"I wanna rock you, baby..."

Mirel Wagner - When the Cellar Children See the Light of Day

2018. május 21. 21:51 - jószívvel.

a0566352857_10.jpg

Mirel Wagner 2014-es csodálatos lemezét kurvára nem raktuk ki. Ami megmagyarázhatatlan és védhetetlen. Mirel Wagner egy kibaszott zseni. Könnyek között tisztul meg a szar lelked. Döbbenetes.

Mirel Wagner első lemezét még a freeblogos időkben posztoltam, de nyilván itt a helye. Az is a legsúlyosabb cucc a világon. Viccen kívül. Engem napokra kikészített. Aki a No Death-t végig tudja úgy hallgatni, hogy nem szarja össze magát, az nem ember.  

Tovább
Szólj hozzá!

Belly - Dove

2018. május 21. 18:59 - wovbagger

belly18.jpg

Közel negyedszázad után megjelent a harmadik Belly nagylemez. Nyilván akaratlanul is az első kettőhöz hasonlítja az ember - aztán hogy mennyire van ennek értelme, arról napestig lehet vitatkozni. Nem vártam nagy dolgokat a Dove-tól, és talán emiatt is tetszik. Tanya Donelly pedig még mindig nagyon jó csaj. Aki ennél többre vágyik, annak pedig ott a Wiki-szócikkük.

 

Szólj hozzá!

Blackfoot - Strikes

2018. május 21. 11:39 - wovbagger

blckf79.jpg

Ez az album napvilágot láthatott volna mostanában is - ehhez képest '79-ben jelent meg. A Blackfoot eredetileg floridai zenekar volt - illetve lehet, hogy most is az, mert kis megszakításokkal (és egy nagyobbal 1997 és 2004 között) szinte folyamatosan létezik a '69-es megalakulás óta. A poszt valódi oka, hogy évekkel ezelőtt felfedeztem őket magamnak, és minél többet hallgatom a lemezeiket, annál inkább meg vagyok róla győződve, hogy egy minőségi, ám mára nagyjából elfeledett bandával állunk szemben. A Blackfoot ugyanis olyan érzéssel és erővel nyomja a blues alapú déli rockot, amire csak a legnagyobbak (lásd: Lyrnyrd Skynyrd, Robin Trower, The Marshall Tucker Band, The Allman Brothers Band, Canned Heat, stb.) képesek. Mai füllel a megszólalás sem ósdi, inkább csak régies - így tényleg csak a lemezborító jelzi, hogy a hetvenes évek Amerikájában adták ki a Strikes-t.

 

Szólj hozzá!

trashcat - Ok,So

2018. május 18. 21:44 - jószívvel.

a4058916287_10.jpg

Talán az elmúlt évek során nagyjából sikerült érthetővé tennünk sokak számára, hogy szeretjük az ausztrál szennyet. A trashcat is tipikus aussie nyomorultság, ami az első pár hülye hangból tök nyilvánvaló lesz, a lemez végére meg simán a detoxban ébredsz arra, hogy a szüleid aggódva néznek rád. Valamiféle pszichedelikus, disszonáns, rohadékul ironizáló, szétbombázott, savas, pszichotikus, bizarr garázspunk ez, teljesen nem normális dolog. Dögös, acsargó, lebegős, nyers és megzuhant hangulatok, képek, riffek és témák csodás masszája, ami amúgy színtiszta zeneünnep.     

Szólj hozzá!

Bad Waitress - Party Bangers: Volume 1

2018. május 17. 22:40 - jószívvel.

a1627933985_10.jpg

Fel lehetne sorolni a világ összes tökös csajbandáját, de a faszom már ebbe. A kanadai Bad Waitress első kislemeze számomra az év egyik legnagyobb királysága, és annyit hallgattam a bandcampen, hogy rám szólt az a fasiszta oldal, hogy eddig és ne tovább Dávid, meg kell venned ezt a pár számot, ha tovább akarod rázni a hülye fejed. Szóval megvettem, mert nem tudok nélküle létezni. Bebaszott jó kedéllyel odakúrt punkrock csuhajgatás, bakancsos tánc, szívhez szóló dalszövegek, önfeledt rúgkapálás szakító riffekre, szétesett óbégatás eszelős csordarefrénekre, közterületen bebaszás és rohanás a rendőr elől. Csodás anyag, és kurvára remélem, hogy nemsokára jön egy lemez tőlük.   

Ez a szám, baszki:

 

Szólj hozzá!

Cloacas

2018. május 17. 22:14 - jószívvel.

A legocsmányabb, legszemetebb, legrohadékabb geciládák zenéje. A messzemenőkig zseniális (és zseniális nevű) Cloacas nyilván ausztrál együttes, mert a szádban érzed a lerúgott pornókisbuszból sörétessel szétlőtt koalák tetemét nyaló dingók faszbűzét. Elmondani nem lehet, mekkora döbbenetes erővel és tömény undorral hugyozzák keresztül az agyad ezek a tökéletesen részeg, cinikus, fájdalmasan vicces és szintúgy agresszív, gusztustalan, rémisztő szociopataságukban felemelő gennyes punkhimnuszok. Néha olyan, mintha a Grong Grong, a Slices, a Cosmic Psychos és a Cuntz picsán rúgná Black Flaget, néha meg csak fogod tőle a leszakadó arcod, mert bazdmeg annyira igazi és zsigeri és ösztönös előemberi rock and roll ez. Minden manírtól, szarságtól, póztól, tipikusságtól, lófasztól mentes meghökkentően deviáns baszomság az egész. Nem tudom eléggé ajánlani. 

Ide csak a két észveszejtő nagylemezüket rakom, mindkettő ingyen van, ami kurva nagy vicc, mert én az egyik vesém simán odaadnám értük. Az első kislemezüket annyira még nem gondolták komolyan, azt a bandcampen megtaláljátok.     

Tovább
Szólj hozzá!

True Radical Miracle

2018. május 14. 21:38 - jószívvel.

A zseniális nevű True Radical Miracle egy ausztrál zenekar, ebből kifolyólag már rég anyádat itatják le húgysörrel, miközben ezt a posztot olvasod. Velejéig rothadt, agresszív, perverz, dühös, elmebeteg, felőrölő zajpunk. Önpusztító idegroncsok himnuszgyűjteménye, amitől agyonkéseled tükörképedet. A legnagyobb noise-rock bubusok is bőven zavarba fognak esni attól a dörgedelmes, mély, hipnotikus, pszichotikus, undorító, frusztrált és gusztustalan (mégis csodaszép) haragtól, amit ezek a tetvek zenélés címszó alatt művelnek.      

Amúgy az első lemez - amit az Iron Lung is megfuttatott - 2006-os, a második 2012-es, és nem tudom, hogy léteznek-e még.

Tovább
Szólj hozzá!

The Crown - Cobra Speed Venom (Bonus Tracks)

2018. május 08. 18:11 - wovbagger

thcro18.jpg

Húsz éve nyomja az ipart a svéd halálbrigád The Crown, így a Cobra Speed Venom a sokadik nagylemezük. Most sem tagadták meg magukat: öregsulis muzsikájuk bár nem tesz hozzá semmit a műfajhoz, a dalokból kihallatszik, hogy szívvel-lélekkel nyomatják a kriptaszagú témákat. A harmadik Skeletal Remains mellett eddig ez tetszik legjobban idén a death felhozatalból.

 

Szólj hozzá!

Anywhere - Anywhere II

2018. május 07. 21:21 - jószívvel.

anywhere-art.jpg

Christian Eric Beaulieu egy kibaszott szent ember, akit ha nem kensz azután, hogy a Triclops!, a Peace Creep és az Anywhere eszelősen fasza lemezeit rommá szoptuk a blogon és a Facebookon, akkor - már bocs - csak kicsit vagy okos. Az Anywhere második lemeze a semmiből jött a zseniális Peace Creep halála után, ezért pedig szinte megváltásszerű. A zenét korábban magamhoz képest szépen jellemeztem itt (a linket pedig újraraktam), szóval arról kussolok most, legyen elég annyi, hogy ezen a kegyetlen nagy munkán ott van Beaulieu mellett Mike Watt (újfent), Cedric Bixler-Zavala (újfent) a The Mars Voltából és az At the Drive-Inből, Krist Novoselic az Akelából, Dale Crover a Melvinsből, Gregory Rogove (Devendra Banhart mellől), de vannak itt arcok a Sleepy Sunból, a Comets on Fire-ből, és a kibaszott Earthlessből is (meg még mások is, akiket nem kizárt, hogy nem ismerek). Ha ez nem lenne elég, egy modell csaj is énekel rajta, méghozzá egy olyan kikúrt hatalmas számon, ami mintha egy akusztikus Triclops!-dal lenne (az utolsó előtti szerzeményről van szó). Mindenféle ismeretlen, meglepő, hülye hangszereken nyomják amúgy, két számban Novoselic harmonikázik. Kurva jó. És ez továbbra sem az izomszagú, "nagyon jó akarok lenni" szupercsapat-hülyeség. Ez baszott nagy zenélés, örömből, ösztönből, minden feszkó és póz és villantás nélkül.   

Szólj hozzá!

Perverts Again - Friday Night Light

2018. május 05. 22:14 - jószívvel.

a0374733760_10.jpg

A kortárs punk egyik legjobb, legsajátosabb, legretardáltabb, de sajnos mégis ismeretlen bandája idén újabb remeket fingott ki. Nagyon hulladék, nagyon szép, nagyon leszar mindent, nagyon vicces, és nagyon rohadt. Hatalmas zenekar, de én nem fogok erőlködni azon, hogy minél többen ismerjétek meg. Aki leszedi és szereti, az tök jó arc. A többiek bekaphassák. 

 

Szólj hozzá!

Fex Urbis - Blood & Guts

2018. május 05. 21:54 - jószívvel.

a0288987605_10.jpg

Az egyik kedvenc idei lemezem ez. Türhő, ronda, koszos, gecis, igazi alja brit hardcore-punk, ami egy szennyes sikátor állott húgyszagával kúr orrba, kutyaszart nyalat fel a szeretteiddel, megfogja a csajod seggét és annyira kiábrándult a világ szutykából, hogy már bebaszni sincs értelme, csak szétfejelnél valami értékeset ezekre a szent gányhimnuszokra, hogy pillanatnyi megnyugvást hozz a nihilben lángoló lelkednek. Igazi cucc, póz és minden lófasz nélkül, ahogy kell. London egy szarfészek.  

Szólj hozzá!

Naxatras - Naxatras III

2018. május 02. 19:31 - wovbagger

nxtrs18.jpg

A Naxatras görög trió, amely a hetvenes évek pszichedelikus rockjában gyökerező muzsikát játszik, és a nagy elődök mind a tíz ujjukat megnyalnák örömükben, ha ismernék őket. Hatásaik közül a Pink Floydé és a Hawkwindé a legerősebb, de ha igazán eleresztik a kezüket, akkor rendesen elhajlanak a fuzz és a space irányába is. A III nagyon frankó lemez, aminek esélye van az év végi listák előkelő helyein is szerepelni - a kérdés már csak annyi, hogy mi fog még szembejönni december végéig?

 

Szólj hozzá!