"I wanna rock you, baby..."

The Accüsed - Martha Splatterhead's Maddest Stories Ever Told

2015. január 06. 09:20 - wovbagger

acc88.png

Az 1981-ben alakult The Accüsed Seattle gyermeke, és aki true nyolcvanas évekbeli crossover muzsikára vágyik, az őket üvölteti otthon. A nagylemez címében megemlített Martha Splatterhead a banda zombi kabalája, aki valamilyen formában szinte mindegyik lemezborítón megjelenik. Szövegeik leggyakoribb témái a hardcore-ra jellemző módon a társadalmi lét árnyoldalairól szólnak (Martha eleve azért tér vissza a halálból, hogy bosszút álljon az erőszaktevőkön és a gyerekmolesztálókon), a saját maguk által splattercore-nak elkeresztelt zenei stílusuk pedig átmenet a nyolcvanas évek hardcore punkja és thrash metalja között.

A banda Wiki-szócikkét végigolvasva több érdekességre is felfigyeltem: a Vádlottat nemcsak, hogy a későbbi grindcore és crust bandák tekintették zenei ősüknek, hanem a banda nagy hatással volt a seattle-i alternatív színtérre is; sőt: úgy tartják, hogy a metalcore létrejöttében is megvolt a maga szerepe. Nem tudtam, hogy a '92-ben feloszlott együttes 2003-ban újjáalakult, és azóta több új anyaguk is megjelent. Állítólag a reunió után Mike Pattont is megkeresték, hogy legyen az énekesük, aki viszont elfoglaltságaiból következő időhiányra hivatkozva udvariasan elhárította a felkérést.

Mindezeken túl mindig megmaradtak az underground hőseinek, akik sokkal több figyelmet és sikert érdemeltek volna meg. Addig is, amíg ez bekövetkezik, hallgassuk meg Martha Splatterhead valaha elmondott legőrültebb történeteit! VádlottArc.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr557046207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Auld Lang Syne 2015.01.06. 20:44:03

Kurrrrvanagy, tegyétek már mellé a Kill'em All-t is! Megérdemelné.
süti beállítások módosítása