"I wanna rock you, baby..."

Det Mekaniska Undret

2014. szeptember 04. 21:35 - érzelmek

A név Andreas Österberg göteborgi lokálpatrióta összművész projektjét, audiovizuális tevékenységének valamennyi elemét jelöli, mely forrását legtöbb esetben szülővárosa és lakóhelye jelenti: minimális transzformáció után javarészt poszterek és muzsika formájában lényegíti át a város elsőre nem különösebben izgalmas fizikai valóját.

Az Olika Sidor av Staden album a göteborgi 11-es villamos útvonalátnak ad egy szürreálisan szentimentális nyolcvanasévek-ízű soundtracket (annál is inkább, mert valamennyi trackhez a városrész jellegzetességeit feldolgozó poszter is tartozik). Érdekesebb a koncepció, mint a zene, de van az a pillanat, amikor konvergál a két állapot.

A Majorna városrész két emblematikus épületét, a volt cukorgyárat (Sockerbruket), illetve a jelenleg meghatározó kortársművészeti központként működő egykori trafóépületet (Röda Sten) megörökítő darabok viszont egyértelműen slágerek.

olika sidor av staden.jpg

Olika Sidor av Staden 2011

röda sten.jpg

 Röda Sten 2012

sockerbruket.jpg

Sockerbruket 2013

official / fb / bandcamp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr166670907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása