"I wanna rock you, baby..."

Bad Guys - Bad Guynaecology

2016. augusztus 30. 17:23 - jószívvel.

a2597242782_10.jpg

Ez amolyan félig re-post, hiszen ennek a kurva jó együttesnek az első kurva jó lemeze már volt a blogon, de a 2015-ös zseniális című második anyaguk még nem. Fergeteges, szőrös, büdös, sörös, füves, sztónerikus riffelde, morgós szakálvokállal és nagy humorral. 

Az első lemezük bent újrarakva letölthető. 

Tovább
Szólj hozzá!

Girls Living Outside Society's Shit (G.L.O.S.S.)

2016. augusztus 29. 20:33 - jószívvel.

A G.L.O.S.S. a legjobb és legfontosabb hardcore punk banda ma. Egyrészt a transznemű énekes dalszövegei irdatlanul odabasznak a világnak, szétveti őket a felszínre tört büszkeséggel vegyes queer-feminista düh, amikből árad, hogy a kurva nagy társadalom kurva nagy toleranciájára tesznek, haraggal és pusztulással, hadba hívó orkánnal pisálják szembe a nevükben is ott virító társadalmat. Másrészt meg olyan kibaszottul tepernek a dalaik, amit mostanában nem igazán hallani új punk bandáktól. Akkora bősz, büdös, elkattant és őszinte érzelmektől fűtött  agresszió árad itt, ami lenyűgöző. Személy szerint a második, idei kislemezük 7 percét mindenkinek lenyomnám a torkán. Komolyan, 7 kikúrt percben akkorát mutatnak, hogy baszki. Csodálatos együttes, releváns, igazi, minden póztól távol álló, és kegyetlen mondanivalóval. 

Tovább
Szólj hozzá!

Psi Com - Psi Com EP

2016. augusztus 29. 18:47 - jószívvel.

psi_com_limited_edition_cd_cover.jpg
Nem rémlik, hogy kint volt-e már nálunk minden idők egyik legjobb borítójával megvert kislemeze, de. A Psi Com 1985-ös anyaga leginkább arról híres, hogy Perry Farrell első bandája volt, innen indult a hírnév felé, vágjátok, Jane's Addicton, Porno for Pyros. Ettől még a Psi Com egyetlen kislemeze nem válik csupán egy obskúrus origóvá, hiszen a mai napig gyomorba vágnak ezek a varázslatosan sötét, jeges, misztikus, bámulatosan lüktető post-punk dalok. A Xiola basszustémájától minden alkalommal a tarkómig dülled a szemem, például. Farrell hangja és dallamai pedig már itt is csodálatosak voltak. Nehezen kihagyható anyag ez, na.  

Szólj hozzá!

The Mystery Lights - The Mystery Lights

2016. augusztus 29. 18:32 - jószívvel.

a0991358779_10.jpg

Két hónapja jelent meg ez a pszichedelikus rock and roll lemez (vagy mi a fasz), azóta letudtam már párszor, és meg vagyok győződve arról, hogy ők az új Baby Woodrose, akiknek legutóbb ilyen lemezt kellett volna kiadniuk. Akkora kibaszott nagy újraélesztett hippiség, akkora dalokkal, akkora hangulattal, hogy annak nem lehet ellenállni, be kell böllenteni tőle és kész. Az a bemutatkozó lemez ez, amit nehéz lesz felülmúlni, de legalább nehéz nem újra- és újrahallgatni is.

 

Szólj hozzá!

Bikini Cops

2016. augusztus 29. 18:18 - jószívvel.

A Bikini Cops második kislemeze minden bizonnyal az év egyik legjobb punk cucca. Akkora izommal ráznak meg és annyira tökösen, hogy attól fel vagyok háborodva. Egyébként nincs ez másként az első anyagukkal sem, az is olyan, hogy a szemem kiszárad tőle, de a második olyan döbbenetesen tartja a beszarás nyitódaluk böszme svungját, amitől én tényleg nem tudom abbahagyni. Így kell ezt csinálni, nem máshogy, kurva nagy királyság.

Tovább
Szólj hozzá!

Bewitcher - Bewitcher - 2016

2016. augusztus 26. 17:58 - norberthellacopter

cover_148.jpg

Három demó után a portlandi blackspeed Bewitcher is kihozta első nagylemezét, amit a Toxic Holocaust éléről ismert Joel Grind segítségével vettek fel. Inspirációnak annyit adtak meg hogy "'78-'84, NWOBHM, Satan, booze" plusz Venom, Bathory, Motörhead, Mercyful Fate, Candlemass, Diamond Head, Celtic Frost, úgyhogy ebből már sejtheted mire számíthatsz. Az álneveket is eléggé maxra húzták: Unholy Weaver of Shadows & Incantations; Infernal Magus of Nocturnal Alchemy; Diabolic Crusher of Hallowed Light, kedvenc számcím: Black Speed Delirium.

facebook

Szólj hozzá!

Vulture - Victim to the Blade - 2016

2016. augusztus 26. 16:47 - norberthellacopter

maxresdefault_2.jpg

Nézz már rá erre a logóra meg borítóra, hát nem csodálatos? Még januárban adta ki a tavaly alakult, Bulldozing Bastard tagokat is magában rejtő észak-rajna-vesztfáliai speed metal zenekar kazettán ezt a négyszámos demót, azóta hajtom, de csak pár hete sikerült levadászni a virtuálból, pedig azóta már a High Roller is kiadta lemezen, sőt az 500 darabos első nyomás már el is fogyott, október 7-én érkezik belőle a második. Steeler énekes mondta hogy “Bands such as Agent Steel and Slayer are big influences for us, but I would also add Exodus (Paul Baloff), Dark Angel (Don Doty) and Razor (Sheepdog).” az utolsó dal meg a Priest Rapid Fire feldolgozása, király cucc!

facebook

1 komment

Aluk Todolo - Voix

2016. augusztus 24. 21:34 - minden hiába

a2788364568_16.jpgÓ drága szűklátókörűség, mi lenne velem nélküled? Hát mondjuk nem maradnék le fontos koncertekről. De hát úgy kellett nekem, miért vannak még 2016-ban is fenntartásaim a black metal műfajjal, de még az ilyesfajta előélettel bíró, ám mára egészen másban utazó izgalmas zenekarokkal szemben? Az Aluk Todolo valamikor július elején csöngetett nálam meghallgatásra, miután teljesen véletlenül rájuk akadtam és másfél percnyi belefülelés után már dobtam is át a lejátszómra mind a négy lemezüket. Nem sokkal később tudtam meg, hogy június közepén felléptek a Dürerben, ráadásul az már nem is az első hazai koncertjük volt. Bumm! Talán majd legközelebb... Koncerten biztosan még hatásosabb lehet ez a fajta repetitív, kozmikus hömpölygés, amely irgalmatlanul markáns ívet húz a már említett black metal, az experimentális rock, az instrumentális prog-rock és a krautrock közé. Ez itt az idei lemezük, szerintem az eddigi legjobb munkájuk, és nem is tudom... már most is nagyon tetszik, de ez még akár rajongásig is fokozódhat, mert pont az ilyen típusú zenei kalandok fészkelik be egyre mélyebben magukat az ember agyába.

1 komment

Gonjasufi - Callus

2016. augusztus 23. 11:54 - TurtleKat_

gonjasuficallus.jpg

Gonjasufi jóval komorabb és nyugtalanítóbb, mint amikor megismertük. Szanaszét-vezérelt, lidérces beatek alatt magányosan zörömbölő post-punk basszusok, temetői szintetizátorozás, édeskésen elcsigázott vokálok, reménytelenül örvénylő két-három percek, valahol a lo-fi hip-hop és a pszichedelikus doom határmocsarában. 

Szólj hozzá!

Gatecreeper - Sonoran Depravation - 2016

2016. augusztus 21. 16:10 - norberthellacopter

gatecreeper-sonoran-depravation.jpg

Na, ez is alaposan kicsúszott mint fos vége a buszmegállóban, majd október 7-én jön ki hivatalosan. Az arizonai zenekar egy nagyon fasza négyszámos, tízperces kislemezzel hívta fel magára a figyelmet két éve, azóta kiadtak három splitet (az egyiken egy Pentagram feldolgozással!), rájuk mart a Relapse, így ez a bő félórás debüt LP már náluk jön ki. Kurt Ballou a producer itt is, a Black Breath / Nails / Skinfather vonal rajongói nem fognak mellélőni vele, de szerintem old school halál rajongók is bepróbálhatják simán. "Sonoran Depravation tears and chugs through 30+ minutes of crusty, doom-soaked death metal at its most infectious and uncompromising with a massive sound that calls to mind the classic Swedish buzz-saw attack of Dismember and Grave mixed with the impeccable groove of Obituary and Bolt Thrower. GATECREEPER are here to carry the death metal torch for a new generation and will shake your foundation to its core" ahogy a kiadó a promóban mondja.

facebook

Szólj hozzá!

Bill Bondsmen - Until The Razor Cuts

2016. augusztus 16. 21:43 - minden hiába

a1520866430_16.jpgA Bill Bondsmen jobbára 7 inches korongokon kiáltja dühét a világba, nagylemezből ez még csak a második nekik, ráadásul hét évvel az első után. Így gondolom érthető, miért akarom mindenáron a blogon tudni ezt a destruktív  hangulatokban bővelkedő, elképesztő méretű elfojtott dühről árulkodó, a pusztulást élőhangszerekkel megfestő anyagot. Mintha csak szülővárosuk, Detroit utcáinak hangulatát emelnék át ezekbe a dalokba, melyek posztpunk depressziót injektálnak Die Kreuzen-szonátákba, hasznosítva a nyolcvanas évek agresszív hardcore bandáinak különböző fogásait. Ilyennek kell lennie egy modern punk/hardcore lemeznek, ettől a lemeztől te is modern vagy és punk/hardcore. Ezt hallgatva öt perc alatt kitakarítasz. Hiányától kiakadsz. Lakókörnyezeted megutál. Te is őket. És még hosszan sorolhatnám az erényeit, de száz szónak is egy a vége, mégpedig az, hogy odabasz.

 

Szólj hozzá!

The Imbeciles - The Imbeciles

2016. augusztus 12. 17:40 - jószívvel.

a2929867281_10.jpg

Két hete minden kibaszott nap meghallgatom ezt a lemezt. Tavalyi, de olyan, mintha a '80-as évekből szólna. Hanyag, leszart, puffogó-slattyogó, csörömpölő, nyers, csiszolatlan, klasszikus hardcore-punk. Az első hangjától a bámulatos Black Flag feldolgozásig minden rezdülésében ott van a köpés, a lerobbant turnébusz, a húgyban alvás, a törött sörösüvegekre száradt vér.

Az meg egy kurva nagy vicc, hogy a fenti videóból most derült ki számomra, hogy ezek bassza meg gyerekek, de nagyon. Milyen kibaszott helyesek már, egyem a husi rocksulis pofijukat! A lemezen meg úgy szólnak, mintha Greg Ginn figyelné őket.

Szólj hozzá!

The Wayward

2016. augusztus 12. 17:23 - jószívvel.

A Multicult zseniális együttes. A The Wayward szintén. Mindkettő Nick Skrobisz bandája, de a The Wayward az idősebb, a Carrion feloszlása után csinálták Nathan Simms-szel közösen. A The Wayward is noise-rock, de másként. A The Wayward a noise-rock King Crimsonja. Olyan, mintha a The Jesus Lizard gyorsítón toszná a Magma életművét. Ha kell - és ha van ilyen - hívjuk progresszív zajrocknak. Agresszív hardcore-punk szív dobog észveszejtően komplex dalaik mögött, melyekben annyi minden történik, hogy elsőre képtelen bármelyik nagylemezüket feldolgozni. Meredek ütemmutatók, eszelős és követhetetlen ritmusorgia, vicsorgó matek, böszme virgák, kábósan megtepert fattyúszólók, kíméletlen dobolászat, kiabálás, rideg és kemény hangvétel. Folyamatos görcsben rángatózó amorf monolit az egész munkásságuk, lemezeik gond nélkül maguk alá nyomnak, bele valami sebes és szédítő és málhás káosszal bevert örvénybe. Nem mondanám mindennapi együttesnek őket. Ja, és nem, nem noise-core, és nem noise-metal, hála a magasságosnak. 

Tovább
Szólj hozzá!

Foster Care - Sterilization

2016. augusztus 07. 01:27 - minden hiába

hu_a1856907260_16.jpg

Sterilizáltassátok magatokat a Foster Care második lemezével, mely a korábban már bemutatott Bad Vibe City után négy évvel jelent meg. Továbbra is minden szabályt felrúgó költséghatékony szórakoztatás, amit leginkább zsúfolt metropoliszok feszültségtől vibráló utcáin ajánlott hallgatni, miközben a nyolcvanas évek érinthetetlen punkjainak hisszük magunkat. Kisebbfajta underground hőstett, totális punk minden értelemben.

 

Szólj hozzá!

Black Calvin - Shooter

2016. augusztus 06. 09:29 - jószívvel.

a1799205457_10.jpg

A Black Calvin ingyen dobja el 1995-ös egyetlen lemezét, amin akkora málhák nyúlnak el, hogy én fizetnék is érte. Barkmarket, Melvins, kései Black Flag, korai Unsane, grunge- és '90-es alter jelleg, és már nagyjából képben is vagytok, már ha az ilyesmivel képben lehet lenni. Nagyon fű alatt van, pedig varázslatos súlya van. 

Szólj hozzá!

Meth Mountain - Discography (2008-2010)

2016. augusztus 06. 09:04 - jószívvel.

a0047657614_10.jpg

A Meth Mountain úgy fejezte be, hogy nem is nagyon kezdte el. Egy órányi életművüket ingyen letölthetővé tette a Self Aware, ami nemes tett. A Meth Mountain mocskos, húzós, izmos post-hardcore banda volt, nem polírozták sunaszagúvá magukat (ahogy megannyi post-hardcore banda teszi), nem metszettek le töviseket, nem szépelegnek, elragadó energiával rúgnak, de ésszel. Az mondjuk nagyjából körbeírja zenéjüket, hogy van a gyűjtemény végén egy korai Nirvana és kései Black Flag feldolgozás, de persze ehhez hozzá kell képzelni a Rites of Spring kevésbé ölelkezős szerkezeteit is. Személy szerint lenyűgöz, hogy sokadszorra is egy ültő helyemben végig tudom hallgatni ezt az egy órát, annyi van ezekben a dalokban. 

Szólj hozzá!

The Monorchid

2016. július 29. 14:30 - jószívvel.

Noha úgy emlékszem, hogy a Monorchid már szerepelt a blogon, csak azért is beajánlom őket, mert nem találom sehol, és mert akkora kibaszott vadállat együttes volt, hogy attól minden zajrocker fel fog sírni örömében. Igazából írhatnám, hogy így meg úgy, Circus Lupus tagok, meg dekadens és pszichotikus, meg csodálatos déli mocsárszaggal nyekergő, tök egyéni faszlóbáló ritmusgólemként vonuló mélyzsenialitás az életművük, de nem kell, hiszen a Monorchidot kiadta a Dischord és a kurva Touch and Go is. Baszottul kihagyhatatlanok.

Tovább
Szólj hozzá!

Union Town - Union Town

2016. július 29. 14:12 - jószívvel.

uniontownlp.jpg

Ez a 2008-as lemez a holland Union Town egyetlen nagylemeze, de elég is, annyira jó. Amolyan teljes akkordos punk és post-hardcore karambol a Wipers, a Gray Matter, és a Rites of Spring nyomdokain, elragadó és felemelő gitárokkal, sodró énekkel, jó nagy lendülettel, meghitt együtt dalolással, pulzáló szívekkel, finommá csiszolt haraggal és melankóliával. Ha a zene nem is, a híre bizonyára sokakhoz eljutott már, szarrá szétimádta "a szakma".   

2012-es remek kislemezüket a Sabotage adta ki, és innen le is szedhető.

Szólj hozzá!

Sinsaenum - Echoes of the Tortured - 2016

2016. július 28. 18:36 - norberthellacopter

8c60b777-0ad0-4f8b-b269-f8cad7cd43eb.jpg

A Dragonforce basszerosa által összehozott modern black/death Sinsaenum projekt debutáló nagylemeze, ahol Csihar Attila énekel (és a Daath, ex-Chimaira énekes Sean Zatorsky), és az egykori Slipknot dobos Joey Jordison üt. Szerintem nem valami érdekfeszítő a dolog, igaz, nem is azt a halált nyomják amire nekem felcsillan a szemem.

facebook

1 komment

Whipstriker - Only Filth Will Prevail - 2016

2016. július 27. 16:04 - norberthellacopter

whipstriker-only-filth-will-prevail-e1467944900478.jpg

A MotörVenom hányásában behugyozva, üvöltve térdeplő riói split mániás (lassan van vagy 20 nekik) Whipstriker harmadik nagylemeze, ha bírod a Midnight féle koszos speed/thrash/black/heavypunkmetált, hallgassad meg, ha viszont a töltényöv és a hátfelvarró szerinted nem menő, akkor kerüld el. Nuclear Metal Blood!

facebook

 

Szólj hozzá!

Black Metal 1996

2016. július 26. 19:32 - norberthellacopter

 tumblr_mw3dmqxl2p1r4697qo1_540.jpg

54 darab black, vagy a black metalhoz kapcsolódó kiadvány húsz évvel ezelőttről. Persze ez csak az azévi termés szűk része (de a lényeg nagyjából itt van), mivel ekkorra a pár évvel korábban történtek miatt a szcéna már alaposan felhígult, töménytelen mennyiségű középszerű, vagy pocsék lemezt generálva, de ezek mellett rengeteg, mára klasszikusként hivatkozott cucc is napvilágot látott. És a feketefém lemezek azóta is megállás nélkül ömlenek...

Tovább
Szólj hozzá!

Mutwawa

2016. július 22. 20:42 - jószívvel.

Analóg zajtechno agymállasztás a valagon toszott világzene gyönyörű manírjaival, ipari fémforgácsokkal, militáns dervisek testen kívül húgyszagával, gyilkos táncparkettek őrült tekinteteivel, ürességig idegölő tonnás döngölésekkel, ragadós dallamcsonkokkal, elszabaduló végtagokkal és gyomrokban zakatoló szervekkel és droggal, sok-sok droggal, és droggal és droggal és droggal és még droggal. Kibaszott nagy zene.

Tovább
Szólj hozzá!