"I wanna rock you, baby..."

Frank Zappa & Ensemble Modern - The Yellow Shark

2013. december 04. 09:58 - wovbagger

z-tys.jpg

Ma van Frank Zappa halálának huszadik évfordulója. A Yellow Shark az utolsó, még életében megjelent nagylemeze, melyen a frankfurti Ensemble Modernt vezényli. Az albumon korábbi, áthangszerelt Zappa-szerzemények, illetve kifejezetten a kamarazenekarnak készült kompozíciók találhatók. Nem egyetlen koncertet hallunk, hanem Zappa - szokásának megfelelően - a The Yellow Shark hanganyagát több élő felvételből vágta össze. Összesen ugyanis három fellépés volt: egy frankfurti, egy berlini és egy bécsi.

Az Ensemble Modern később is játszott Zappa-műveket: ezek a 2002-ben felvett, és két évvel később megjelent Greggery Peccary & Other Persuasions albumon hallhatók. Lejjebb pedig a Frankfurtban adott Shark-koncert tévés felvételét illesztettem be:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr665675090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása