ezek hallatán nem rázza ugrálva a fejét az alig harminchárom perces album dalaira, az streameljen inkább egynyári popslágereket!

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása