"I wanna rock you, baby..."

Various Artists - Meantime [Redux] Deluxe Edition

2016. október 24. 00:06 - minden hiába

a3915470201_16.jpgA helmetizált nemzedék feljön a föld alól, hogy tiszteletköröket rójon. Igazán megható gesztus, sisak nem marad szárazon.

Szólj hozzá!

Æthenor - Hazel

2016. október 22. 09:04 - wovbagger

aeh16.jpg

Az Æthenort jelenleg a következő négy zenész alkotja: Stephen O'Malley, Daniel O'Sullivan, Kristoffer Rygg (utóbbiak mindketten az Ulver tagjai), és Steve Noble (Brötzmann Trio). A Hazel szerzeményei a banda 2010-es olaszországi körútján kezdtek el körvonalazódni, és mostanra nyerték el végső formájukat.

Szólj hozzá!

Captain Crimson - Remind

2016. október 20. 11:11 - wovbagger

capci16.jpg

Hasonlóan az olyan frankó bandákhoz, mint a Truckfighters, a Graveyard, a Witchcraft és a Blues Pills, Karmazsin Kapitány is a svéd Örebro városának szülötte. Zenéjük alapvetően a hard rock és a grúvi rákenró keveréke, ami néha kicsit elcsúszik a sztóner felé. A Remind - ugyanúgy, mint 2012-es Dancing Madly Backwards című bemutatkozó lemezük - ráadásul igencsak jóra sikerült, kiköszörülve ezzel a hírnevükön esett tavalyi, az Ageless Time okozta csorbát. A Small Stone Records kiadványa:

Szólj hozzá!

Suma - The Order of Things

2016. október 18. 18:02 - wovbagger

suma16.jpg

A hat évvel ezelőtti Ashes nem hagyott mélyebb nyomokat bennem, az idén 10 éves Let the Churches Burn-t viszont nagyon szerettem. A The Order of Things szerintem valamivel jobban sikerült, mint 2006-os elődje. A játék alapjaiban persze nem változott: zajos pszicho-sludge révület, Franciából. Ezek az arcok nem Sumákolnak:

Szólj hozzá!

She Hunts Koalas - Terra Dementia

2016. október 18. 17:22 - wovbagger

shk-td.jpg

A Fácse-csoportban jött elő. Egyik kritika ezt írja róluk:

"The band plays an intriguing style of doom metal, sludge

and almost psychedelic ritual ambient style riffs.

It’s a highly complex and intelligent album."

Szólj hozzá!

Ten East - Skyline Pressure

2016. október 17. 16:28 - wovbagger

10e16.jpg

A palm deserti Ten East a blog megszületése utáni első évben kapott posztot (az egyénként pár nap híján tíz éves) Extraterrestrial Highway című kiváló bemutatkozó nagylemezével. A banda zenészeit egyébként olyan társulatokból ismerhetitek, mint a Yawning Man, a Fatso Jetson, a Kyuss, vagy a Black Flag. Ennek ellenére nem a megszokott kaliforniai szittyolás sztónert tolják, hanem itt tágabbak a zenei határok - ami mellett persze a jammelős-kísérletezős fíling is megvan. Aki ennél többet szeretne tudni róluk, annak ott van a Wiki-oldaluk.

Szólj hozzá!

Taman Shud - Oracle War

2016. október 16. 19:06 - minden hiába

a3033028551_16.jpgTavaly a Taman Shud bemutatkozó albuma volt a leginkább közkedvelt posztom, körülbelül tízszer annyi lájkot  kaptam, mint általában (huszonvalamennyit), aminek nagyon örültem, mert bebizonyosodott, hogy mégsem annyira szar az ízlésem és mások is az év egyik csúcsteljesítményeként tartják számon az említett korongot. Most itt a folytatás, amivel ha csak megközelíti a zenekar a Viper Smoke színvonalát, akkor én már bőven elégedett leszek. Csoporttagunkat pedig dícséretben részesítem, amiért működésbe hozta az albumfigyelő jelzőkürtöt.

Szólj hozzá!

Shintaro Sakamoto

2016. október 16. 19:04 - TurtleKat_

sakamoto2.jpg

Shintaro Sakamotóra pár hete találtam rá, és lépten-nyomon azon kapom magam, hogy a mappájába téved a kurzorom. Valami igazán bizarr, perverz élvezetre találok ezeken a lemezeken. Elcsigázóan vidám soft rockjának alján csehovi fájdalom lakik, egzotikus hangszerelésében valami szívfacsaró nihil. Andalító hawaii gitárok, kedvesen kopogó marimbák, dzsemirokvájos basszusok visszafogott diszkólüktetése, műanyagos szintetizátorhangszínek a nyolcvanas évek sötét oldaláról, bendzsók, fuvolák, kongák, torzított mókusvokálok, éteri, már-már elviselhetetlen vidámság és jópofaság, torokszorító móka. A legízibb easy listening mögött rejtőző pszichedelikus borzalom, a liftzenékből kiszivárgó vattacukorkáosz. Shintaro énekhangja kellemesen belelazít egy kényszerzubbonyos koktélpartiba.

Tovább
Szólj hozzá!

Frustration - Empires of Shame

2016. október 15. 18:11 - jószívvel.

a0993289062_10.jpg

A francia post-punk pápák idén is kurva jó albumot csináltak. Talán eddig a legjobban ez tetszik tőlük, bár az előzőre is ezt mondtam volna. Nagyon súlyos az első fele, brutális a nyitódal, aztán egyre furcsább lesz az anyag, ami tök jó, és egyébként valahol a névjegyük is ez. Aki post-punk, az nem hagyja ki.

Szólj hozzá!

Jealousy Mountain Duo - N°_02 (The Home of Easy Credit)

2016. október 10. 12:02 - wovbagger

jmd02.jpg

A Jealousy Mountain Duo rockot és jazzt de-, majd rekonstruáló dob és gitár összetételben működő improvizálást kedvelő német páros. Ehhez nyilván jönnek még az olyan hívószavak, mint az előremutató, és a kísérletező. Harmadik nagylemezük két éve látott napvilágot, de azt egyelőre sehol sem találtam meg.

Szólj hozzá!

Darkness - The Gasoline Solution - 2016

2016. október 06. 18:18 - norberthellacopter

1475753200_cover.jpg

A Sötétség nevű NSZK thrash metal zenekar a Kreator mögött Essen második számú cséplőbrigádja volt a nyolcvanas évek második felében, az utolsó lemezük huszonhét éve jelent meg, de most visszatértek, hogy nyomjanak nekünk egy kis észak-rajna-vesztfáliai prolithrast. Két tag van a régi brigádból, az énekes értelemszerűen új, hiszen az első két lemezt feléneklő Olli, és a harmadikon közreműködő Ray sincs már jóideje az élők sorában...

facebook

1 komment

Unity Crescent - Holding Off the Fear

2016. október 06. 17:23 - jószívvel.

r-6474286-1420128838-8191_1.jpeg

Megkockáztatom, hogy ezt a 2006-os lemezt nagyjából senki nem hallotta. Alig ismeri a Google, normális méretű borítót sem találtam, a Last.fm-en nagyjából rájuk se pislantottak, letölteni meg nem lehet sehonnan. A béna Soundclick oldalukról (komolyan, mi a töcs az a Soundclick?) vettem meg, ahol vaskos 128-as bitrátával árulták.

Ettől még kibaszottul meg kell hallgatni, hiszen ez a brit elektronikus formáció egyrészt kibaszott kemény és acidos és house-os és technós dögös-feszes és/vagy elúszott témák hegyeivel zakóztatja el a fejeket, másrészt pedig Jason Williamson a megváltó Sleaford Modsból is dalol a lemez jó pár szerzeményén. Mármint, komolyan, dalol. Nem csak szövegel. Fergeteges anyag, amit több embernek kellett volna és kellene hallania. Így az új Sleaford Mods kislemez előtt pár nappal jól fog esni, de akit elkap, az sokszor vissza fog térni ehhez a lemezhez. Aki meg szereti John Lydon és Shaun Ryder savas elektronikus lemezeit, az ezt is fogja. 

Amúgy ha valaki esetleg talál jobb minőségű verziót, az ne tartsa magában. Addig is, ezt a számot csumára fel kell tolni:

Szólj hozzá!