"I wanna rock you, baby..."

JuJu

2017. október 17. 18:40 - jószívvel.

Gioele Valenti a nagyszerű The Lay Llamasból tavaly debütált az első JuJu lemezzel, idén pedig kiadta a másodikat. Aki vágja a csodás cím nélküli debütlemezt, az most megmarkolja az agyát, mert az különben lerobban: a második, zseniális címen és borítóval futó cucca jobb, méghozzá sokkal, szóval szavakkal szinte megfoghatatlanul jó. Az első JuJu igazi útkereső neo-pszichedelikus lizergpop kollázs volt (a Llamas nyomdokain), a maga módján az utóbbi évek egyik legeredetibb szipedelikus gyönyöre, a második viszont mégis mi a fasz már.

Megállíthatatlan sámánlüktetésű, hipnotikus basszuszakatolásra és transzban kalimpáló dobokra épül itt az elme temploma, a krautrock erőltetett menete taszít bele a rituális és izgató és rángatózó savas táncba, minden organikus, minden lélegzik, minden riff spirituális, minden baszottul grúvi és szaggat és pulzál feszesen, te pedig nem tudsz leállni, vereted, repülsz, megesel és felszabadulsz, a pupilláid a végtelenben érnek össze. Le fog nyűgözni, ha jól és jókor hallgatod. Én évek múlva is emlegetni fogom.   

Tovább
Szólj hozzá!

Jupiter & Okwess - Kin Sonic

2017. október 14. 20:09 - wovbagger

jupo17.jpg

A Kongóban született, Kelet-Berlinben nevelkedett, végül Kongóban zenésszé lett Jupiter és bandája ezerrel tolja funkból, rockból és afrobeatből kotyvasztott, mocskosan és csapzottan előadott zenei ötvözetét. A ritmus az egekig csap fel, olyan vendégek jelenlétében, mint Damon Albarn, Warren Ellis, és Robert del Naja.

 

Szólj hozzá!

Miraculous Mule - Two Tonne Testimony

2017. október 14. 17:52 - wovbagger

mrmu17.jpg

Hard blues rock Nagy-Britanniából: a Miraculous Mule power trio úgy szól, mintha a Creambe Lemmy és Jimmy Page beszállt volna jammelni. Zseniális jóság.

 

Szólj hozzá!

Mork - Eremittens Dal - 2017

2017. október 14. 15:56 - norberthellacopter

cover_175.jpg

Ez a norvég, javarészt egyszemélyes zenekar még az előző évtized közepén jött létre, azonban igazából négy éve tört felszínre, azóta viszont pár EP mellett ez a Peceville-nél kijött anyag már a harmadik nagylemez. Ha az új Satyricon, Enslaved, stb neked sem mond ugyanúgy semmit mint nekem, de a régi norvég feketefém érzést mindig üdvözlöd, ezt nyugodtan kipróbálhatod, még így a csodás októberi napsütésben is. Remek lemez.

facebook

Szólj hozzá!

The Gluts - Estasi

2017. október 11. 21:19 - jószívvel.

a1894474408_10.jpg

A neo-pszichedelikus agymállasztás, a táncolós, dögös, kemény post-punk mosódik itt egybe, méghozzá kifejezetten lenyűgöző módon és modorban. Elsőre nem teljesen értettem, hogy mi a fasz is történik, aztán azon kaptam magam, hogy ez a lemez simán felemésztette az elmém. Legyalulja az agyad, szétszedi a szervezeted, minden molekulád dervisként pörög az univerzum porában, meghat és akár fel is kavarhat, ott vagy a földön és bólogatsz eszetlenül beszedve ezekre a tökéletes dalokra és ott vagy a felhők között is és simogatod a fékezhetetlenül rángatózó csillagfényeket. Túl van ez a lemez a sztereotipikus 21. századi hippiségen és túl van a komor post-punk gyászlüktetésén is, ami itt van, az valami egészen sajátos sámánság. Ha rám hallgattok, csak egyben hallgatjátok, hatalmas hangulata és hatása van. Van amúgy még egy korábbi lemezük, de tök leszarom, ennél valószínűleg nem erősebb. 

3 komment

93MillionMilesFromTheSun - The Lonely Sea & The Sky

2017. október 11. 20:10 - minden hiába

hu_a0897815698_10.jpgA 93MillionMilesFromTheSun idén is jó hosszú albummal örvendeztette meg rajongóit, mind a százat, akik számára ugyanennyi példányban ki is adta az anyagot cédén, digipak formátumban. Kicsit talán álmodozósabb, pihentetőbb a muzsika  a korai lemezeiken tapasztaltakhoz képest, de továbbra is nagyon jók.

 

Szólj hozzá!

Mark Kozelek with Ben Boye and Jim White - Mark Kozelek with Ben Boye and Jim White

2017. október 10. 23:05 - TurtleKat_

00-ben_boye-mark_kozelek_with_ben_boye_and_jim_white-web-2017.jpg

A Sun Kil Moon-os Mark Kozelek együtt nyomja egy Ben Boye nevű billentyűssel [Bonnie Prince Billy mellől] és a Dirty Three dobmágusával, Jimmel. A végeredmény tíz gomolygó dal: kitartó, melankolikus grúvok, dünnyögés és véget nem érő storytelling, visszaemlékezések kövér macskákra, gyászra, filmnézésre.
Zúzós és felemelő szomorúság és düh másfél órában. 

 

Szólj hozzá!

Piss Test

2017. október 09. 21:10 - jószívvel.

Jártak már az országban, többször volt is róluk szó a Facebook-csoportban, csak épp a blogon nem szerepeltek, ami jó kurva nagy nonszensz. Mostanában az életemet mentik meg ezek a kiadványok. Nem is nagyon tudom, hogy létezik-e jelenleg jobb punk banda náluk. Ha igen, azt nem hiszem el, mert olyan számot, mint a Macy's vagy az Abortion Fund, csak ők tudnak írni. Aki szereti a Dead Kennedys-t, az Angry Samoanst és a kibaszott Wiperst, azt szereti őket is. Akkordozós, nyers, őszinte, épp eléggé dallamos, vicces, cinikus, tömör és lényegre törő, beszólós, bebaszós, cool, genya csórópunk, hatalmas szívvel és lélekkel. Amúgy meg a három tagból kettő a Red Donsban is nyomta, ebből a kettőből egy meg még a Shadowhouse-ban is. Részemről lényegtelen információk ezek, a Piss Test zseniális banda és szerintem a jövőben tanítani fogják őket már általános alsóban is.

Tovább
Szólj hozzá!

YELT - Wrong Hole EP

2017. október 08. 21:09 - jószívvel.

a0461420246_10.jpg

Kibaszott ocsmány és kibaszott kemény malackúró proto-grunge bemutatkozás, amit akár a '80-as évek végén is kiadhattak volna. Mindössze három dal, de annyira kíméletlen rohadás mindegyik, hogy nem lehet elégszer. Készítsétek a használt tűt és a leggorombább modorotokat, készüljetek a gyomormosásra és a dobhártya-szakadásra, érezzétek a penészes falakból belélegzett lassú halált. Remélem eljutnak egyszer egy nagylemezig ezek a gecik. 

 

Szólj hozzá!

Confirmation - +​+​+​+

2017. október 08. 20:55 - jószívvel.

a2839477674_10.jpg

Annak ellenére, hogy a Confirmation amerikánus punk banda (de akár post-punknak és noise-rocknak is billogozhatjuk őket, ha akarjuk), mégis nagyon ausztrálnak hangzik. Monoton, hipnotikus és úriasan koszos, a vokált pedig szépen belekeverték a riffekbe és a püffögő dobokba. Tipikusan az a finom, művi punk ez, amire beindul az aljanép, bugi van benne, rázod a fejed, dobogsz a lábaddal, dülöngélsz.

   

Szólj hozzá!

Blade Runner Soundtracks

2017. október 07. 13:19 - wovbagger

Ez a poszt valójában egy héttel ezelőtt lett volna esedékes, de mivel fejből nem tudtam pontosan a (kvázi-)folytatás hazai bemutatójának időpontját, ezért az 1982-es mozifilm hányattatott sorsú filmzenéjéből most kaptok ízelítőt. Nem fogok kitérni arra, hogy hol, mikor és milyen módon jelentek meg ezekből különálló számok, vagy daltöredékek, mert akkor a végtelenbe nyúlna a bejegyzés.

bra-or.jpg

New American Orchestra - Blade Runner

A fél óránál alig hosszabb, jazz által is inspirált, ám alapvetően nagyzenekari hangzású BR-soundtrack 1982-ben, a film amerikai mozikba kerülésének évében jelent meg. A nagylemezen a Vangelis által komponált, a mozgóképben felcsendülő főbb dallamok és motívumok hallhatók.

Tovább
Szólj hozzá!

Neil Young - Hitchhiker

2017. október 04. 19:55 - wovbagger

ny-hh.jpg

A napokban újabb, mostanáig elveszettnek számító Young-album látott napvilágot. A Neil Young Hungarian Fan Club FB-oldala így idézi a hanganyag egy korábbi ajánlóját:
"Azon az éjszakán lementek Briggs pincéjébe. Neil abbahagyta az ivást és a drogokat. Leült és egymás után játszotta a dalokat. Különös időszak volt. Egy augusztusi éjszaka, három barát és egy stúdió Malibu dombjai között, az óceántól nem túl messze. David Briggs, aki 1968-ban, topangai (Malibu) stoppolásai során ismerkedett meg Neillel, és 1995-ben bekövetkezett haláláig ő lett az az inspiráló producer, akinek együttműködésében tizennyolc album készült el. Az ő házának pincéjében volt berendezve az a stúdió. A búcsú hozzá szól. Dean Stockwell, az 1936-ban született színész-művész-zseni-hippi barát, aki szintén "kaliforniai kapcsolat" és "levakarhatatlan jóbarát". Ő is ott volt azon az éjszakán. Dean már kilenc éves korától filmekben szerepelt és 11 évesen már Golden Globe-díjat nyert. Neil Young, aki harminc éves volt és népszerűbb, mint szerette volna. Két házasságon volt túl, és született egy fia, és Malibuba "vonult vissza" élni, "túlélni", elmélyedni és alkotni. Egészen addig, amíg (1978 októberében) egy őrült tinédzser felgyújtotta a fél települést, és odaveszett Neil háza, és ezzel együtt a "boldogtalan idill" is."

Szólj hozzá!

Primitive Man - Caustic - 2017

2017. október 04. 18:34 - norberthellacopter

primitivealbumaug.jpg

A 2013-as debütáló lemezük óta nagyon szép nevet szerzett magának a denveri csapat a legcsúnyább, nihilista ökledéket permetező muzsikák világában, azóta kiadtak vagy féltucat split lemezt és egy félórás EP-t, ez meg itt a második teljes LP, nem lesz könnyű menet - már csak azért sem, mert az anyag közelíti a nyolcvan percet...

facebook

Szólj hozzá!

Wailin Storms - Sick City - 2017

2017. október 04. 18:08 - norberthellacopter

wailin-storms-sick-city_front_d01.png

Nagyon szerettük az észak-karolinai zenekar első nagylemezét, eszeveszett mód keverték meg a déli gótikát a  legsötétebb post-punkkal meg doomrockkal (és még egy csomó mindennel), most is ezen a Samhaintől is erősen süppedő, lápos ösvényen haladnak, de azért féltucatnyi hallgatás után egyelőre a debütöt erősebbnek érzem - bár a hangulat az itt is nagyon megvan. A zenekarnak a pár éve kanadában garázdálkodó jóbarátom, a Jodorowsky / Argento seggét kedvtelve paskoló Lukács Ricskó csinált klippet (és már a másodikat!), nézzed csak!

facebook

Szólj hozzá!

Yass - Night Wire

2017. október 03. 21:55 - minden hiába

0010669168_10.jpg

Überzseniális lemez, nálam eddig simán idei dobogós (mondjuk a visszatérő Pachinko és a még be nem mutatott kettes Behavior mellett).  A duó tagjai előzőleg a Kurt (de kurvajó banda volt ez) és a Ten Volt Shock (talán minden idők legjobb német noise rock/post-punk bandája, ezer éve ki akarom rakni őket) sorait erősítették. Amúgy nem oldanak meg különösebben nehéz egyenletet, mindössze (ők is) rájöttek arra, hogy a klasszikus noise rock házasítása a cyberpunk beütésű indusztriál rockkal bitang módon működik.

 

Szólj hozzá!

Orchestra Of Constant Distress - Self-Titled

2017. október 03. 21:33 - minden hiába

orchestr_of_constant_distress_front.jpg

Svéd instrumentális noise szörnyeteg, a tagok olyan bandákból jöttek mint Brainbombs, Skull Defekts, No Balls. Mennyi jól menő név, minő rusnya, beteg zenék. Öt dalt görgetnek végig megfáradt testünkön ezek a derék legények, melyek mindegyike hipnotikus, mint Patricia Arquette tekintete, monoton, mint egy kamionsofőri állás, és kemény, mint Gordon Zsigmond ökle, és mi ötször fohászkodunk kegyelemdöfésért, de nem kapjuk meg.

 

Szólj hozzá!

Chicago Afrobeat Project feat. Tony Allen - What Goes Up

2017. október 01. 10:25 - wovbagger

chpt17.jpg

A lemez a bizonyítéka annak, hogy Chicago-ban is ápolják az afrobeat hagyományait. Hogy a bő negyven perces hanganyag ne legyen unalmas, arról Tony Allenen kívül nagyjából tucatnyi vendég gondoskodik; illetve a zene is elhajlik a soul, a jazz hop, és más társstílusok irányába. FB.

 

Szólj hozzá!

All Pigs Must Die - Hostage Animal - 2017

2017. szeptember 30. 18:54 - norberthellacopter

2009.jpg

A bostoni arcokból összeverődött All Pigs Must Die nyitólemeze, a God is War törött széklábbal vert nekifutásból halántékon még 2011-ben, a két évvel későbbi Nothing Violates of Nature sem adta alább, most pedig végre megérkezett a harmadik LP is. A The Hope Conspiracy énekes Kevin Baker, Converge (plusz Mutoid Man) dobos Ben Koller, és a két Bloodhorse-os arc mellé erősítének beszállt a Trap Them gitárosa is, úgyhogy a világégetés garantáltan nem lesz gyengébb hatásfokú, mint eddig. A lemezt megint Kurt Ballou stúdiójában vették fel természetesen, a kiadó is maradt a Southern Lord.

facebook

1 komment