"I wanna rock you, baby..."

The Chemical Brothers - Dig Your Own Hole

2017. július 24. 09:22 - wovbagger

chbr97.jpg

20 éven át ásd a saját lyukad!

 

Szólj hozzá!

The Witches Drum - Adjust Your Receiver

2017. július 20. 15:19 - wovbagger

ttd17.jpg

A velszi The Witches Drum bemutatkozó nagylemeze ott folytatja, ahol három évvel ezelőtti Future Kings of an Empty Throne című EP-jük (még mindig akár ingyen is van) abbahagyta. Vagyis űr-kövező-érzékekentúli sziklazenét.

 

Szólj hozzá!

Strange Broue - Seance: The Satanic Sounds of Strange Broue

2017. július 19. 16:57 - wovbagger

strb17.jpg

A Strange Broue agyontorzított okkult stonerdoom dalai rövid időre segítenek elfelejteni a pokoli hőséget. Az album a Bandcampről az ismert felajánlásos módszerrel beszerezhető. A lemezborítón a relatíve alulöltözött hölgy vajon miért bekötött szemmel bowlingozik?

 

Szólj hozzá!

Föllakzoid feat. J. Spaceman - London Sessions (EP)

2017. július 19. 16:43 - wovbagger

foll17.jpg

J. Spaceman a Spacemen 3 és a Spiritualized kiválósága, aki a Föllakzoiddal közösen adja élő élőben a chilei banda legutóbbi nagylemezének két dalát. Repetitiv törzsi trensz és motorikus lüktetés az improvizáció határain túl és vissza. A lemaradók pedig a Bandcamp-oldalon fülelhetnek bele a dél-amerikaiak korábbi anyagaiba.

 

Szólj hozzá!

IIII. Fekete Zaj Osztálykirándulás

2017. július 18. 19:28 - norberthellacopter

n-2017_julius_20_iiii_fekete_zaj_osztalykirandulas.jpg

Négy fekete gyertya: ez lesz a IIII. Fekete Zaj Osztálykirándulás, július 20-tól 23-ig, Sástón, a Mátra Táborban.
Ismét megmutatjuk, mekkora szükségünk van erre a zenét ontó, barátságokat szövő, nagyon is élő lényre, a Fekete Zajra. Az anyafeszt erőre kapni látszik! Mindenki tett érte, aki eddig eljött. Tegyük hát oda magunkat idén is a Mátrába! :)
Az egyedülállóan családias, baráti légkör garantált, és kiváló zenekarok tucatjai szólnak majd festői környezetben. Emlékezetes lesz, mint mindig.
Vannak szobák és sátorhelyek, lehet enni, inni, tisztálkodni. A belépés ingyenes, a szállás nem. A fellépőket a helyszínen támogathatjátok.

 További információk a fesztivál facebook oldalán: IIII. Fekete Zaj Osztálykirándulás

Tovább
Szólj hozzá!

Gaudi - Magnetic

2017. július 18. 10:02 - wovbagger

ga-ma.jpg

Elektronikus, de nem csak az: a londoni zenész-producer Gaudi idei nagylemeze olyan, mintha egy nem létező pszicho-western-road movie aláfestő zenéjét hallgatnánk. Ezt a vagy mélázó, vagy pedig utazós hangulatot kismillió vendég jelenléte biztosítja, illetve színesíti, mint pl.: Bill Laswell, Buckethead, Colin Edwin (Porcupine Tree), Jamie Saft, Nikolaj Bjerre (a Lamb dobosa), Pat Mastoletto (XTC, King Crimson), Ted Parsons, s valahány név a naptárba'. Füleldoda:

 

Szólj hozzá!

Replacire - Do Not Deviate

2017. július 18. 09:42 - wovbagger

rep17.jpg

Atompontos ritmusszekció, Eric Alper gitáros prog death és tech death megoldásai, Evan Berry alasori gurgulázásból fülbemászó, tiszta refrénekre váltó hangja, és mindezeken túl eszméletlen nagy fíling jellemzi a bostoni Replacire második, alig negyven perces albumát. Véletlenül jött szembe a neten, de az első hallgatás után bennragadt a lejátszómban. Pár perccel korábban írtam egy részletesebb ajánlót is, de valahogy elszállt. Fülelni ér!

 

Szólj hozzá!

Orbital - In Sides

2017. július 16. 16:25 - wovbagger

orb96.png

A "Több technot a blogra!" gondolat jegyében álljon itt az Orbital '96-os albuma. A Hartnoll testvérek 1989 és 2004 között alkottak, aztán feloszlottak, és négy évvel később újrakezdték. Első Orbital-periódusuk idején nyolc nagylemezt adtak ki, illetve a nevükhöz kapcsolódik a Michael Kamennel közösen komponált Event Horizon (Halálhajó) filmzenéje is. Az újrakezdés óta lassultak, közel egy évtized alatt egyetlen nagylemezt (Wonky, 2012) és szintén egy filmzenét (Pusher OST, 2012) szereztek. Sikerük titka könnyen felismerhető zenéjük, illetve az, hogy önállóan, otthoni barkácsduóként kezdték, és sokáig tele voltak jó ötletekkel. Az In Sides a negyedik nagylemezük, és az előző hárommal együtt (Green Album 1991, Brown Album 1993, Snivilisation 1994) nyugodtan nevezhető saját műfaja klasszikusának.

 

Szólj hozzá!

Joel Eel - Very Good Person

2017. július 16. 11:27 - jószívvel.

a0686829241_10.jpg

Több technót a blogra! Joel Eel idei debütálása az EBM, a sötét, atmoszférikus tuccogás, a szent és megtisztító savas monotónia kedvelőinek szól, akikből remélem van itt pár. Nagyszerű cucc, függök tőle, lekönyököli az orcád, és te orca nélkül bólogatsz és baszatod be a városba nagy vagányan.  

Szólj hozzá!

LEGEND - Fearless

2017. július 15. 13:15 - jószívvel.

cover_173.jpg

Az évtized rejtélye, hogy az izlandi LEGEND eddigi egyetlen, 2012-es lemeze miért tölthető le ingyen a bandcamp oldalukról, amikor egy komplett vagyont érő zene van rajta. Egy ideje próbálom megfejteni, hogy miért ilyen jó fej ez a banda, de inkább csak adtam nekik pénzt, mert ez a lemez régóta jelent nekem kurva sokat. Nem is nagyon akartam posztolni, ezért. De már mindegy, úgy döntöttem, hogy, aki nem ismeri, annak hallania kell, és remélem, hogy másnak is lepattintja a fejét. Depeche Mode, Fever Ray, ohGr és Covenant jellegű sötét, gót EBM, avagy indusztriális szintipop a dolog, és egyik szám nagyobb műsor, mint a másik. Őrületes dallamok, vámpírtangó, rozsdás szívek, jégvirágos táncparkett, szuicid ódák, epikus méretű fagyos slágermálha. Ebben a műfajban kevés jobb lemez született, pedig született egy rakás baszott fasza.   

Szólj hozzá!

Kelly Lee Owens - Kelly Lee Owens

2017. július 15. 12:28 - jószívvel.

a1356162691_10.jpg

A walesi Kelly Lee Owens első lemeze bámulatosan ki van találva. Egy felesleges hang sincs rajta, lecsiszolt, művi, mesteri. Lényegében egyfajta dreampop és ambient és minimal techno hibrid. Egyszerű számok, de mélyre másznak, sok-sok fogós ötlettel, finom nosztalgiával, ütős és súlyos ütemekkel, elszállós és komor és hideg és meleg és pszichedelikus textúrákkal, levegős és puha énekkel. Kibaszottul nagy munka, de egyben kell letolni ahhoz, hogy ellopja az elméd. Figyelni kell rá, és elvisz a fejedbe, gyönyörű az egész.   

Szólj hozzá!

Marnie

2017. július 15. 12:09 - jószívvel.

Helen Marnie a nagyszerű Ladytronból. Istennő. Ez itt a két szólólemeze. Pop, jól. Fülbemászás, elektrótánc, slágermelódiák, felemelés. Az első lemeze a mindenem, hibátlan mestermunka, személyes és őszinte és érzelmes és dögös. Az olyan istentelenül zseniális számoktól minden alkalommal elszáll a fejem, mint a Hearts on Fire (ami legalább akkora dallambeöntés, mint a HammerFall azonos című dala), és a kibaszott Sugarland, vagy a nyitó The Hunter. Nem tudom megunni ezt a lemezt. Az idei második is nagyon rendben van, de aki a jelentős rádióbarát fordulatokat elvből elutasítja, az nehezebben fogja elkapni a fonalat.

Tovább
1 komment

The Magpie Salute - The Magpie Salute

2017. július 14. 12:00 - wovbagger

maps17.jpg

Ahogyan az a lemezborítóról látszik, a The Magpie Salute egy soktagú zenekar. A zenészek harmada az egykori The Black Crowes soraiból került ki, a többiek eleddig ismeretlenek voltak számomra. A zenéjüket pedig már az előzőek alapján könnyedén be lehet lőni: ez a társulat bizony blues alapú, helyenként déli ízeket is felvonultató hard rockot játszik. A cím nélküli lemez egyébként az alig egy éve összeállt banda bemutatkozó munkája, amin két szám kivételével feldolgozások hallhatóak.

 

Szólj hozzá!

Moving Mountains - Pneuma

2017. július 14. 08:55 - wovbagger

momo07.jpg

A RYM és a Discogs, illetve emlékeim szerint 2007-ben, Bandcamp-oldaluk szerint viszont 2008-ban jelent meg a Moving Mountains bemutatkozó remekműve. Azóta két másik nagylemezt is kiadtak (Waves 2011, Moving Mountains 2013), de azóta sem írtak ennél jobbat. A Pneuma álomszerű post-rock, néhol alternatív rockos felhangokkal, as its best.

 

Szólj hozzá!

Hibushibire - Freak Out Orgasm!

2017. július 11. 17:44 - wovbagger

hbsh17.jpg

A japán Hibushibire bemutatkozó albumának a címe és borítója nem véletlenül idézi az emberben az Acid Mothers Temple-t. A nagylemez producere ugyanis Kawabata Makoto, az AMT kiválósága volt. Innen már könnyű kitalálni, hogy az osakai trió zenéje trippy-pszicho-space-jamrock, improvizatívan gerjedő gitárral és agyament danolászással. Remélem, hogy nem maradnak egylemezesek. Akit pedig érdekelnek a Riot Season Records további kiadványai is, a kiadó Bandcamp-oldalán böngészhet.

 

Szólj hozzá!

King Bong - Sand ≈ Return

2017. július 10. 16:26 - wovbagger

kng17.jpg

Míg a milánói King Bong három évvel ezelőtti legutóbbi albuma (PINNG: Or the Underwater Adventures of a Young Cthulhu) a sztenderd sztóner felől a drone felé tágította a trió zenei univerzumát, addig a frissen megjelent nagylemezük az agyas kísérletezés irányába lépett tovább. A jól sikerült, szintén fura című nyári nyalánkságot James Plotkin maszterolta.

 

Szólj hozzá!

Hartyga feat. Albert Kuvezin - Agitator

2017. július 08. 12:19 - wovbagger

agitator_front.jpg

Emlékeztek még a tuvai torokéneklős Yat-Kha bandára? Az utolsó két lemezük már Albert Kuvezin & Yat-Kha név alatt jelent meg - a társulatnak szó szerint hipermély tónust adó orgánum Alberté. Mivel nem lehet tudni, mikor lesz következő Yat-Kha lemez, most egy másik helyi bandával, a Hartygával dolgozott együtt, és a végeredmény frenetikus lett. A két gitárral, dobbal és szaxofonnal megszólaló zene egyszerre rock, folk és jazz, amihez hozzáadódik Kuvezin úr pszichedelikus és földöntúli berregése. A Bandcampen találtam tőlük egy négyszámos koncertfelvételt - ezek erőteljesebben rockosak, mint a lemezen hallható változatok, de ízelítőnek kiváló.

 

Szólj hozzá!

Richard Pinhas, Tatsuya Yoshida, Masami Akita - Process and Reality

2017. július 06. 10:04 - wovbagger

proc16.jpg

Az Egyesült Földi Föderáció első kolonizáló hulláma 2183-ban indult el az Alfa Centauri terraformálására és telepesekkel való benépesítésére. Ezt dokumentumfilmen rögzítette az ENN (a CNN jogutódja), és a még ugyanabban az évben bemutatott mozgófilm zenéjét három, XXI. század elején élt zeneszerző klónja szerezte. Az eredeti Richard Pinhas annak idején avantgarde gitárosként alkotott, Masami Akitát Merzbowként ismerte és szerette a hajdanvolt műértő közönség, Tatsuya Yoshida pedig egy úgynevezett zenei kollektíva, az akkoriban az elvontság egyik zászlóvivőjeként híressé vált Acid Mothers Temple dobosa volt. Alteregóik ragyogó csapatmunkája átélhetővé teszi az EFF flottájának indulását, a térhajtóművek százainak start közbeni, csöndes morajlásból kiinduló, majd néhol kaotikus, vagy egyenesen zajongásba forduló felemelő űrszonátáját. Csak haladó műkedvelők számára ajánljuk!

 

Szólj hozzá!

Ripis - Monolith

2017. július 05. 10:58 - wovbagger

ri-mon.jpg

"Texasban minden nagyobb." - tartja a mondás, és ezt a Ripis albuma is alátámasztja. A trió mocskos, szutykos, hideg, sárba fullasztó sludge metalt játszik, ami csikorog a fogad alatt, és eltömíti szemed-füled. Szívbajosoknak nem ajánlott!

 

Szólj hozzá!

Beneath the Divine - The Wicked Resurrection

2017. július 05. 10:48 - wovbagger

btd17.jpg

Nincs mit tagadni, a dél-walesi Beneath the Divine bemutatkozó nagylemezén heavy metal szól. Persze ezt is lehet ízléssel, és a hatások kreatív beemelésével játszani - és itt pont erről van szó. A srácok beleszőttek némi mocsári bugyogást, a galoppozás helyett pedig egy kis sivatagi tü-tü-rüt, a végeredmény pedig harap, és vadul karmol, mint egy grizzly. Már ha akár egy is élne közülük Walesben.

 

Szólj hozzá!

The Heliocentrics - The Sunshine Makers (OST)

2017. július 05. 10:29 - wovbagger

thel-tsm.jpg

A The Sunshine Makers zenei doku Nicholas Sand és Tim Scully duójáról szól, akik a hatvanas években az amerikai ellenkultúra tudatmódosító szereket nem megvető muzsikusai voltak. A The Heliocentrics ehhez írt aláfestő zenét, amely ennek megfelelően felidézi nem csak a pihentető, hanem az utazós pillanatokat is. Ami az igazán érdekes, hogy ez a nagylemez jobban sikerült, mint a szintén idei The World of Masks.

 

Szólj hozzá!

The Theory of Abstract Light - The Theory of Abstract Light

2017. július 04. 20:16 - jószívvel.

r-850141-1165234255.jpeg

Ben Carr, a 5ive-ból 2002-ben adta ki ezt a lemezt, ami bizonyos időközönként elő szoktam venni, ha ki kell mosdatni az agyam. Erősen pszichedelikus, atmoszférikus, kísérletezős drone lélekemelés, gyönyörűen kordában tartva, koncepciós keretek közé szorítva, szóval lehet rajta bőven fogást találni. Az éles, kíméletlen zajfolyamoktól kezdve a finom, harmadik szemet felfeszítő búgásokon át, a bámulatos - Harvestmant idéző - gitárdallamokig és az anyai szív utaztató lüktetéséig van itt minden, amitől egy magára valamit is adó pszichonauta simán könnyekig tud mélyülni a saját elméjében. Nehéz cumó, de igazi spirituális beöntés, amitől lekezelsz az univerzum összes istenével. 

Szólj hozzá!

Private Function - Six Smokin' Songs

2017. július 04. 18:20 - jószívvel.

a1033866785_10.jpg

Életvidám, cinikus, bebaszott aussie punk, érzésből, izomból, hülyén, cefetül dögösen, üres sörös dobozokat rugdosva, nyuggereknek beszólva, kurvára dalolva bele a bambuló világba, jejejejeje és gördeszka és optimista pogó van. Nagyon király. Amúgy nagy átkúrás, a tavalyi debütkazijuk címével ellentétben ugyanis hét számos a cucc. Csak, hogy senkit ne verjen agyon a sokk. 

Nagyon gyökér klipjeik vannak, idetoszom őket, mert csak:

 

Szólj hozzá!