"I wanna rock you, baby..."

Anthroprophh 2014

2015. január 28. 11:09 - wovbagger

Miután a The Heads második albuma megjelent (Everybody Knows We Got Nowhere, 2000), Paul Allen gitáros otthagyta a világ egyik legjobb pszichedelikus/space rock bandáját. Egy ideig otthon gitározgatott és a lemezgyűjteményét rendezgette, majd végül új zenekart alapított. Utóbbihoz megnyerte magának a Big Naturals duó tagjait (Gareth Turner - basszus és elektronika, Jesse Webb - dobok és gitár), és ezzel megszületett az Anthroprophh. A trió legelső kiadványa SRR címmel, vicces módon a Big Naturals és az Anthro kollaborációjaként jelent meg 2012-ben. Ezt egy évvel később három album követte, de igazán aktívvá tavaly váltak: négy kiadványt jegyeztek, és mindegyik kiválóan sikerült.

a-otc.jpg

Outside the Circle

Heavy psych fuzz rock, mindent bele módra. Gyakorlatilag a hatvanas éveket idéző garázsos módon megszólaltatott daloktól kezdve a "modern" space rockig mindent eljátszanak, amit csak a műfaj elbír. A minőségre jellemző, hogy az album megtalálható bloody holly kollega 2014-es évvégi listáján.

a-pre.jpg

Precession (EP)

Két monstre szerzemény félórában: az egyik egy überdrone kevéske gitárnyűvéssel, a másik pedig repetitív pszichedelia. Pozor: túl hangosan hallgatva kancsalságot okozhat!

a-srr2.jpg

SRR2

A lánchidas lemezen sokféle szubzsáner keveredik egymással, úgy mint: space rock, space drone, psych fuzz - a négy kiadvány közül szerintem legerősebben ez viseli magán a jammelős jelleget.

an-u.jpg

UFO

Az UFO nemcsak az ABC-szerinti utolsó tavalyi kiadványuk, de ez a lemez viszi a hallgatót a legmélyebbre. Néhol olyan, mintha a Sleep és a Bardo Pond közös próbáját hallanánk, máshol meg mintha a nem létező improvizatív kraut punk keveredne a végtelent kémlelő space fuzzal. Halovány elektronika is jelen van, némi bleep és bloop formájában.

Kellemes hallgatózást mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr757117175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása