"I wanna rock you, baby..."

The Sorcerers - In Search Of The Lost City Of The Monkey God

2020. július 05. 14:24 - zebrazoly

ts-isotlcotmg.jpg

A The Sorcerers egy páratlan kollektíva, csak épp nem túl termékenyek: első lemezük öt éve jött ki, amikor is elkészítettek egy teljes Mulatu Astatke-féle etiópzenei csodát (a stílusgyakorlat olyan jól sikerült, hogy, amikor lejátszották neki, maga Mulatu is azonnal követelte a cd-t). Aztán évekig semmi, majd teljesen váratlanul itt ez a remek konceptalbum, ahol egy elképzelt dzsungelfilm zenéjéért lehet rajongani.

A vezérmotívum most főleg a sejtelmes-szomorkás (néhol pumpálós) crime funk a hetvenes évekből, de bőven érezni a brit library music univerzumának lenyomatát is (lásd: KPM, De Wolfe, Studio One sorozatai). Autóvezetéshez, belvárosi sétákhoz, konspiratív találkozók aláfestéséhez ajánlott.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr2615982896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása