"I wanna rock you, baby..."

Hawklords - We are One

2013. október 26. 19:15 - wovbagger

hl-wao.jpg

A Hawklords a Hawkwind HLO melletti másik oldalhajtása. 1978-ban született meg néhány 'wind-tag és a devoni Ark együttes egyesülésével, mikor is a Hawkwind éppen sztázisban volt. Jogi okok miatt az anyabanda addigra már elkészült 25 Years On című lemeze a Lords neve alatt jelent meg, majd egy év múlva feloszlottak, és a Hawkwind újjáalakult. Hogy bonyolítsuk a dolgokat: 25 Years On címmel 1994-ben egy négylemezes Hawkwind-válogatás is megjelent, aminek harmadik korongján két Hawklords-szerzemény is helyet kapott.

A kilencvenes illetve a kétezres években koncertfelvételeik láttak napvilágot, majd 2012 elején reunió következett: a régi Arkos fazonok és jelenkori 'wind tagok egyesültek ismét Hawklords név alatt. Az új stúdióalbum gyorsan elkészült, és tavaly szeptemberben látott napvilágot. A dupla lemez hosszúságú hanganyag bár eltér egy "szabvány" Hawkwind album hangszerelésétől és atmoszférájától, a space rock kedvelőinek garantáltan tetszeni fog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr595600649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása