"I wanna rock you, baby..."

Fotocrime - Always Night - 2017

2017. november 20. 19:07 - norberthellacopter

a3997915399_10.jpg

A Coliseumból ismert Ryan Patterson említett zenekarának felrobbanása után hozta össze ezt a formációt a Young Widows gitárosával, egy basszeroslánnyal és egy Anya nevű dobgéppel, gyönyörűen belesimulva a mostani darkos, gótrokkos poszt-punk hullámba. Ez az új anyaguk egy hatszámos cucc, az előző, háromdalos kislemezt nem csaptam hozzá, mert annak dalai rajta vannak ezen is. A legjobb, hogy pár hét múlva akár meg is nézheted őket a fővárosban, ingyen.

facebook

koncert esemény

Szólj hozzá!

Alastor - Black Magic / Blood on Satan's Claw - 2017

2017. november 20. 18:44 - norberthellacopter

folder_30.jpg

cover_183.jpg

Ez a tavaly megalakult svéd pszihedelikus doom négyes idén kiadott két EP-je (a kettő simán kiad egy teljes nagylemezt, 55 perc) gyógyír lehet minden csalódott Electric Wizard rajongónak, van itt kötelező horror- fuzz-  okkult- hetvenes évek mánia, hosszú dalok, nagy riffek, melegen morzsoló óriási vintage hangzás, a tízperces Bad Moon Rising (Creedence Clearwater Revival) feldolgozástól meg be fogsz szarni, remek átirat.

facebook

 

Szólj hozzá!

Steak - No God to Save

2017. november 20. 18:40 - wovbagger

stk17.jpg

A brit Steak sztóner hard rockban nyomul, de nem az Electric Wizard-féle mocsokban és trágyában meghempergetett hibrid az irányvonaluk, hanem a napfényes kaliforniai mosolygós-füves sztóner, a lá Kyuss.

Legközelebb élőben: 2017. december 10., Bécs, Arena

a Greenleaf és az Atomic Bitchwax előzenekaraként.

 

Szólj hozzá!

Escape is Not Freedom - Goldsmith

2017. november 18. 09:27 - wovbagger

scpn17.jpg

A chicagoi Escape is Not Freedom bemutatkozó nagylemeze a sludge és a noise ötvözésén munkálkodik, dalaik ezáltal mocskosak, torzak és disszonánsak. A tíz szerzeményt végighallgatva az az érzésünk támadhat, mintha együtt játszana egy színpadon a The Smashing Punpkins, a Soundgarden, a Killing Joke és a Melvins. Fincsi, mi?

 

Szólj hozzá!

Blown Out

2017. november 16. 00:34 - bloody holly

A következő bandák tagjaiból alapult a post tárgya.
BONG, Drunk In Hell, Haikai No Ku, 11Paranoias, Khunnt és a pigs pigs pigs.
ennyiből  ki lehet számolni a lehetséges szonikus elszállas valószinűségi hányadosát, ami meglehetősen nagy lesz, Mike Vest a gitáros, amúgy is rendkivül szorgalmas ember, vagy 6 bandát működtet egyszerre
drogos ocsmányság mind, de talán a Blown Out a leginkább. Teljesen züllött szétszállás, végtelen gitárszolókkal, és a nyugodtság mértékét  mélységesen kimaxolo épüléssel.
Kirakok ide párat a megjelenések közül, ha is nem az összeset, mert jelentős különbség nincs köztük, s főleg csak azért mert faszán néznek ki a boritók egymás alatt.

Mindenféle info ill vásárlás

Tovább
Szólj hozzá!

Ruby the Hatchet - Planetary Space Child - 2017

2017. november 15. 10:03 - brcwyn

rth-psc.jpg

Megjelent egy ilyen. Aki az elődjét (Valley of the Snake, 2015 - frissült a linkje) szerette, mint én, annak nem lesz nagyon sok baja ezzel sem. Horror helyett ezúttal űrbéli a csomagolás, nem véletlenül. A 2012-es debütálás (Ouroboros) ingyenes osztogatása időközben megszűnt. A folytatásban az és a két eddig még nem posztolt EP található.

facebook / bandcamp

Tovább
Szólj hozzá!

Ulver - Sic Transit Gloria Mundi - 2017

2017. november 14. 19:51 - norberthellacopter

a0985707939_10.jpg

Itt az új háromdalos Ulver EP, rajta egy kiváló The Power of Love feldolgozással és két szintén kiváló saját dallal, amik abszolút nem ütnek el a Frankie Goes to Hollywood slágertől. Megmondom őszintén, nekem a Nattens Madrigal óta semmi nem tetszett tőlük ennyire mint ez, bár ez inkább betudható a most választott iránynak, mint magának az Ulvernek, ha érted mire gondolok...

facebook

Szólj hozzá!

Auðn - Farvegir Fyrndar - 2017

2017. november 14. 19:19 - norberthellacopter

cover_181.jpg

A Season of Mistnél jött ki a napokban ennek a párezer fős izlandi faluból startoló atmoszférikus black metal zenekarnak a második lemeze, minőségében simán odatehető a többi onnan érkező anyag mellé. Tehát ha elkapott az a sor, meg mondjuk a mostani lengyel vonal, kenjed, mert jó, és egy ködös, melankólikus november végi erdei sétához is kiváló választás.

facebook

Szólj hozzá!

Cloud Catcher - Trails of Cosmic Dust

2017. november 14. 17:59 - wovbagger

cldc17.jpg

A denveri Cloud Catcher a hetvenes évek hard fuzz rock/metál muzsikájában merül el, elődei közé pedig olyan bandák sorolhatók, mint a Cream, Blue Cheer, vagy a Blue Öyster Cult. Nyomokban tartalmaz némi sabbathizmust is. A dalok témáit pedig kitalálhatod, ha ránézel a lemezborítóra: sci-fi + mágia.

 

Szólj hozzá!

Mad God - Tales of a Sightless City

2017. november 14. 00:48 - wovbagger

mag17.png

 A dél-afrikai Mad God trió súlyos, fuzzos-mocskos, helyenként mégis jócskán elszállt, bluesban is gyökeredző, garázsos megoldásokkal is operáló doomban utazik. Röviden ennyi a lényeg.

 

Szólj hozzá!

Alvarius B - With a Beaker on the Burner and an Otter in the Oven

2017. november 13. 01:27 - TurtleKat_

ab17wabotb.jpg

CD1
CD2

Volt Sun City Girls-ös Alan Bishop barátunk harmincöt új számot pakol elénk, duplacédé vagy triplaelpé formájában, ki honnan nézi. Agresszív, vitriolos country-k, pszichedelikus felső-afrikai és közel-ázsiai hangulatok, balladisztikus vérfürdő-rendezés, gyűlöletódák, ragák, lírai leszámolások spagetti western tájakról és polgárháborús övezetekből. Szerintem Alan az egyik legkarakánabb arc ma, kemény dalokat ír, sötét és karcos szövegekkel. Szarkasztikus, nyers, forrongó és hipnotizáló két óra. 

 

Szólj hozzá!

Thunder - Rip It Up

2017. november 12. 15:24 - wovbagger

thdr17.png

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy londoni banda, akik '92-ben a második nagylemezükkel (Laughing On Judgement Day) akkorát dobtak, hogy annak idején velük (is) volt tele a rocksajtó. Aztán változtak az idők, a Thunder nem lett világsztár, viszont azóta is - két rövidebb megszakítástól eltekintve - pár évente megbízható minőségben hozzák a rájuk jellemző blues-os hard rockot. Aktuális albumuk, a Rip It Up idén februárban jelent meg; azoknak pedig, akik mostanáig nem ismerték őket, álljon itt a Laughing On... is.

 

 thdr92.jpg

Laughing On Judgement Day (1992)

Szólj hozzá!

Electric Eye - From the Poisonous Tree

2017. november 11. 11:23 - wovbagger

eley17.jpg

Másfél év után másodszor is vendégünk a norvég Electric Eye.

A csapásirány változatlanul a space-kraut-drone rock.

 

Szólj hozzá!

Warrior Pope - Anchorite

2017. november 10. 21:34 - wovbagger

wapo17.jpg

A bristoli Warrior Pope az év talán legnagyobb meglepetése. A brit banda ugyanis a doomtól a post-rockig tucatnyi szubzsánert és hangulatot gyúr egybe játszi könnyedséggel, miközben erőlködésnek még nyomát sem érezni a négy monumentális szerzeményben. A pontot az teszi fel az i-re, hogy mindez akár ingyen is a tiéd lehet.

 

Szólj hozzá!

Pilgrim - Misery Wizard

2017. november 09. 22:41 - wovbagger

misery_wizard_12.jpg

Ezekkel a művésznevekkel, mint: The Wizard, Krolg Splinterfest, Slayer of Man, illetve Count Elric the Soothsayer vajon milyen zenét játszhat a rhone island-i Pilgrim? Igen, jól sejtitek, a Black Sabbath-Cathedral-Electric Wizard-Sleep vonalon mozgó, zsíros riffgyártó sztónerdoom az ő műfajuk. Mindent tudtok.

 

Szólj hozzá!

Planet of the 8s - Planet of the 8s

2017. november 09. 01:01 - wovbagger

plnt8.jpg

Az aussie Planet of the 8s meggyőzően tolja az altero-sztónert, vagyis olyan, mintha az Alice In Chains és a QotSA közösen játszana jól megírt dalokat.

 

Szólj hozzá!

The Seven Fields of Aphelion - Keep the Ocean Inside

2017. november 07. 21:24 - jószívvel.

a1618840592_10.jpg

Na, srácok, hét évvel a bámulatos Periphery után a Black Moth Super Rainbow szintikirálynője újra lemezt adott ki, és újra bámulatosat. Párszor már meghallgattam, a közepénél már bőven az ölemben fekszik a lelkem és csak simogatom és simogatom. Könnyekig megható, megtisztító, katartikus ambient ez is, sok-sok zongorahanggal, sok-sok érzéssel és mély, kíméletlen, fájdalmas, megváltó tisztasággal. Mestermű, nem egyéb.

Aki nem ismerte eddig, annak a Periphery-t is ideraktam: 

Tovább
Szólj hozzá!

Ancient Methods - Turn Ice Realities into Fire Dreams

2017. november 07. 21:12 - jószívvel.

a3775957698_10.jpg

Haladunk tovább, időrendben visszafelé zakatol a rohadék technovonat, ez Ancient Methods 2015-ös lemeze. A hangulat a szokásos, a szokásosan sötét és nyers és kevély, de a szemeket ez is tágra nyitja. Talán a kedvenc számom tőle ezen a lemezen van, de nem mondom meg, hogy melyik az, legyen elég annyi, hogy azzal nyit a lemez. 

 

Szólj hozzá!