"I wanna rock you, baby..."

Alpha Strategy - Drink the Brine, Get Scarce

2016. december 05. 23:18 - minden hiába

a3752716014_16.jpgCsütörtökön hazánkba látogat az Alpha Strategy, akik vannak annyira jók, hogy itt és most megejtsek egy gyors bemutatást. A kanadai fiúk 2014-ben préselték bakelitre bemutatkozó anyagukat, és a Birthday Party/PIL/Minutemen tengelyen mozgó, ám rengeteg egyéni ötletet is megvalósító korong volt annyira fura és szabálytalan, hogy a jövő art/post-punk reménységeiként, no és persze az akkori jelen izgalmas zenekaraként tekintsünk rájuk. Aztán idén meg is érkezett a folytatás, amin már Albini mester varázskeze keverte a paklit - ez a tény már önmagában szavatolja a minőséget. És igen, valósággal letaglózza a hallgatót a szembejövő vaskos, masszív sound, a srácok kanadai identitása terebélyes Nomeansno hatásokban ölt testet, miközben a Jesus Lizard szilaj noise rockját is beültetik sajátos stílusukba. A végeredmény egy bivalyerős, rendkívül izgalmas lemez, amely gyakorlatilag megeszi reggelire az egyébként remek első anyagot és jobbnál jobb ötletek sorát vonultatja fel, elég csak az East Bay Ray ízű szörfgitárokra gondolni. A Ceausescu-érát idéző kazettaborító pedig már csak hab a tortán. Ja, merthogy csak kazettán jelent meg ez az anyag. Egy szó mint száz, a koncert kihagyhatatlan, főleg úgy, hogy fellép még a Pozvakowski és a litván Arma Agharta is.

1 komment

Sgt. Sunshine - Plataformas

2016. december 05. 17:37 - wovbagger

sgt16.png

A svéd Sgt. Sunshine első két albumát (Sgt. Sunshine, 2003 és Black Hole, 2007) kifejezetten szeretem, harmadik korongjuk (III, 2013) viszont nem hagyott bennem mély nyomokat. Most megérkezett a negyedik nagylemez, ami már nem annyira sztónerikus, hanem sokkal inkább savas-pszicho rockzenét tartalmaz. Füleldoda:

 

Szólj hozzá!

Vaudou Game - Apiafo

2016. december 04. 10:54 - wovbagger

vag-a.jpg

A december eleji fagyos időben jót tesz egy kis lélek- és szívmelengető afrikai zene. A Vaoudou Game főnöke a togoi születésű Peter Solo, aki francia zenésztársaival Lyonban alapította meg a bandát. Az Apiafo a bemutatkozó nagylemezük, és az afrobeat, illetve a funk kedvelői szeretni fogják. Kidayu című második korongjuk a napokban jelent meg, aki arra is kíváncsi, szóljon!

 

Szólj hozzá!

Doomsday Student

2016. december 02. 19:00 - jószívvel.

Eric Paul, a kibaszott Arab on Radarból ezzel az együttessel végleg bebizonyította, hogy nem normális. A Doomsday Student törött, disszonáns, teljesen elbaszott, zajba fojtott, mégis kíméletlenül ismételgetett frusztrált és pszichotikus és kurvára bizarr és nem e világi elmefaszos dallamszara simán kivégzi a hülye fejeteket. Az új lemezük pontosan ma jelent meg, és simán az év legvagányabb, de legleterhelőbb súlya is. Aki rühelli a slágereket, az egyszerűt, az anyját, vagy a plüssállatokat, az rágja át magát az életművükön és gyújtson fel valami értékeset, mert ez olyan. Egyébként meg az utóbbi fél évtized egyik legüdítőbb együttese, az Arab on Radar kedvelői imádni fogják, mert olyan.

Tovább
Szólj hozzá!

Perverts Again - Our Big Party

2016. november 30. 19:59 - jószívvel.

a4159244931_10.jpg

Az utóbbi évek legjobb seggfejpunk bandája. Hipnotikusan tahó középtempó, bizarr grúvok, buja humor, noise-rock szellő, dekadencia, alkohol, hugyos lokálsarok. Egy hang, egy riff, egy gyermekbénult dallam elmebeteg módon ismételve, amíg ki nem hullik a fogad és turhát nem köpsz. Csodaszép zene ez, amit az ínyencek meg fognak siratni. A címadó dalnál nem ismerek jobbat.

A kislemezük ugyanúgy ingyen lekapható a bandcamp oldalukról, ahogy ez is.    

Szólj hozzá!

Survive

2016. november 29. 20:18 - jószívvel.

A Survive egy szinti-quartet, akik szerencsére túllépnek Frizzi, Carpenter, és a Tangerine Dream blikkfangjain, és nem csupán imitálnak, mímelnek. Valahol a '80-as évek analóg neon-útvesztői és a kozmosz végtelensége között húzódik meg gyönyörű világuk, melyben a meditatív nyugalom, a feszült lüktetések, a végtelen sötétség és a felemelő IDM-jegyek egymással szimbiózisban, egy saját utat jelölnek ki, melyet végig kell járni, és hagyni kell, hogy útközben fejbe kúrjon az atmoszféra. Az idei Relapse által kiadott (!) lemezüket (RR7349) nem tudom megunni, szétkapja az agyam. Mondjuk a korábbiakra sincs panasz, már az első nagylemezük is akkora VHS-tagló, hogy. De meg fogjátok érezni. Ja, és ők csinálták a Stranger Things zenéjét, mármint a Survive fele.

Tovább
Szólj hozzá!

Anna von Hausswolff - Ceremony

2016. november 29. 10:36 - wovbagger

avh-c.jpg

Anna von Hausswolff második nagylemezének fő témája az elmúlás, a halál, illetve a velük kapcsolatos számvetés. Szerzeményei szerencsére nem merészkednek át az istenes-fohászkodós témák ingoványos talajára, hanem mindvégig kitartanak az alapvetésként kezelt tárgykör mellett. Zeneileg az orgona és Anna hangja a vezérfonal, stílusok tekintetében pedig egyaránt belefér nála a szinte rádióbarát sláger, és a zajba átcsúszó drone is.

 

Szólj hozzá!

Bullshit Detector Vol.1-4.

2016. november 27. 18:48 - jószívvel.

Bullshit Detector Vol. 1.
r-565569-1133962699.jpeg

Bullshit Detector Vol. 2.
r-565573-1440608753-5946.jpeg

Bullshit Detector Vol. 3.
r-565584-1360281103-4617.jpeg

Bullshit Detector Vol. 4. 
va_bullshit_detector_vol_4.jpg

Holnap hétfő. Anarchia, szeretet, béke legyen mindannyiunkkal. Amúgy nem hiszem el, hogy a Bullshit Generator nem volt még nálunk. Olyan, mintha egy antikváriumban nem lenne egy Leslie L. Lawrence könyv se. Aki nem szedi le ezeket, az is szedje le. 

Szólj hozzá!

Jungle - Jungle

2016. november 18. 19:12 - jószívvel.

album_66_296_ff6.jpg

Mostanában nagyon sokat hallgatom ezt a lemezt. Ettől vagyok kiegyensúlyozott, jókedvű, laza és szép. Bizonyára sokan hallottatok már pár dalt róla, eléggé nyomatták őket 2014-ben. Mondjuk pont azért, mert jó. Kellemes hétvégét, higgadjatok le és simuljatok el erre. Érezzétek, hogy jó emberek vagytok. Azt most hagyjuk, hogy milyen zenét játszanak. Adjatok nekik még egy esélyt, ha esetleg két éve még annyira körülszopott sztárszarnak hittétek őket. Ja, és próbáljatok meg táncolni, mert olyan.

Azaz ilyen: 

Szólj hozzá!

Black Bone Exorcism - Crack the Bone, Break the Heart

2016. november 18. 08:34 - wovbagger

bbe16.jpg

Újabb együttes Seattle esős városából: a Black Bone Exorcism zenéje olyan, mintha egy doomosabb Neurosist hallanánk. A szerzeményeket maximálisan definiálja a lemezcím: szó megszakad, lehellet bennszegik, a csont összetör, a szív megszakad tőlük.

 

Szólj hozzá!

Duotang - New Occupation

2016. november 16. 08:55 - wovbagger

du-no.jpg

A kanadai Duotang másfél évtized hallgatás után adta ki negyedik nagylemezét. A New Occupation energikus dalai a mindennapokról, és a mindennapos problémákról, tapasztalatokról szólnak. Zeneileg tipikus határvidéki muzsikával állunk szemben, ami harmadrészt indie rock, harmadrészt proto-(post-)punk, harmadrészt pedig power pop. Az ősz egyik nagyon kellemes meglepetése.

 

Szólj hozzá!

Year of the Cobra - ...In the Shadows Below

2016. november 15. 08:57 - wovbagger

yotc-itsb.jpg

A Year of the Cobra seattle-i vegyes duó, amelyben Amy Tung-Barrysmith basszusoz és énekel, Jon Barrysmith pedig dobol. A játék neve alapból doom, amibe helyenként fuzzos groove-ot, és némi pszichedeliát injektáltak. A nagylemez utolsó előtti dalában (Temple of Apollo) pedig bemutatják azt is, hogyan lehet gitár nélkül punkoskodni. A zenei összképről nekem a Talbot, illetve az OM egyaránt beugrik.

 

Szólj hozzá!

Erang - Anti Future

2016. november 14. 19:23 - jószívvel.

erang_anti_future_cover.jpg

Ránézel a borítóra és tudod miről van szó. Ha nem, akkor tök hülye vagy, már bocs.

Amúgy az arc bandcamp oldalát azok azért böngésszék át, akik a '80-as években rekedt carpenterizmus helyett inkább szintis középkori fantasy prüntyögést hallgatnának. Nekem büdösek, de hátha.

Mondjuk inkább ezt kellene, mert ez kurva jó. A The Highway Goes Ever On című szám rettenetes odabaszás, például.

Szólj hozzá!

Body of Light - Let Me Go

2016. november 12. 13:49 - jószívvel.

a0569018740_10.jpg

Aki nem lejt és ugrál és transzol erre a lemezre, az biztos az új Metallicát várja. Istentelenül fogós és vaskos izompop ez, a '80-as évek szintifetisizmusától megbabonázva. Techno, EBM, electropop, dance, new wave és sötét synthwave elemek gyúródnak egybe ezeken a kitűnő dalokban, melyektől a latex magától simul a seggekre, a neon pedig minden testnyílásból ömlik. Felemelő, kimunkált, nagyon megszólaló, elragadó, Depeche Mode-on élősködő zene, felszedett táncparkettekre és lassú esti buszozásokhoz is tökéletes. 

Szólj hozzá!