"I wanna rock you, baby..."

Pink Floyd-átiratok

2013. május 12. 11:10 - wovbagger

cpf-cpf.jpg

Celtic Pink Floyd - s/t (2011)

A Celtic Pink Floyd nevű csapat célja - nem túl meglepő módon -, hogy klasszikus PF-dalokat ír népzenei köntösben mutasson be. Az ötlet első hallásra eléggé agyatlannak tűnik, de pont annyit tartanak meg az eredeti számokból, illetve pont annyit nyenyeréznek, amennyi nemcsak, hogy elviselhetővé, de határozottan élvezhetővé teszi a végeredményt. Belefülelés céljából az album jó része megtalálható a TeCsőn.

pl-kop.jpg

Philippe Laloy - Kind of Pink (Another Side of Pink Floyd) (2013)

Philippe Laloy belga fuvolás és altszaxofonos, aki a Tangram, Tricycle, Traces és a Karim Baggili Quartet csapatok tagja. A Kind of Pinken jazzre ültet át tíz Floyd-számot, ennek kimenetele pedig remekül illik a kinti hűvös időhöz. Az általa felvezetett átiratok csöndesen akusztikusak, kicsit elmerengők, de szerintem mindenképpen jól sikerültek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakbennhajogerendazatto.blog.hu/api/trackback/id/tr555296301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása