"I wanna rock you, baby..."

James Blood Ulmer & The Thing - Baby Talk

2018. január 18. 20:42 - wovbagger

jbutt17.jpg

Norvég jazz fesztiválokat bírod?

 

Szólj hozzá!

Mutant Video

2018. január 12. 19:07 - jószívvel.

A Mutant Video az Iron Lung egyik leglesújtóbb lélekgyilkos torzszülött sátánfattyaként kibaszottul nem viccel. Olyan, mintha a Godflesh, a Shroud, a Missing Foundation, a Vatican Shadow és a Minimal Man begombázva hajtaná meg a fejét John Carpenter és a Lustmord előtt. Tonnázó gépdobos drone-monolitok dőlnek rá szentek és ikonok és legendák elhanyagolt sírhalmára, lassú és kíméletlen akkusav-csordogálás van, dörgő és végtelen sámánbasszus gyúrja ronggyá a szíved, döglődő gépemberek monoton halálüvöltése váj krátert a homlokodba, közben meg búg a zaj a gyomrod feltérképezetlen zugaiban, szétkúrva az emésztésed. Rohadtul csúnya, gonosz, sötét, elemi erővel hipnotizáló nyers és tompa minimalista katakomba-punk, ami elsötétíti a szobád, a világod, a napod és kirúgja a picsád egy ördögtől való transzcendes gennybirodalom legpöcébb pöcéjébe. Szakrális erkölcsi mélységek tömegpusztító himnuszai zengenek szemérmetlenül. Nincs rossz lemezük, már ha ébren akarsz átélni rémálmokat. 

Tovább
Szólj hozzá!

Friend Collector

2018. január 11. 21:09 - jószívvel.

Baltimore zajrock szörnyetege, akik a hangsúlyt inkább a zajra fektetik, a súlyt meg rád. Olyanok, mint egy görcsbe lőtt The Jesus Lizard, mintha amfetamingőzben egymásnak baszódna a Brainbombs és az Unsane, mint egy szarrátompult pallos, amit Tom Hazelmyer lenget a hülye fejed felett beszipuzva. Gyilkos, dekadens, felszabadítóan szemét és megtisztítóan öncélú szétrohasztott ellenrock, minősíthetetlen punk kurva anyád mindenkinek, aki ép dalokat, refréneket, értelmet vár ebben a geci világban.

Tovább
Szólj hozzá!

Vokonis - The Sunken Djinn

2018. január 10. 23:08 - wovbagger

vkns17.jpg

Mélyre hangolt doom-sludge jóság Svédból. A Sleep, a Baroness, a Greenleaf vagy a Steak kedvelői biztos, hogy komálni fogják. Ráadásul most akár nulla pénzért is a tiéd lehet.

 

Szólj hozzá!

Invasives - Shorts

2018. január 09. 23:33 - minden hiába

a0639786969_10_1.jpgEz az este már menthetetlenül 2017 rövid és modern punk rock lemezeié... lehetne, ha menet közben nem döbbentem volna rá, hogy ez az Invasives anyag 2015-ös, csak valamiért később jutott el hozzám, és tavaly egész évben azt hittem, hogy ez egy friss dalcsokor. De mindegy is, már úgyis évek óta be akarom mutatni ezt a bagázst, szóval még jól is jött ez a kis tévedés.

A régi West-Balkános Nomeansno koncert előzenekaraként ismertem meg őket, és nem bántam meg. Fiatalok voltak, szimpatikusak, energikusak, hitelesek, kicsivel később pedig seggrészegek. Ami élőben a Didjits és a Helmet keverékének tűnt (nagyon jól szóltak), az lemezen már kissé árnyaltabb képet mutat. Alapvetően punk irányultságú művelet ez, de valamiféle progresszív punk, ami nyilván sokat merít a Nomeansno izgalmas világából (az Invasives is vancouveri), de van benne pszichedélia,  kilencvenes éveket idéző noise rock, némi Cheap Trick hatás, kevés Hüsker Dü, poszt-hardcore, de lehet hogy igazából egyik sem. Ehhez az egyik semhez jár még egy mikiegér énekhang meg rengeteg fogós dallam, mindezt előadni pedig precízen és hatalmas energiával sikerül nekik. Már sokadik alkalommal.

 

Szólj hozzá!

USA Nails - Shame Spiral

2018. január 06. 19:59 - jószívvel.

a4120830130_10.jpg

Tavaly volt új USA Nails lemez is. Aki zabálta az előző kettőt, az ezt is zabálni fogja. Amúgy meg zaklatott, csulás, vad, kömény és geci noise-rock, ha nem ismerős. De most már legyen az, mert ez a londoni együttes kurvára nem hibázik. 

Szólj hozzá!

Cursed Moon - Rite of Darkness

2018. január 06. 19:24 - jószívvel.

a0105907947_10_1.jpg

Érdemes még egy kicsit 2017-ben élni, annyi kurva jó lemez jelent meg tavaly. Ez is egy közülük, az egyszemélyes Cursed Moon debütálása. Kibaszott nagy gótrock és halálrock himnuszok gyűjteménye, sláger sláger hátán, jelentős boszorkánykodással, szűzáldozattal, kecskevérrel, és okkult pogóval. Az egyértelmű The Sisters of Mercy csecsszopásba (van is egy feldolgozás a lemezen) gyönyörűen préseli bele a heavy metal, a crust, a black metal, és a punk finom kis morzsáit ez az arc, ráadásul úgy, hogy egyik lóláb sem lóg ki, minden tömören, velősen ott van mindegyik csodálatos, lélekemelő és lélekégető dalban. Tipikusan az a cucc, amit egyből újrahallgatsz, aztán megint. A Turn the Cross Upside Down című nótájára tökéletes elindulni, bárhova. 

 

Szólj hozzá!

The Hooten Hallers - The Hooten Hallers

2018. január 06. 15:44 - wovbagger

thhoo17.jpg

Mogorva dörmögéstől a tuvai torokmorgáson keresztül a felszabadult csujogatásig szinte semmi sem akadály a The Hooten Hallers énekese számára, de a bandatagok hangszeres tudása sem szégyellnivaló. Elnyomnak bármit, ami az eszükbe jut: szaxofonnal élénkített rákenrót, a II. vh. előtti öreg bluest, punkkal szennyezett vidéki gótikát, vagy csak egy frankó csűrdöngölőt. Remekül kikúrálja az ünnepek utáni depit. Bandcamp.

 

Szólj hozzá!

Black Mammoth - Overlord of the Pleasuredome

2018. január 06. 12:18 - wovbagger

blckmm17.jpg

A norvég Black Mammoth úgy nyomat tökéletes Sabbath-imádatot, hogy dalaiban leginkább csak a nótafa orgánuma a hamisítatlanul Ozzys. A zenei alapok ezzel szemben a Thin Lizzyt, a Kyusst és a The Stoogest juttatják az eszembe. Hedbendzselni ér.

 

Szólj hozzá!

Yanomamo - Neither Man nor Beast

2018. január 02. 18:56 - wovbagger

ynmm17.jpg

Doom-vezérelt sludge? Sludge-alapú doom? Vagy nevezzük csak ósztrál sztóndult metálnak? Végül is mindegy: aki komálja a következő bandákat: Bongzilla, (az első három) Mastodon, Church of Misery, Sleep, annak a Yanomamo sem fog csalódást okozni.

 

Szólj hozzá!

Storm of Void - War Inside You

2018. január 02. 18:23 - wovbagger

strvv17.jpg

Kétemberes (dob és gityó) instrumötál japán banda bemutatkozó albuma, amely nem vált világot, de kellemes levezető lehet az ünnepi-újévi lábadozás során. Persze van egy acsarkodó tétel is: a második számban Mark "Barney" Greenway vendégmorgóként emeli a produkció fényét. Hiva.

 

Szólj hozzá!

Doomsquad

2017. december 31. 14:30 - jószívvel.

Egy jó ideje menekülök már a kanadai Doomsquad teljesen sajátos, egyedi, kaktusz-szertartások önfeledt kántálásaitól hangos őserdei bulisátrába. Kibaszottul meg kell erőltetnie magát annak, aki szavakba akarja önteni, hogy mégis mi az istent csinál a Doomsquad, de nagyjából úgy kell elképzelni megtisztító mirákulumukat, mintha a Pocahaunted, a Peaking Lights, a Sand Circles és a Topaz Rags spirituális, monoton, asztrálsíkokra repítő sámánságát beragyogná egy lassan forgó diszkógömb szivárványfénye. Dervisek bugiznak a dzsungel táncparkettjén, transzcendens lötyögésben smárolnak szent démonok, nem evilági lelkek kínálnak meg a szeretet drogjaival. A zenei paletta eklektikus és experimentális, az összkép viszont egységesebb nem is lehetne. Disco, funk, minimal house és techno, pszichedelikus bármik, meditációs zenék, dub és drone, ambient és fülledt etnoszarságok maródnak egybe, te meg csak ropod testben és nem testben. A lemezeket hallgassátok végig egyben, ne kalimpáljatok a számok között, az kurva nagy parasztság. 

Tovább
Szólj hozzá!

Dead Quiet - Grand Rites

2017. december 30. 18:12 - wovbagger

ddqt17.jpg

A Barn Burner, a 3 Inches of Blood, és az Anciients egykori és jelenlegi tagjai alkotják a vancouveri Dead Quiet csapatát. Ezért nem csoda, hogy zenei palettájukra a klasszikus blues rocktól a tempós sztóner rákenróig szinte minden gitáros stílus ráfér. Röviden: jóság.

 

Szólj hozzá!

Shadowhouse - Conformity / Fall Down - 2017

2017. december 30. 09:09 - norberthellacopter

a3486740019_10.jpg

Nem voltunk éhínségre kárhoztatva idén jóféle post-punk/goth rock lemezek szempontjából, mivel azonban a portlandi Shadowhouse eddigi egyetlen nagylemeze, a 2014-es Hand in Hand (frissítve a link, ha akkor lemaradtál róla most rámész, és sírsz) nagyjából az évtized kedvenc lemeze számomra a zsánerből, és mivel azóta nem adtak ki semmit, én ennek a csupán két új dalnak is úgy örülök, mint a karácsonyi szezon lassú elmúlásának (bár még a szilveszter/újév borzalmas kombója előttünk van). Persze, mondanom sem kell, mindkét dal hibátlan, le is nyomtam gyorsan hatszor egymás után, csodálatos zenekar ez, azt kérem a 2018-as évtől, hogy legyen már egy új nagylemez is...

facebook

Szólj hozzá!

11 éves a blog.

2017. december 27. 15:33 - jószívvel.

giphy_9.gif 
Évek óta ez az első születésnapunk, amit nem felejtettünk el. Mondjuk a tök pontos napját még most sem tudom, de valamikor ilyenkor szokott lenni. Nekem amúgy még mindig van egy olyan érzésem, hogy teljesen vagány dolog, amit csinálunk, és frankó, hogy egész sokan követitek az itt felgyülemlett évtizedes szart. Csak így tovább, és köszi nagyon, a blog meg megy tovább, ahogy eddig. 

Szólj hozzá!

Cosmic Reef Temple - Age of the Spaceborn

2017. december 23. 16:38 - wovbagger

csmcr17.jpg

A kaliforniai Cosmic Reef Temple bemutatkozó anyaga egyszerre misztikus, éteri, rituális, és egyúttal meditatív transzba húzó, valamint eksztázisba kergető. A csoda persze nem a szavakban, hanem a hangokban rejlik, így ha rászánsz szűk háromnegyed órát, akkor lenyűgöző, a kísérleti-surf-space rock tengelyek mentén szerveződő, hihetetlen szaxofonjátékkal megtámogatott élményben lesz részed. Mindezt olyan nevű muzsikusoknak köszönhetjük, mint Deep Space Particle Diviner, vagy Interstellar Time Keeper. Az előbbiek miatt csak ismételni tudom magamat: az Age of the Spaceborn kategóriájának egyik legjobb albuma idén.

 

Szólj hozzá!