"I wanna rock you, baby..."

John Norum - Face the Truth

2017. április 22. 10:31 - wovbagger

jn-ftt.jpg

Akár a nem létező Elfeledett Lemezek sorozat tagja is lehetne John Norum a Europe utáni és előtti második szólólemeze, amely tegnap volt huszonöt éves. Miért érdekes ez?

A borító mögött kiváló hard rock található, amely nemcsak, hogy újraindította az addig balhés junkie-ként elkönyvelt Glenn Hughes karrierjét, de a mai napig Norum sem szerzett a Face the Truth-nál jobb szólóanyagot. A hangzásról csak annyit, hogy gyakorlatilag tökéletesre sikerült - ha jól tudom, újrakevert változat negyedszázad alatt sem jött ki belőle. Az albumon nincs még csak gyenge dal sem: a negyedik tétel (Opium Trail) egy Thin Lizzy-átirat, ami szerintem jobb, mint az eredeti. Az ötödik szerzeményben (We Will be Strong) Norum és Joey Tempest duettje hallható, és ma már tudjuk, hogy ez (valahol) a gitáros Europe-beli visszatérését előlegezte meg. Ha lenne százas "mindent vivő" listám, akkor biztos, hogy előkelő helyen szerepelne rajta a FtT (mint ahogy a CD a polcom ékessége), és ennek megfelelően mindig ott van a lejátszómon. Röviden: örökklasszis, aminek nincs (mert valószínűleg nem is lehetett) folytatása.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr5812445187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Auld Lang Syne 2017.04.24. 09:22:34

Ha már...
...akkor a Pretty Maids 87-es (pár napja volt 30 éves!!!) Future World-je is megérdemelne egy postot. Nem?

wovbagger 2017.04.24. 13:16:13

Pszt, még Norbi meghallja! :O)
süti beállítások módosítása