"I wanna rock you, baby..."

Neil Young - Hitchhiker

2017. október 04. 19:55 - wovbagger

ny-hh.jpg

A napokban újabb, mostanáig elveszettnek számító Young-album látott napvilágot. A Neil Young Hungarian Fan Club FB-oldala így idézi a hanganyag egy korábbi ajánlóját:
"Azon az éjszakán lementek Briggs pincéjébe. Neil abbahagyta az ivást és a drogokat. Leült és egymás után játszotta a dalokat. Különös időszak volt. Egy augusztusi éjszaka, három barát és egy stúdió Malibu dombjai között, az óceántól nem túl messze. David Briggs, aki 1968-ban, topangai (Malibu) stoppolásai során ismerkedett meg Neillel, és 1995-ben bekövetkezett haláláig ő lett az az inspiráló producer, akinek együttműködésében tizennyolc album készült el. Az ő házának pincéjében volt berendezve az a stúdió. A búcsú hozzá szól. Dean Stockwell, az 1936-ban született színész-művész-zseni-hippi barát, aki szintén "kaliforniai kapcsolat" és "levakarhatatlan jóbarát". Ő is ott volt azon az éjszakán. Dean már kilenc éves korától filmekben szerepelt és 11 évesen már Golden Globe-díjat nyert. Neil Young, aki harminc éves volt és népszerűbb, mint szerette volna. Két házasságon volt túl, és született egy fia, és Malibuba "vonult vissza" élni, "túlélni", elmélyedni és alkotni. Egészen addig, amíg (1978 októberében) egy őrült tinédzser felgyújtotta a fél települést, és odaveszett Neil háza, és ezzel együtt a "boldogtalan idill" is."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr8412928909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása