"I wanna rock you, baby..."

Invasives - Shorts

2018. január 09. 23:33 - minden hiába

a0639786969_10_1.jpgEz az este már menthetetlenül 2017 rövid és modern punk rock lemezeié... lehetne, ha menet közben nem döbbentem volna rá, hogy ez az Invasives anyag 2015-ös, csak valamiért később jutott el hozzám, és tavaly egész évben azt hittem, hogy ez egy friss dalcsokor. De mindegy is, már úgyis évek óta be akarom mutatni ezt a bagázst, szóval még jól is jött ez a kis tévedés.

A régi West-Balkános Nomeansno koncert előzenekaraként ismertem meg őket, és nem bántam meg. Fiatalok voltak, szimpatikusak, energikusak, hitelesek, kicsivel később pedig seggrészegek. Ami élőben a Didjits és a Helmet keverékének tűnt (nagyon jól szóltak), az lemezen már kissé árnyaltabb képet mutat. Alapvetően punk irányultságú művelet ez, de valamiféle progresszív punk, ami nyilván sokat merít a Nomeansno izgalmas világából (az Invasives is vancouveri), de van benne pszichedélia,  kilencvenes éveket idéző noise rock, némi Cheap Trick hatás, kevés Hüsker Dü, poszt-hardcore, de lehet hogy igazából egyik sem. Ehhez az egyik semhez jár még egy mikiegér énekhang meg rengeteg fogós dallam, mindezt előadni pedig precízen és hatalmas energiával sikerül nekik. Már sokadik alkalommal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr4813562883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása