"I wanna rock you, baby..."

Drive by Wire - Spellbound

2018. február 24. 12:08 - wovbagger

drvbw18.jpg

A Drive by Wire negyedik nagylemeze a holland sivatag mélyéről érkezett hozzánk. Pszichoszomatikus rockjuk fő húzóereje a fifikás riffek mellett Simone Holsbeek istennői hangja: a hölgy egyaránt otthon van kiabálásban, süvöltésben, tábortűz melletti danolászásban, és az érzelmes dallamok tolmácsolásában is. Csajos sztóner rock a legjobb fajtából, füleldoda!

Csirip / Insta / Hivatal

 

Szólj hozzá!

Vojd - The Outer Ocean - 2018

2018. február 24. 11:54 - norberthellacopter

817_vojdtheouteroceanlp_bg.jpg

Az ex-Entombed, Enforcer, stb tagokból álló Black Trip első és második lemeze is fantasztikusan jó old school heavy metal volt - ha lemaradtál róla, és van egy kis eszed, akkor most leszeded őket (mindkettőnél frissítettem a linket), előkapod a szekrényből a Killers pólót, borotválsz bajszot, és hülyére léggitározod magad az erkélyen. Aztán tavalyelőtt nevet váltottak, majd Vojd néven most jött meg az első LP, ami szintén nagyon jó lett, nagyon messze nem mentek el az előzőektől, de még mélyebbre mentek a hetvenes évekbe. A letöltőlinkbe odacsomagoltam a tavaly év végén megjelent kétszámos kislemezt is (ezek az LP-n nincsenek rajta), ami meglepő módon,szintén pompás. Király zenekar.

facebook

Szólj hozzá!

Carpenter Brut - Leather Teeth - 2018

2018. február 24. 11:21 - norberthellacopter

leatherteethcover.jpg

Persze ahogy az lenni szokott minden felkapott műfajnál, ez a dolog is kezd kicsit az önmaga farkába harapni, de azért a Carpenter Brut még mindig remek cucc. A Garm vendégénekével (itt The Mouthpiece Of The Night néven) felvett Cheerleader Effect egy kiváló dal, nagyon érzi ezt a témát - az utolsó Ulver EP miatt ez egyáltalán nem meglepő - de a legnagyobb a Kvohsttal (aka. The Dream Crawler...) felturbózott Beware the Beast, ez más hangszereléssel simán felfért volna az új Grave Pleasures-re is. Ja, és megvan az év egyik legjobb dalcíme is: HAIRSPRAY HURRICANE

facebook

Szólj hozzá!

Marriage + Cancer - Marriage + Cancer

2018. február 17. 20:19 - jószívvel.

a3435647896_10.jpg

A portlandi Marriage + Cancer első nagylemezén lényegében The Jesus Lizard és Nirvana keveréket játszik. Árad a '90-es évek erőszakos, húgyszagú, disszonáns és fémesen nyekergő dzsuvája rendesen. Nagyon noise-rock, idén még nem is volt talán ennyire nagyon noise-rock valami.

Szólj hozzá!

Bodykit - No-NRG

2018. február 17. 20:03 - jószívvel.

a2418135982_10.jpg

Fogalmam sincs ez mi a halál, de kurva jó. Beteg, de bőven táncolható lüktetésű kísérleti, drogos punk elektronika, ami erősen no wave és indusztriális ihletésű dekadenciával teszi fel a polcra az elméd. Baszott nagy basszusok, szent és sötét monotónia, tömegoszlató, steril és latexszagú zakatolás, zseniálisan felépített leépítések sokaságai.

Szólj hozzá!

Dead Vibrations - Dead Vibrations

2018. február 17. 12:49 - wovbagger

ddvbr18.jpg

Londonból érkezett hozzánk a Dead Vibrations bemutatkozó lemeze, amely címére rácáfolva egyáltalán nem halott, de még csak nem is lassú. Olyan, a hiperűrbe transzportáló zajos space-kraut-pszichó rock hibridet prezentálnak alig több, mint fél órában, hogy minden leendő asztronautának leesik az álla, és lenn is marad.

 

Szólj hozzá!

Apostle of Solitude - From Gold to Ash

2018. február 16. 17:21 - wovbagger

apos18.jpg

Az indianapolisi Apostle of Solitude négy év után adta ki negyedik önálló nagylemezét. A csapásirány pedig továbbra is a tradícionális doom. Csekira:

 

Szólj hozzá!

Doubting Thomas - The Infidel

2018. február 14. 18:55 - jószívvel.

r-7234-1245616296.jpeg

A remek név cEvin Key-t és Dwayne Goettelt takarja, a Skinny Puppyból, akik 1991-ben csinálták meg a The Infidelt, ami szerintük filmzene nem létező filmekhez. Hogy ez mennyire jön át, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre egy dögös, beteg, kísérletező, súlyos és nehéz és kimerítő, ambient, trance, techno, zaj-elemekkel erősen megdíszített indusztriális EBM anyag, amire rohadt jó megőrülni. Döngölős, elszállt, bizarr, meglepő, dekadens, kemény és perverz táncba hívó muzsika, a Skinny Puppy tagok oldalprojektjei közül mindenképp az egyik legjobb. 

Szólj hozzá!

Security - Arid Land

2018. február 14. 18:06 - jószívvel.

a2434599427_10.jpg

Agytisztító, spirituális, sámáni és sátáni, indusztriálisan zakatoló-kalapáló vagy épp savasan folyó zajcsermely, ami lassan, de kíméletlenül rozsdálja szét a lelked és emel át rohadt dimenziókba. Némi Swans, némi Twin Peaks, némi Cocteau Twins (főleg a vokálban), némi Missing Foundation, némi Banshees, némi ilyesmi. Nagyon vaskos, nagyon lerántós, gyönyörűen gyászos és mélyre baszó, világtemető anyag.

Szólj hozzá!

The Discussion - Europeean Tour EP

2018. február 14. 17:46 - jószívvel.

a4054862522_10.jpg

Ezt csinálja most Laura Pleasants, amíg a Kylesa nem áll újra talpra. A savannahi hangulat megvan, kellemes, pszichedelikusnak is mondható, sztónerikus és post-punkisztikus valami, de remélem mások izgalmasabbnak találják, mint én. Amúgy tök nem vágom, hogy a borítón csak simán elírták, hogy "European", vagy ez direkt ilyen? Mert mindenhol helyesen írják a neten, csak ők nem. Ez a kérdés pedig szerintem sokkal érdekesebb, mint a kislemez. 

Szólj hozzá!

The Atlas Moth - Coma Noir

2018. február 12. 17:16 - wovbagger

thtls18.jpg

A chicagoi The Atlas Moth négy év után kiadta a negyedik nagylemezét. A Coma Noir mindenkinek tetszeni fog, akit izgalomba hoznak a post-metalt és sludge-ot vegyítő zenekarok. Bőven van benne súly, és emellett kiválóan fülbe ragadó dallamok hallhatók a kilenc szerzeményben.

 

Szólj hozzá!

Sundrifter - Visitations

2018. február 11. 18:13 - wovbagger

sndrf18.jpg

A Sundrifter Bostonból érkezett hozzánk, és hangulatos sztóner muzsikát tol. Dalaikban van egy kis Kyuss, egy kis Sasquatch, egy csipetnyi Naam, valamint egy sóhajnyi QotSA. A Visitations ráadásul minimális krajcárért a tiéd lehet a Bandcampről.

 

Szólj hozzá!

Hol Baumann - Human

2018. február 08. 21:56 - jószívvel.

a3029074307_10.jpg

Idén 10 éves Olivier Oland médiaművész úr Hol Baumann néven készített egyetlen, zseniális, alapvető, létfontosságú, agyrobbantó, epikus és ki tudja még milyen szuperlatívuszos nagylemeze. Baszki, mikor először hallottam, a felénél majdnem elbőgtem magam az örömtől, annyira rámnőttek ezek a hibátlanul - és a mai napig izgalmasan - épülő, kellemes melankóliával, katartikus melódiákkal, felemelő színekkel és képekkel, városi csillagporral, lüktető-formálódó DNS-spirálokkal, űrsivatagok barátságos gombapápáival fejbebaszó szerzemények. De inkább az Ultimae Records egyenborítója beszéljen helyettem, ők még nem nagyon adtak ki olyan anyagot, amitől ne pislogtam volna elvarázsolva, magamba süppedve, molekuláimra szétrobbantva. 

Szólj hozzá!

Prison Shower - Voyeur

2018. február 08. 21:22 - jószívvel.

a2476909402_10.jpg

Két nagyon csúnya szám. Nyers, zajos, szaros, maró, erőszakos, perverz, rémisztő, az áradó, koponyapréselő nihilre meg rá lehet könyökölni. Valamiféle tetves, kábós, lo-fi sludge-rock garázsgedva a punkon innen és túl. Amúgy azóta penészedik a fal a nappaliban, amióta először beraktam ezt a szennyet.

 

Szólj hozzá!

Rhye - Blood

2018. február 06. 21:22 - jószívvel.

a3594593129_10.jpg

Ennél gyönyörűbb, selymesebb, megindítóbb, megrázóbb és megtisztítóbb baszomságot idén nem nagyon fog kiadni senki, de ha ki is ad, azt nem fogom elismerni. Lassú, szomorkás, sötétkés, melankolikus, de mindezzel együtt mégis végtelenül laza, szexi, árad belőle az intim szeretet és néha annak szintén inspiráló hiánya, az örömkönnyek sópárája, a búbánat katartikus csendje és a lassítva egymásnak dörgölőző meztelen testek ordító hormonszaga.Simulós, kurvára cool, lötyögős r'n'b, minimalista dreampop, grúvi-fánki szintipop, diszkó, valamint szívbemarkolóan és édeskésen romantikus soul-pop vegyül itt, könnyedén, egyszerűen, baszottul tisztán, mintha a világ legegyszerűbb dolga lenne olyan lemezt írni, amitől a tükörsimára csiszolt táncparketten csak ülsz magadba bámulva és csak belül táncolsz, egyedül vagy nem egyedül. Nincs egyetlen felesleges hangja sem, részemről eddig simán az év lemeze, nem mintha ez jelentene bármit is.

A Rhye első lemezét alant megtaláljátok (sok klippel egyetemben), nagyon erős, de a pornó és a naivitás kissé túl van rajta tolva. Amúgy egy Milosh nevű kanadai popmester csinálja, akinek a szólólemezei is nagyon jók. 

Tovább
2 komment

In Vain - Currents

2018. február 06. 17:12 - wovbagger

nvnn18.jpg

Az In Vain norvég kollektíva, amely a prog death és a prog black cimkék mentén definiálja a saját zenéjét. Ennek ellenére nekem sokkal inkább a Mastodon esete jut róluk eszembe, akiknél hozzájuk hasonlóan a vadabb albumok után progosabb/közérthetőbb lemezek következtek a negyedik sorlemeztől. Az In Vainnél azért itt-ott befigyel a tisztább ének mellett a hörgés, illetve egy-két helyen a death-es vagy a blackes megoldás is, de nekem pont ettől tetszik a Currents: sokrétű és -rétegű, közben mégis nagyon hallgattatja magát. Nem egy kritikában már most évlemezét kiáltottak rá. Az előző három albumot meghallgathatod a másik Bandcamp-oldalukon, és ha mindenáron szeretnéd őket birtokolni, akkor sikíts!

 

Szólj hozzá!

Flesh World

2018. február 04. 20:42 - jószívvel.

Oké. Szóval a Flesh World tavalyi lemeze egy hatalmas Solid Space dallal nyit. Ez nem csak azért nagy szó, mert a Solid Space egyetlen lemeze a világ legjobb lemeze, hanem azért is, mert fasz se ismeri őket, és így talán. Most komolyan, akik a Destination Moonnal kezdik a lemezüket, egyszerűen nem csinálhatnak szart. A Flesh World nyilván nem is csinál. Sőt, basszátok meg, sőt. A '70-es és '80-as évek sötét, elvont, melankolikus, világtemető goth- és deathrockja vegyül itt a legszebb post-punk hagyományokkal és természetesen a punkkal is, közben meg hajlamosak az álmodozós, természetközeli, Not Not Fun-jellegű pszichedelikus elúszásokra is. Visszhangos csajvokál (Jess Scott, a Brilliant Colorsból), puffogó, táncba hívó sámándobok és keményen dörmögő basszus, és persze nehezen feledhető szinti- és gitármelódiák sokaságai. Olyan, mintha a Siouxsie and the Banshees, a végső stádiumú Pocahaunted, a Section 25 és mondjuk a Birthday Party fejelne össze egy The Cure koncerten. Kibaszott nagy együttes, nincs rossz számuk. Ja, és amúgy a második beszarás lemezüket az Iron Lung adta ki, nem tudom miért, de jól tette.

Aki nem szedte le 2 éve a Solid Space zseniális lemezét, az ne halljon már meg hülyén, újraraktam a linkét. Puszi. 

Tovább
Szólj hozzá!

Gridlock'd - 1997 - The Soundtrack

2018. február 04. 10:38 - brcwyn

g_d-t_s.jpg

Az Utolsó belővés-t tavaly 20 éve mutatták be. Nyáron terveztem posztolni a filmzenét, de váratlanul közbejött, hogy nem voltam, hm, eléggé egyben hozzá [vagy bármi máshoz ;^] . Tegnapról mára virradóra kisképernyőn véletlenül belefutottam a minden egyes alkalommal kötelezően újranézendő mozgóképbe, amiről beugrott ez az egész sztori: ennek apropóján nesztek a hangzóanyag.

Szólj hozzá!

Cult Values - Cult Values

2018. február 03. 20:38 - jószívvel.

a2871613936_10.jpg

Két éve rohad ez a lemez a posztolandó szaraim között. De ami késik. Dallamos, sötét, világégető, haragos és minden eszelős sodrása és taglója ellenére is melankolikus, szenvedélyes rugdalózás megy itt, nagyon megírva, nagyon lecsiszolva, nagyon összeszorított fogakkal. Nekem róluk mindig az Article of Faith ugrik be, ami jó, mert amúgy olyan fogós, tömör, karakteres, okos és mégis pofán baszó dalokat nem mindenki tud írni. Egyébként egy Berlinben alakult nagyon nemzetközi hardcore-punk bandáról van szó, akiknek a bemutatkozó lemezét - azaz ezt - a Sabotage és a Deranged adta ki. 

Szólj hozzá!

Komplikations

2018. február 03. 19:54 - jószívvel.

A mindenkori munkásosztály poklának bűzlő bazársoráról szólnak ezek a pszichotikus, őrült, kiakadt, és egyáltalán nem épeszű, de annál elragadóbb szintipunk himnuszok, amikre néha táncolsz, néha pogózol, néha mindkettő, néha meg csak nézel, hogy mi az isten ez az egész, és mi a faszért rángatózol, mint aki rohamot kapott. Olyan, mintha a Sex Pistolsnak csak egy analóg szintire és egy dobra futotta volna, mintha a Public Image Ltd. rohadtul alább adta volna, mintha az Angelic Upstarts gyerekzsúrokon terjesztené az igét. Egy ideje mosatom velük az agyam, és meg voltam győződve róla, hogy ennél britebb szar nincs, de aztán kiderült, hogy tökre belga és német tagokból áll az együttes (az énekesről mondjuk egyiket sem hiszem el, de utánanézni nem fogok). Ez azonban senkit ne zavarjon. Kurva jók.      

Tovább
Szólj hozzá!

Tim Timebomb's - Rock'n'Roll Theater

2018. február 03. 19:35 - wovbagger

ttrnr12.jpgTim Timebomb valójában azonos Tim Armstrong Rancid-vezérrel, a Rock'n'Roll Theater pedig a 2012-es második szólólemeze. Ami találó címéhez híven szűk 35 percben a street punktól a cincogós rákenróig mindent magába foglal, amit a dünnyögő gitáros-énekes csak el tud tolni a haverokkal.

 

Szólj hozzá!

Sorcerer - The Crowning of the Fire King

2018. február 03. 15:51 - wovbagger

srcrr17.jpg

A tradicionális doomban utazó svéd Varázsló bő két évtized után 2015-ben tért vissza a nagyszerű In the Shadow of the Inverted Cross című munkájával. A The Crowning pedig a két évvel később megérkező folytatás, ami simán hozza elődje színvonalát.

 

Szólj hozzá!

Uncle Jesus - Bob Gnarly's Noodle Factory

2018. február 02. 22:07 - jószívvel.

a1917220408_10.jpg

A messzemenőkig retardált név és a hasonszőrű lemezcím, valamint a magas művészetet fitymán pöckölő borító láttán az emberek értelmesebbik hányada megkönnyebbülve sóhajt fel: pisaszagú szemét fasz zajrock, hála a magasságosnak. Igen, az. Nagyon komolytalan, de nagyon vagány texasi beltenyésztett pélók kancsal rockja, amiben a tipikusnak is nevezhető szennyes noise-rock gány mellett ott van egy szép dózisnyi grunge, '80-as agresszív punk, '90-es dallamos-popos punk, és a pszichotikus, vállalhatatlan weird rock megmagyarázhatatlansága is. Aki szereti, ha faszon verik és kiröhögik és le se szarják a rock and rollt, az nagyon tanulja meg ezt a lemezt, mert azon túl, hogy bizarr, dekadens és mégis baráti, bulis hangulata rendkívül rokonszenves, jó hallani olyan hülyéket, akik érezhetően kurvára jól érzik magukat, miközben csak barmulnak egyet a garázsban.

     

Szólj hozzá!

Neter - Inferus

2018. február 01. 19:05 - wovbagger

ntrnf18.jpg

Régisulis halálmetál Spanyolból, ami mindenkinek tetszeni fog, aki komálja a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján megjelent Morbid Angel- és Immolation-lemezeket. Az Inferus pont olyan, mintha a floridai színtér szülötte lenne bő harminc évvel ezelőttről - bár, ha akkor jelent volna meg, akkor mára már hivatkozási alap volna. Csekira:

 

Szólj hozzá!

Blood Bells - A Time for Roses - 2018

2018. február 01. 19:02 - norberthellacopter

hqdefault.jpg

Oké, tudom, van aki már csak legyint hogy "á má megint egy újabb gót-pusztpunk-deathrock banda" dehát ez van, ez megint egy tökélestes stílusgyakorlat. Ezúttal ez egy új duó a texasi Dentonból, és minden a helyén van, a poros hangzás, a megszokott halálvágyó énekhang, a dobgép őrületesen vereti a kriptapunk tempókat, ki lehet hagyni éppen, csak nem érdemes. Én három napja napi kétszer-háromszor lepörgetem.

facebook

Szólj hozzá!