"I wanna rock you, baby..."

Neil Young - Dead Man

2016. szeptember 24. 11:01 - wovbagger

ny-dm.jpg

20

Szólj hozzá!

Kroh - Altars

2016. szeptember 23. 13:53 - wovbagger

kr-al.jpg

Zsíros, mocskos doom az angliai Birminghamből, minden metál őshazájából. A Kroh zenéje helyenként okkult felhangokkal, illetve gót rockos hangulati elemekkel is operál, de az egészet a lengyel származású énekesnő, Olivia hangja teszi egyedivé. Lassan, elnyújtva kántál, mint aki szögbe lépett, de nem akarja kihúzni. Hallgatózás lehetséges:

Szólj hozzá!

It’s Not Night: It’s Space - Our Birth is But a Sleep and a Forgetting

2016. szeptember 23. 13:32 - wovbagger

innis16.jpg

Az elszállt INNIS trióval négy éve, a Bowing Not Knowing to What című nagylemezük kapcsán találkoztunk. A nyerő formulán azóta sem változtattak sokat: köldöknéző space rockot tolnak, ami át-átcsúszik a súlyosabb pszichedeliába. Füleldoda:

Szólj hozzá!

Nuclear Moms - Who Cares

2016. szeptember 21. 19:39 - jószívvel.

a2875548475_10.jpg

Ha ezt a kikúrt lemezt tavaly, megjelenésekor hallom, teleordítom az internetet. Ez a lemez akkora kibaszott nagy rockmonolit, hogy nincs ember, aki ne baszna rá szét egy rendőrfalanxot, egy szalmabálát, egy politikust, egy vegánt, egy lakótelepi liftbelsőt. Kiüríti az agyad, megacélozza a puha gerinced, izzó vérrel tölti meg a fejed és csak mész és üvöltesz és nem lehet megállítani, mert ez a lemez ott zúg a füledben és legszívesebben egy marhalábszárcsonttal kergetnéd az egészségüket féltő ellenségeidet. Ez a lemez egy őrült nagy csoda. 

Az első kazijuk és egy splitjük odabent van.

Tovább
Szólj hozzá!

Buildings

2016. szeptember 21. 18:38 - jószívvel.

A Buildings eddig nálunk csak a 2014-es kislemezével képviselte magát, ami több int a semmi, de a kortárs noise-rock egyik legvadabb hordája ennél többet érdemel, úgyhogy mindenki készítse a döngető izmait, a Buildings ugyanis nem kímél senkit és semmit. Pszichotikus, frusztrált agresszió árad simán egyéninek is nevezhető dalaikból, melyek tömörek, összetettek, dögletesen nehezek és a faszlóbáló büdös dekadencia ellenére is elképesztően fogósak. A Buildings az újhullámos zajrock (és talán a picsogástól mentes post-hardcore) egyik legnagyobb bandája, akik nem hiába spliteltek már a kibaszott Hawks-szal és idén a kibaszott Volunteerrel. A Braille Animals kurva nagy klasszikus már, én nem találom tőle a fejem, de az életművükben véletlenszerűen turkálva is csak böszme taglókba lehet botlani.  

Tovább
Szólj hozzá!

Fun

2016. szeptember 21. 17:44 - jószívvel.

Finn zajrock banda. The Jesus Lizard, Bellini, Shellac kombó, ennélfogva színtiszta noise-rock. Aki zajrocker, az leszedi ezt a három lenyűgöző lemezt. Fogalmam sincs melyik a legjobb, épp amelyiket hallgatom, attól libabőrözök.

Mármint most komolyan, mennyire gyönyörű ez a dal már az első lemezről:

És ez jön utána bazdmeg:


Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: fun noise-rock

The Dreams - Morbido

2016. szeptember 20. 20:04 - TurtleKat_

the_dreams_morbido.jpg

Ezt találtam. Az álmok. Hiszterizáló post punk halu dubos zöngékkel, mintha a Pop Group találkázna a Peaking Lights-cal, túlvezérelt üdítőitalok, húsevő koktélcseresznye megeszi a megszeppent krokodilt. Becsületkasszás bandcamp. Nálam már burjánzik. 

Szólj hozzá!

High Spirits - Motivator - 2016

2016. szeptember 20. 17:15 - norberthellacopter

674_highspiritsmotivatorlp_bg.jpg

Nem nagyon foglalkoztam még soha Chris Black zenekaraival a blogon pedig eléggé bírom a srácot, valamikor rövid ideig a Nachtmytiumban is zenélt, és most is van vagy négy-öt aktív zenekara, amiből a Dawnbringer Nucleus-a, vagy az utolsó Superchrist lemez (Holy Shit) egészen kiváló anyagok voltak, de mind közül a High Spirits az abszolút kedvencem, amióta hallottam az első két demót még valamikor 2009 körül. Azóta ez már a harmadik nagylemez (ha az első két demót összevonó Self titled kiadványt is idevesszük akkor negyedik), és már a nyitó, abszolút Thin Lizzy/korai Maiden ízű Up and Overture félperces intró elején éreztem, hogy ez a fickó megint megcsinálta (az egész lemezt egyedül játszotta fel, ő volt a producer is), az első három dal akkora levegőöklöző/léggitáros old school US heavy rock/NWOBHM, hogy a farmerdzseki magától felugrik a válladra, és már indulsz is a serkenő bajszú, hosszúhajú haverokkal hogy bevegyétek a nyolcvanas évek legelejének neonfénytől pulzáló, szeméttel teli nagyváros éjszakai utcáit. A lemez egyébként mindössze fél óra, de az legalább minden üresjárattól mentes, nálam első nekifutásra négyszer ment le egymás után munkában, egyszerűen muszáj voltam mindig újraindítani. Rajtam kívül nem tudom ki fog ennyire lelkesedni érte (senki), de igazából tökmindegy, nálam ez 100% hogy évvégi top 5. A "poros" hangzás is nagyon a helyén van, a borító  meg amúgy mennyire '79-82?

facebook

Szólj hozzá!

Mondo Drag - The Occultation of Light

2016. szeptember 16. 18:47 - wovbagger

md16.jpg

Az oaklandi bandát hallgatva mintha a Goblin jammelne együtt a Pink Floyddal,

miközben mindannyian mérgesek, mint a punkok.

Szólj hozzá!

Sumerlands - Sumerlands - 2016

2016. szeptember 15. 21:36 - norberthellacopter

a3138946671_10.jpg

Gyűröm pár hete ezt a lemezt - a 128-as kint van egy ideje, de mondom annyira nem lesz sürgős rajtam kívül senkinek, hogy a kiposztolásával ne várjam meg a 320-at - amit azóta vártam, hogy meghallottam a Guardian című előzetesen kiadott dalt, mert azt a fajta doom hatásoktól sem mentes klasszik heavy metalt tolják, ami visszarepít a nyolcvanas évek első felébe, és amiből soha nem elég. A zenekarban az undergroundból két jól ismert arc, Justin DeTore (The Rival Mob, Magic Circle, Battle Ruins, stb-stb-stb) és Phil Swanson  - egyszer már tényleg megcsinálom a nagyposztot a zenekaraiból, és akit én a Hour of 13 első lemeze óta felettébb kedvelek - is ott van, na kettejüknek szerintem összvissz volt már vagy negyven zenekara...

facebook

Szólj hozzá!

Dumb Numbers

2016. szeptember 15. 16:44 - jószívvel.

Utálom leírni, hogy supergroup, de hát ez bíz szupergrúp, és most hogy egy hónapja itt a második lemezük, ki is rakjuk az elsővel együtt, mert eddig leszartuk valamiért. 

Első lemez: Adam Harding, Lou Barlow (Sebadoh, Dinosaur Jr., Folk Implosion), Dale Crover (Melvins), Murph (Dinosaur Jr.), Bobb Bruno (Best Coast), CR Matheny (Emperor X), és sokan mások.

Második lemez:  Lou Barlow (Dinosaur Jr., Sebadoh), David Yow (The Jesus Lizard), Dale Crover (Melvins), Murph (Dinosaur Jr.), Bobb Bruno (Best Coast), Kevin Rutmanis (Cows, Melvins), Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten), és sokan mások.

Tovább
Szólj hozzá!